Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proč ti nepomůžou rodiče? POkud to nezvládnou, tak prostě zaplatit doučování.
@Anonymní píše:
@vokishka moje mamka hodne pracuje a ja ji nechci otravovat..
Tomu nerozumím, rodičům snad záleží na budoucnosti svých dětí. Tak snad to s ní proberu a dohodneme se společně.
Tak si sezen doucovani, zaplatíš par stovek třeba nějakému vysokoskolakovi a on ti to vysvětli
si dej inzerát co konkrétně potřebuješ třeba na místní bazarek (většinou má každé město na fb).
@Anonymní píše:
@vokishka moje mamka hodne pracuje a ja ji nechci otravovat..
Tak pokud to nikdo ze třídy nechápe a učitela je na draka tak:
a)rodič by měl řešit s učitelkou potažmo s vedením školy, aby sošlo ke zkvalitnění výuky či alespoň konzultacím (i kdyby třeba u jiného matikáře)
Jako nic víc nevymyslíš. ![]()
@Paola21 píše:
Klid, nikoho známky z 8. třídy nezajímají.
Tak uvádí se na přihlášku na SŠ a jsou součástí bodového hodnocení pro přijetí na SŠ.
Taky bych to viděla na nějaké doučování. Že bys měla trojku na vysvědčení je věc jedna, ale zvládla bys z matiky přijímačky?
Já teda radím, sednou k youtobe a vyhledat ai dané téma z matematiky, dokonce i já sama když chci něco vysvětlit dceři např. z českého jazyka, tak se mrknu na yotubko. Jsou tam nádherně popsané a ukázané přiklady! Hodně štěstí a držím palce. Ona matematika je fakt základ a já mám štěstí že dcera matiku miluje po manželovi
Průměr se bere s celé 8tř. A poloviny 9tř.. aspoň vždy to tak bylo.
Příspěvek upraven 25.01.21 v 09:51
Nejdříve zkus probrat tu matiku s rodiči. Pokud by to nešlo, tak doučování. Třeba VŠ studenti to mají často jako brigádu. Nemusel by být až takový problém někoho najít. Pokud chceš na nějakou výběrovou školu, tak určitě přijímačky z matiky a češtiny dělat budeš a je otázka, jestli je budeš schopná udělat. Dcera je teď v 9. třídě a doučuje občas z matematiky svoji kamarádku. Snaží se jí pomoct, ale jak říkala, jde to ztuha, má nedostatky už z 6. třídy ![]()
@bartsch přesně to je ten problém, pokud nejsou základy, špatně se učí další látky. Vše navazuje…
Hlavně pokud někde chybí základ nebo na to nejsou vlohy, tak nějaké youtube moc nepomůže.
Zárověň různým lidem vyhovuje různý druh učení, od toho je tam právě ten učitel, aby tu didaktiku měl nějak zmáknutou a věděl, jak to komu podat.
Dobry den,
Pristi rok me cekaji prijimacky, mam skoro same jednicky, akorat z fyziky a z anglictiny dvojku, ale to je jedno. Vubec nechapu matiku, netusim ani co delame a jsem z toho spatna. Ucitelka mi to nechce rict, ze se mam zeptat spoluzaku a ptala jsem se jedne spoluzacky a ta rekla ze tak moc nevi. No a tak ten zbytek nevi taky. Jinak mame ucitelku, ktera vlastne neni moc ucitelka. Nic nas nenauci, jsou s ni jen problemy, nic nam nevysvetli. Mozna to jenom ja potrebuju vic vysvetlit, ale kdyz jsem se zeptala zbytku tridy, tak rekli, ze to taky nechapou. A zajimalo by me, jestli muzu jit s trojkou z matiky na nejakou lepsi stredni skolu. To uz rikam tak do budoucna. Ona vlastne lituje toho, ze mi dala jednicku. A ja jsem tak blba, ze to budu mit v dalsich pololetich na trojku..vubec nevim jak se to naucit. Jeste k tomu mam nejaky problemy. Nemuzu se soustredit, je mi zle, celkem hubnu a ja nevim z ceho..