Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DivícíSeŽena píše: Více
Myslím, že proti tomu nesmlovavému konání je tady docela silný odpor. ![]()
Příspěvek upraven 27.07.26 v 19:27
Nwm jak bych to zhodnotila celkově, buď tohle a pak tohle, jde teď hlavně o to jestli si s tím byla v pohodě nebo ne když ti to začal dělat, každopádně mně by to bylo docela nepříjemné, ale jo podělal to, hlavně ten rozchod, nwm proč jste se o tom nepobavili přímo z očí do očí až se uvidíte a místo toho se s tebou rozešel zprávou.
@DivícíSeŽena píše: Více
Tobě zřejmě ano. ![]()
Holt jsem ztratil trpělovost a nahlásil.
@arinecka píše: Více
Ja myslim, ze ona u toho psaní zrovna dvakrat nepřemýšlí, takze vzpomenout si, co vlastně tu psala za sr*cky uz bude nadlidský úkol.
![]()
Takový způsob probuzení je v pořádku jenom v jediném případě. A sice, že jde o běžnou součást sexuálního života toho páru. Pokud je to jejich hra, ve které se to „ne“ opravdu jenom předstírá a oba dva to ví, tak je vše zcela v pořádku… Pokud tohle do sexuálního života těch dvou ale nikdy nepatřilo a oni neznají svoje názory na takový druh probuzení a na „ne“, co ve skutečnosti znamená „ano“, tak k tomu prostě dojít nemá. A už vůbec by se nic takového nemělo zavádět ve vypjatých chvílích - třeba před rozchodem. Protože se pak může snadno stát, že jeden bude mít strach z toho, že jeho volba bude mít za následek rozchod a opuštění. A bude ze strachu souhlasit s něčím, s čím by nesouhlasil, kdyby se necítil ohrožený… Stačí se podívat na to, kolik žen bylo vychováno v tom, že nesmí říkat „ne“, protože „ne“ by znamenalo ztrátu lásky a důležité osoby. Od mala je tolik žen učených, že mají opustit samy sebe a dát přednost tomu, co chce ten druhý… A pak se hrozně divíme, že nějaká žena v posteli svolí k něčemu, co vlastně nechce. Že se nedokáže aktivně bránit, zvládne jenom chabé „ne“ a pak se prostě nechá… To, že já bych se bránila a vykopala ho ze svého života, kdyby v takové chvíli nerespektoval moje „ne“, ještě neznamená, že to zvládne každá. Já se taky taková nenarodila. Musela jsem se to naučit… A nemyslím si, že by zakladatelka měla dobrý pocit z takového sexu, i kdyby s ní ten muž zůstal. Prostě by ten nepříjemný pocit potlačila a uklidňovala by se tím, že ji alespoň neopustil, tak to za to svým způsobem stálo… Já osobně bych si chlapa neučila na to, že „ne“ je výzva k přemlouvání a že z toho nakonec bude „ano“. Člověku se to může nepěkně vymstít, až bude skutečně říkat „ne“…
@Diagnoza2 píše: Více
Mango ale podobné podpásovky používá často! Když dojdou argumenty, tak si aspoň rýpne.
![]()
PS: A já jí to pak stejným stylem vracím!
![]()