Zornice- úder do hlavy dospělý

Anonymní
7.4.22 07:44

Zornice- úder do hlavy dospělý

Dobré ráno. Měla jsem před dvěmi dny lehky otřes mozku po pádu na čelo. Bylo mi uděláno včera CT, které bylo v pořádku, ale doktorce se zdálo, že mám asymetrické zornice, tak mě poslala na neurologii. Tam mi rekli, že je možné, že jsem to tak měla již predtim. Myslíte, že kdyby to bylo třeba z krvácení do mozku, tak že by to CT poznalo určitě? Jinak mám jít dnes na kontrolu při bolesti hlavy, ale mám divny pocit, aby si mě tam nenechali, když řeknu, že mě hlava pořád pobolívá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36889
7.4.22 07:48

Kdyby to bylo krvácení do mozku tak uz sem nepíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81519
7.4.22 07:50
@JancaS84 píše:

Víš o tom prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4161
7.4.22 08:10

Rekla bych lekarum pravdu jak ti je a co te boli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36889
7.4.22 08:11
@Lama Lama píše:
Víš o tom prd

Tak nám prosím vysvětli jak to je. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
7.4.22 08:17
@JancaS84 píše:

souhlasim s Lamou, píšeš pitomost, zato sebevědomně. Dávej si na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
7.4.22 08:18
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Měla jsem před dvěmi dny lehky otřes mozku po pádu na čelo. Bylo mi uděláno včera CT, které bylo v pořádku, ale doktorce se zdálo, že mám asymetrické zornice, tak mě poslala na neurologii. Tam mi rekli, že je možné, že jsem to tak měla již predtim. Myslíte, že kdyby to bylo třeba z krvácení do mozku, tak že by to CT poznalo určitě? Jinak mám jít dnes na kontrolu při bolesti hlavy, ale mám divny pocit, aby si mě tam nenechali, když řeknu, že mě hlava pořád pobolívá.

zornice má asymetrické kdekdo a je dost pravděpodobné, že jsi to měla už předtím.

krvácení do mozku Ct zobrazí velmi dobře. Výjimkou může být subdurální hematom, kde krev přitéká pomalu, takže pokud se udělá jedno CT hned, ještě tam nemusí být.
Příznaky SDH jsou podobné jako u mozkové příhody, projeví se v řádu dnů-týdnů a není to akutní záležitost. Je dost času zareagovat.

hlava po otřesu mozku pobolívá normálně, nejspíš máš i blok páteře. ber běžné léky na bolest.

Asymetrie zornic vzniklá v důsledku úrazu je spojena s otokem v oblasti mozkového kmene a je to už dost vážný stav, který se určitě projeví i jinak - mimo jiné téměř jistě dvojitým viděním, ale prakticky vždy bezvědomím.

Příspěvek upraven 07.04.22 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36889
7.4.22 08:21
@Pudloslava píše:
souhlasim s Lamou, píšeš pitomost, zato sebevědomně. Dávej si na to pozor.

Omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.4.22 08:21

No rozsáhlé krvácení do mozku by na CT bylo vidět. Něco malého, co terpve začíná téct v konkrétní situaci, kdy to to CT dělali ještě vidět být nemusí. Ale jak to tam teče a nemí to jak odétci, tak se to ukáže po čase.

Tajít doktorům, že tě bolí hlava, po úraze a nejasné situaci je celkem nechytré.

Takže dneska na kontrole rozhodně řekni, že tě hlava ještě bolí. Nemusí to nic znamenat, ale to vyhodnotí doktor, ne internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15024
7.4.22 08:47

I kdyby si te tam nechali, tak je to lepsi nez podcenit stav. Souhlasim s @Ou. A nechapu, proc se lidi tak boji hospitalizace. Kdyz je oduvodnena, tak snad neni co resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
7.4.22 08:49

Proto jdes na kontrolu, aby jsi jim rekla, jestli to jeste boli. Pokud si te tam nechaji, tak asi budou mit duvod. Takze je blbost jim lhat. Prave ze jim to rekni, aby pripadne udelali dalsi CT.
Nicmene po otresu mozku bych bolest hlavy par dni ocekavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.22 09:04
@Ou píše:
No rozsáhlé krvácení do mozku by na CT bylo vidět. Něco malého, co terpve začíná téct v konkrétní situaci, kdy to to CT dělali ještě vidět být nemusí. Ale jak to tam teče a nemí to jak odétci, tak se to ukáže po čase.

Tajít doktorům, že tě bolí hlava, po úraze a nejasné situaci je celkem nechytré.

Takže dneska na kontrole rozhodně řekni, že tě hlava ještě bolí. Nemusí to nic znamenat, ale to vyhodnotí doktor, ne internet.

Tajit to rozhodně nechci, to bych byla sama proti sobě. Tak prej zornice už jsou dobrý a hlava bude ještě pobolívat. Nicméně jak píšete, že to ještě vidět být nemusí, tak já byla na tom CT po 20 hodinách od toho úrazu. To už by vidět to akutní bylo ne? Nebo ještě se může něco projevit? Doufam ale, že to to čelo vydrželo :think: a jinak všem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.22 09:11

@Pudloslava Děkuji za vysvětlení! A kdyby ta asymetrie byla uz z dřívějška, tak kdyby to bylo něco vaznejsiho, to bych poznala, že ty zornice nereagují na osvit ne? Nebo jde u těch vážných stavu jen o tu asymetrii.

• Citovat
  • Upravit
43039
7.4.22 09:15
@Anonymní píše:
@Pudloslava Děkuji za vysvětlení! A kdyby ta asymetrie byla uz z dřívějška, tak kdyby to bylo něco vaznejsiho, to bych poznala, že ty zornice nereagují na osvit ne? Nebo jde u těch vážných stavu jen o tu asymetrii.

za mě chodící pacient s asymetrií zornic není v žádném akutním stavu.
CT po 20 hodinách by drtivou většinu krvácení zachytilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák