Zoubkům chybí fluor? Nebo něco jiného?

1113
22.11.11 12:55

Zoubkům chybí fluor? Nebo něco jiného?

Mám dotaz. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Malý měl krásné bílé perličkové zoubky a cca poslední týden pozoruji takové jakoby zmodrání (jako když si dáte borůvky), nebo jak to nazvat, prostě se vytrácí bílá barva ze zoubků a jsou jakoby průhledné, na první pohled to pak působí zabarveně. Může to být nedostatkem fluoru? Zubní pastu používáme bez fluoru a fluoridové tabletky jsem také doteď nedávala. Už druhý den dávám s nadějí, že se to spraví. Asi koupím i tu pastu.
Ještě mě napadá kojení před spaním, v noci už nekojím..zoubky čistíme po večerním UM a pak ještě uspávám kojením (dávali tuhle v TV, že je to na zoubky špatně, ale malej by bez toho odpoledne třeba vůbec nespal).
K dětskému zubaři se chystáme začátkem příštího roku, ještě jsme nebyli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5086
22.11.11 13:06

Za mě nejsem zubař, ale postižená touto deformací z rodiny ;)
Nebouchl se do toho zubu nějak? Zkus Elmex zubní pastu, tak podporuje obnovu poškozené skloviny… fluoridové tablety jsou v tuhle chvíli asi na nic, řešila jsem to s mamkou a ta mi říkala, že mají vliv až na stálé zuby a musí se to dávat pravidelně aby to vliv mělo… a za mě bych se nacpala k zubaři…
může to být i začínající kaz, a určitě je pro zuby to uspávání kojením špatně… to mléko obsahuje hodně laktózy (mléčný cukr) a ten způsobuje rozvoj zubního kazu… mamka radila aspoň potom vypláchnout pusu vodou ;) (dát napít vody)
no snad jsem ti trošku pomohla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.11.11 13:12

a takhle je má všechny?

jestli jen jeden nebo 2 tak se do nich mohl uhodit.
Tak to má i můj nestarší u jedničky nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
22.11.11 13:27

Holky, děkuji.
Podle mě se nepraštil, má to na všech zoubkách, aspoň kam až dohlédnu, do pusinky mě moc nechce pouštět. Koupím teda tu pastu Elmex a uvidíme. Za jak dlouho by se to mohlo spravit? :nevim:
S tím vypláchnutím vodou je to nereálné, už totiž spí, odpolední spánek je právě na kojení závislý (máme závisláčka a ještě donedávna jsem kojila dost..nyní kvůli těhotenství tvrdě omezuju). Večer by to šlo snad odbourat úplně, to usíná v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka122
22.11.11 13:44

Dobrý den,nechci vás strašit,ale náš malý to má na 4 horních zoubcích,byli jsme s ním u zubaře,chodí pravidelně od jednoho roku,ale všimla si toho teprve ve dvou na 3.prohlídce,prý se mu odlupuje sklovina, nikdo s tím nehodlá nic dělat,víme o tom pár dní,máme elmex pastu,elmex gel,je objednaný na drahou specializovanou kliniku,jestli třeba oni něco neporadí,protože běžná zubařka to řešit nehodlá,mi sdělila,že časem mu zoubky zčernají a zcela vyhnijí, mám ještě větší dceru,která má zuby naprosto v pořádku a jí víc sladkostí než malaj a vůbec se hůř stravuje,jí více cukrů a tak, a problémy se zubama v rodině nikdo nemáme,takže já bych šla rychle k zubaři,třeba to bude něco jiného než u nás a řešitelného…

• Citovat
  • Upravit
3992
22.11.11 13:58

Zase co měla dcerka tak to bylo z nadbytku flouru :nevim: taky se jí udělaly skvrnky a zůstali do dneška :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.11.11 14:11

nadbytek fluoru se prý projevuje bílými skvrnkami  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
22.11.11 19:46

Malá měla takové modro černé :nevim: ale nejlíp poradí zubař ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.