Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Chci se zeptat, malý má jít 3.5 na očkování, rostou mu zoubky. Má už 4 den horečky - přes den ok přes večer 38-38.5 a pak zas nic. Měl nateklou pusinku, to už je taky ok. Slintá, furt cpe vše do pusinky. Budou mi ho očkovat? zatím sme u doktorky nebyly. Večer to vždy srazíme a přes den ok. Už i přes den normálně spí a večer taky. Jen jeden den to byl mazec. Chladíme zoubky atd.. Máme raděj i tak zajít k doktorce nebo netřeba? Všichni mi říkají, že mi doktorka stejně nic neřekne jen abych mu to srážela. Co vám prosím pomohlo to zmírnit? Dáváme homeopatika, chladíme, masírujem, dáváme šalvěj, sražíme horečku. Mažeme zoubky calgelem. Díky ![]()
@Elfryt já jsem zastánce očkování, současnou vlnu neockovani moc nechápu, ale pokud má syn horečky a celkově není v pohodě, byla bych pro odsunuti očkování na dobu až bude zase ve své kůži. Řekni o růstu zubů a o teplotách doktorce a uvidíš co řekne. Ale já bych, i přesto, že očkování považuji za důležité, dítě s horečkou neockovala.
@janickaIII No já právě do toho taky moc nechci když mu rostou ty zuby. Asi tam zavolám a domluvím se, protože tahat malýho sebou k doktorce se mi nechce a uvidím. Já očkovat chtěla, protože bez očkování bych o malýho měla fakt strach. Navíc hodně nemocí je zase, protože spoustu dětí je neočkovaných. Pokud někdo neočkuje ok já mu to neberu, ale já věřím, že je to takto správně.
My jsmme teda ockovani dali, I kdyz se zrovna tlaci ven stolicka, nevidim duvod. Ale ta horecka asi dost meni situaci ![]()
S horečkou bych neočkovala
A nejsem žádný neočkující fanatik, děti mají zatím vše, co mít mají.
S horečkou určitě neočkovat navíc jsou strašný vedra očkování se dá posunout..my měli první očkování kvůli vojtově metodě a ruzných vyšetření posunuté o 3 měsíce první očko bylo v 6m.. počkej až ustanou horečky…
No malej už právě očkovat byl ve 3.m. děkuji domluvím se s doktorkou na odsunutí.