Zoubky naše i dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
251
9.12.16 10:26

Zoubky naše i dětí

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Vaše názory. Upřímě dost jsem zanedbala svou vlastní péči o zoubky a málem i u staršího syna. Našli jsme si skvělou mladou zubařku. Pavlikovi (6) teď vrtala dva zuby. Skvěle ho spracovala, že se ani nehl, a ani nevěděl že ho vrtá, a ani ho to nebolelo. Za syna jsme nic neplatili. Nabídla mi nějaké průhledné plomby? Čico že by mu je v budoucnu udělala na stoličky aby zamezila kazivosti ( syn má zvíšenou kazivost zoubků) ale jeden zoubek bude stát 250,– a udělala by mu 4. Jako prevenci. Chci se zeptat jestli s tím to máte některá zkušenosti. Dále se chci zeptat na menší děcka v kolika jste byli poprvé u zubaře. Mám ještě roční slečni. Pak také jaké máte zkušenosti Vy s plombami. Mě dělala jeden zub hodně hluboký kaz, za injekci sem neplatila, ale dvojitá dávka bílé plomby mě stála 1170,– vím že se o ty zoubky teď musím starat a čistit si je aspon 3× jen jestli tonenimoc drahé. Děti jsou vzorné syn si od dvou let čistí zoubky sám a dcerce čistím od prvního zoubku, jen sebe jsem takle zanedbávala… Dík za odpovědi omlouvám se za hrubky (dyslexie prevít) a hezký den přeji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35691
9.12.16 10:29

Prosím, dej pryč tu fotku nahého dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
9.12.16 10:34

Za 1.odstran to foto 8o

Za 2.nemam absolutne zkusenost s kazy u deti, ale ta cena je luxusni. Poradila bych se s dalsim zubnim lekarem, a sla do toho.

Za 3.Tak kdyz vis, ze jsi zanedbala sebe i starsiho syna, proc jsi s dcerou jeste nebyla? Vsechny moje deti byly poprve s prvnim zoubkem, aby si zvykly. A pak klasika s nami po pul roce. A pohoda. I maly pravidelne cisti zuby, je muj rok a pul. Starsi ve ctyrech pouziva i mezizubni kartacky.Zuby jsou zaklad. A jeste je nutny kvalitni kartacek a pasta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
9.12.16 10:35

Určitě to drahé není. Za plombu platím také tolik. Zuby jsou na celý život, vyplatí se o ně starat. A hlavně učit děti. A stále dočišťovat zuby i po nich. Říká se, že první kontrola má být okolo roku, je to jen navštěva, aby se dítko nebálo. No, tu fotku bych taky dala pryč. Pro úchyly jak dělaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.12.16 10:45

Jsi z levného kraje, u ditka platím za plombu 500 u sebe 1500 au 2500 podle velikostí plus injekce (ale to nevim kolik)
Chodím s oběma od roka, čištění je boj, teď dostanou k Vánocům el. Kartáčky tak jsem na ne zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.12.16 10:46

Za cernou plombu jsem uplatnila asi 300 a to vím, ze mám velmi levného zubare.
Děti chodí k zubaři 2× ročně na preventivku od svého cca roku.
A tím, ze nekdo nechá čistit dvouleté dítě zuby samo, bych se moc nechlubila, jelikoz jde hlavne o kvalitu cisteni. Takze osmrdlani zubu z jedne strany s okousani kartacku dvouletakem opravdu za cisteni nepovazuju. Precitujeme 2× denně i tříletém a ještě dlouho budeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.16 10:53

Děti chodí k zubaři od roka, každého půl roku, stejně jako my. Starší syn má 5,5 roku, kaz zatím žádný a doufám, že to tak i co nejdéle zůstane. Mladší je o dva roky mladší a je na tom stejně. Teď v říjnu jsme měnili zubaře a oběma zuby moc chválila. Čistíme od prvního zubu, stále dočišťuji i předškolákovi. Co se cen za plomb týče, nemám zkušenosti. Já mám pár amalgámu na zadních stoličkách, což jde na pojišťovnu a pak mám dvě metalokeramické náhrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
9.12.16 10:56

Když mým dětem byl rok, mělo každé z nich už min. jednu návštěvu zubaře za sebou…
Nechápu Tě - staršímu dítěti jsi zuby zanedbala, teď tam s ním chodíš na odstraňování problémů - proč jsi to mladší už dávno nevzala s sebou? :think: :think:

Našla jsi zjevně dobrou a šikovnou zubařku, což je dnes velké štěstí - o čem tedy dumáš? Dítě má zuby ve špatném stavu, Ty také - tak buď ráda, že jsi v dobrých rukou a paní doktorce důvěřuj. Její ceny mi připadají velmi přiměřené (byť konkrétně s průhlednými plombami u dětí zkušenost nemám).

A stejně jako ostatní dodám - pryč s tou fotografií. Upřímně - otevřená, od pasty špinavá pusa Tvé nahaté dcerky normální lidi příliš nezajímá, ovšem pro určitou sortu mužů bude navozovat hoooodně nevhodné představy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
9.12.16 11:05

Bože jak může v dnešní době někoho normálního napadnout dát fotku nahatého dítěte na internt :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
9.12.16 11:35

Smazana fotka

Fotka je pryč… Jinak na emču se mrkla kolik má zoubků a tak jen víc to naše zubařka nestudovala tak proto se ptám, syn samozřejmě čistí zoubky pod dohledem jen, že je šikovný a ví jak čistit zoubky, dokonce teď čistíme všichni na sucho u telky a pak s pastou poctivě jak nám vysvětlila dentální hygienička. Já musím používat i mezizubní kartáček. Kvůli zubnímu kameni. Nepochopim proč někdo druhé soudí… Za prvé že se nemám chlubit že je šikovný? A že jsem sem dala nevhodnou fotku stačí napsat nedošlo mi to tak smažu a pohoda ne… Sem něco psát to je vždy o nervy… :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
9.12.16 12:07

@Terka_mamka až někdo dá na net tvoji nahatou fotku, tak to bude taky pohoda, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
9.12.16 12:41

@pikola Bože holka vždyť píšu, že mi to hned nedošlo… Nikdo neni dokonalý… Teď to vím a dám si na to bacha ne… Já jen vždy čučím jak se ostatní sesypou na jednoho člověka a souděj tu druhé… Prostě mi to nedošlo… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.12.16 14:17
@Svistice píše:
Za cernou plombu jsem uplatnila asi 300 a to vím, ze mám velmi levného zubare.
Děti chodí k zubaři 2× ročně na preventivku od svého cca roku.
A tím, ze nekdo nechá čistit dvouleté dítě zuby samo, bych se moc nechlubila, jelikoz jde hlavne o kvalitu cisteni. Takze osmrdlani zubu z jedne strany s okousani kartacku dvouletakem opravdu za cisteni nepovazuju. Precitujeme 2× denně i tříletém a ještě dlouho budeme.

Někde se platí i za černou? Mně teď vrtali po docela dlouhé době stoličku a za černou jsem neplatila nic, za bílou by to bylo 1 500 Kč bez ohledu na velikost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.16 14:36

@radkka Manžel změnil zubaře a za černou teď platil 50,–, prý je to nějaká lepší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 14:42

Oni jsou dva druhy toho amalgámu jeden se neplatí vůbec a druhý trochu. Ale ty bílé jsou prý pružnější a déle vydrží. Kaz se může udělat pod obojím ale pod amalgánem se ti může poškodit úplně zub a v nejhorším se ti může stát že ho vytrhnou, kdežto pod bílou se to vyvrtá a zas se znovu doplní bílou. Chce to ty zoubky hodně čistit, ať u dětí tak u dospělých. Nejlépe poradí dentální hygienička. Není to drahé asi 750 a ještě Vás pošle domu s radami a kartáčkem na zuby…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.