Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny a prosím zkušenější o radu.
Máme 4,5 měsíčního chlapečka. Poslední 3 dny dost často pláče, někdy přímo hystericky, až mu tečou slzičky a dívá se na mě, jako by mi chtěl něco říct..... Když mu dám prso (pouze kojím), uklidní se a pije, dokud neusne, ale jakmile mu prso vemu a vstanu, že ho uložím, probudí se, 20 minut je v klidu, směje se, povídá…a pak zase nanovo, z ničeho nic. Když mu dám prso, tak pije zase. Kojím teď i po hodině, někdy i dříve. Pořád si cucá ručičky, dost slintá, taky mě poslední dny chce pořád kousat do prstu a dost silně zkousává. Kousátko nechce.
Do minulého týdne byl zlatíčko, plakal hlady, nebo při pokakané plínce, nebo když se nudil…ale vždycky jen tak kňoural, teď někdy přímo řve. Jsem z toho nešťasná, že nevím, jak mu pomoci. Zítra asi zavolám doktorce, ale máte nějaké tipy vy?? Zoubky, nebo hlad??
Ještě dodám, že nám dost rychle roste, ve 4,5 měsících má 8 kilo a 69 cm, od třetího měsíce se otáčí na bříško a už se zkouší pomalu plazit. Když je tak veliký a rychle roste, nemůže mít třeba už to mlíčko málo??? Ale na druhou stranu, pořád pěkně přibírá, tak asi ne…jsem z toho jelen ![]()
Doufám, že to není moc zmatené a děkuji předem za každou odpověď.
Podle mě to budou zoubky, u nás to probíhalo naprosto stejně, kousátka ho začala zajímat až když se zuby prořízly. Kup Calgel nebo Babydent a zkus před spaním pomazat, nám docela zabíral babydent, i když ne 100%.
Tak hodně sil.
ahoj, ja myslim,ze to muzou bytjak zuby,tak zizen,ani ne hlad,ale ted se udelalo tepleji,tak mozna se chce pricucnout casteji.si pamatuju,ze v lete,kdyz jsem kojila martinka,tak to bylo co 20 minnut.
zuby to muzou byt take.tak mrkni,zda ma natekle dasne.zjisti si ,kdy jste meli zuby vy s manzelem.u nas rostly zuby pozdeji a i deti,ikdyz treba nektere slintaji od 3mesicu,tak to zuby vubec nejsou.
pokud ma natekle,fialove dasne,mohlo by to byt ono. jinak asi zizen, pripadne se chce treba jen pomazlit s prsickem…:-))
jinak ja na zuby davala calgel,pripadne,kdyz rvaly v noci,tak jeste panadol od bolesti,aby spinkali a nervali.
Tak náš Matýsek slintá a strká si do ruce už od cca začátku 4. měsíce, ale zoubky to ještě nejsou. Také když mu dám svoje prsty, tak je strká do pusy a docela dost do nich kouše. Jinak kousátko také moc nechce.