ZOZ - úřadník obecná část

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12692
5.11.12 14:44
@matymati píše:
Opakovaná zkouška se pak dělá na ministerstvu? A když se neudělá ta písemná, tak k ústní už nepouští? A opakovaná písemná se též dělá na ministerstvu? Nevíte stalo se někdy, že by to někdo nedal ani na třetí pokus?

Opakovaná zkouška se dělá přímo u nich. Je to v Praze. Když neuděláš písemnou, tak k ústní nejdeš a jedeš domu. Já o nikom takovém nevím u nás, a to dělám na Magistrátě v Ústí :) ale starosta z jedné vesnice to neudělal ani na potřetí a stejně se to nějak udělalo ;) a to byl v tu dobu ještě referent. Hele písemný jsou maso, ale když je dáš, tak ústní pak je úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matymati
5.11.12 14:52

zozka

A ty cvičné testy, co mají na stránkách institutu jsou aspoň podobného znění jako ty při písemné zkoušce? A dá se při těch testech nějak radit mezi sebou?

• Citovat
  • Upravit
5.11.12 17:38
@matymati píše:
A ty cvičné testy, co mají na stránkách institutu jsou aspoň podobného znění jako ty při písemné zkoušce? A dá se při těch testech nějak radit mezi sebou?

No já si myslím, že radit nejde :roll: ty zkušební na těch jejich stránkách jsem udělala, ale ve skutečnosti začnu plašit a určitě bych to nedala :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matymati
5.11.12 18:50

zozka

Každý to říká jinak, někdo ať se to naučíme zpaměti další zas, že jim jde spíš o aplikaci zákona v praxi a to si nedovedu představit vysvětlovat aplikaci např. správního řádu na určitý případ, když s ním v práci nepříjdu vůbec do styku, ono je něco jiného se to naučit nebo tomu rozumět, tam to chce určitou praxi. Nedovedu si to vůbec představit je toho tolik k naučení do toho domácnost, dvě malé děti a ještě práce, člověk příjde domů a neví, co dělat dřív. Nevím jestli to dříve bylo jiné-lehčí, ale skoro každý to udělal na poprvé a teď někdy prý i na potřetí. Tak nevím začínám se opravdu stresovat.

• Citovat
  • Upravit
5.11.12 19:27
@matymati píše:
Každý to říká jinak, někdo ať se to naučíme zpaměti další zas, že jim jde spíš o aplikaci zákona v praxi a to si nedovedu představit vysvětlovat aplikaci např. správního řádu na určitý případ, když s ním v práci nepříjdu vůbec do styku, ono je něco jiného se to naučit nebo tomu rozumět, tam to chce určitou praxi. Nedovedu si to vůbec představit je toho tolik k naučení do toho domácnost, dvě malé děti a ještě práce, člověk příjde domů a neví, co dělat dřív. Nevím jestli to dříve bylo jiné-lehčí, ale skoro každý to udělal na poprvé a teď někdy prý i na potřetí. Tak nevím začínám se opravdu stresovat.

Tak to jsme dvě :roll: já taky nepřijdu do styku se správním řádem :? a hlavně to vše záleží na komisi. Může být komise úplně v pohodě a pak může být v komisi kráva nebo vůl namachrovanej a je to v řiti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matymati
5.11.12 19:43

zozka

Slyšela jsem, že je nejlepší, když je v komisi někdo např. z kraje jsou to lidi z paxe a dokáží to člověku podat tak, aby to pochopil, ale u komise složené ze zaměstnanců z řad ministerstva je to prý horší jsou to zoufalí teoretici a drží se citace zákona. Říkám si, že naděje umírá poslední a snad to nějak zvládnu, čtu si zákony stále dokola a snažím se učit podle zákona i ty otázky. Také jsem si dělala ty cvičné testy a udělala je, ale asi něco jiného je to dělat doma v klidu než ve stresu u zkoušky a vybírat ze tří odpovědí, to už se pak můžou zdát jako správné všechny, když ještě tlačí čas tak to člověk zapomene snad i jak se jmenuje. :lol:

• Citovat
  • Upravit
6.11.12 06:18
@matymati píše:
Slyšela jsem, že je nejlepší, když je v komisi někdo např. z kraje jsou to lidi z paxe a dokáží to člověku podat tak, aby to pochopil, ale u komise složené ze zaměstnanců z řad ministerstva je to prý horší jsou to zoufalí teoretici a drží se citace zákona. Říkám si, že naděje umírá poslední a snad to nějak zvládnu, čtu si zákony stále dokola a snažím se učit podle zákona i ty otázky. Také jsem si dělala ty cvičné testy a udělala je, ale asi něco jiného je to dělat doma v klidu než ve stresu u zkoušky a vybírat ze tří odpovědí, to už se pak můžou zdát jako správné všechny, když ještě tlačí čas tak to člověk zapomene snad i jak se jmenuje. :lol:

A ty máš k dispozici nějaké otázky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matymati
6.11.12 09:35

zozka

Otázky jsou přímo na Instutu veřejné správy Praha, jak pro obecnou, tak pro zvláštní část. :)

• Citovat
  • Upravit
mila205
24.8.13 12:24
@Moje jméno píše:
Ahoj mám různé zozky a je to stres, ale asi jako každá zkouška a když to nedáš, tak se podaří příště. Strašně s tím stresujou a je to náročné a buzerace, ale nenech se rozházet. Rozhodně bych usilovala o uznání vzdělání a když se nepodaří, tak to prostě dáš. Spoustu věcí jsem se i naučila a i mi to něco dalo. Mám i státní občanství, o kt. se říká, že je 1 z nejhorších… a to jsem pěknej lempl :-) neboj

Ahoj, mám dělat zozku z matriky a státního občanství, chci se zeptat, jestli nemáte náhodou doma ještě nějaké materiály, zvlášť na státní občanství, v tom zatím dost tápu. Díky

• Citovat
  • Upravit
10
18.1.14 13:13

ZOZ matrika

Ahoj všichni utrápení studenti :-) Mně letos taky čeká ZOZ-ka, matrika. Začínám do toho koukat, ale nic si nepamatuju. A už začínám fakt panikařit, a v panice mi hlava už vůbec nebere :-((( Myslím, že mi z toho šlehne. Neděláte někdo ZOZ-ku letos??? Díky Žaneta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.14 13:16

Tak zvládla jsi to Mílo??? Určitě ano. Mně to čeká letos a docela se hroutím. Nemám žádné praktické zkušenosti. Ve stat. správě jen začínám. Jak ses učila? Jakým stylem? Díky Žaneta :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.14 13:21
@kaculkadraculka píše:
Holky, není tady mezi vámi nějaká maminka, která má za sebou zkoušky odborné způsobilosti ale jen z obecné části?

Karkulko, tak jak jsi to zvládla? Mně to letos čeká, možná už za 2 měsíce zkouška. Nevím, jak mně v práci přihlásí a je mi z toho vážně n anic. Myslím, že psych. onemocním z toho stresu. Vůbec nevím, jak se mám učit. Poraď prosím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.14 13:40

Nechodíte teď někdo zrovna do Benešova, prosím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.2.14 21:24

Nemáte někdo testy, které kolují mezi ůředníky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.2.14 14:17

Ahojky Kačule,
já nějaké testy mám. Napiš mi mail a pošlu ti to. A kdy máš zkoušky? Chodíš do Benešova teď? Jakou máš odbornost? Já budu dělat matriku a státní občanství.
Ztaím do Benešova nechodím, ale do zákonů koukám už teď. Vím, kolik toho je, a teda je to mazec :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat