Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Svycarka - takové porodní asistentky by vůbec neměly vykonávat svou profesi, to je bezcitná stvůra nebo nevím, jak to napsat.. ![]()
@Kamka33 píše:
Svycarka - takové porodní asistentky by vůbec neměly vykonávat svou profesi, to je bezcitná stvůra nebo nevím, jak to napsat..
tak tak… ja nevim, ja bych ji asi zabila
cekam ted taky male a nemame to bez problemu(ale nic velkeho) a tez jsem mela na CT takovou blbku dulezitou
ovsem vyhoda Svycarska-zavolala jsem si vrchni sestru a slusne jsem ji pozadala, at mi posle jinou, ze se s ni citim neprijemne… okamzite vymenila a ja mela klid ![]()
@svycarka píše:
tak tak… ja nevim, ja bych ji asi zabilacekam ted taky male a nemame to bez problemu(ale nic velkeho) a tez jsem mela na CT takovou blbku dulezitou
ovsem vyhoda Svycarska-zavolala jsem si vrchni sestru a slusne jsem ji pozadala, at mi posle jinou, ze se s ni citim neprijemne… okamzite vymenila a ja mela klid
a CT se může dělat v těhu?? ![]()
Ty jo, tak po tomhle všem přestávám litovat, že mě po 5h vyvolávaném porodu radši řízli. Je to šílené. Taky mi několikrát houkal monitor
Naštěstí je všechno v pořádku
@Kamka33 píše:
a CT se může dělat v těhu??
ja si nejsem jista, jestli tady je ta zkratka stejna jak v cesku, nicmene jsem tim myslela natoceni srdicka maleho ![]()
Je to šílený co se děje
, u mě zase záhadne se ztratily záznamy z monitoru a 4 den po sekci že prý monitor byl vpořádku a malá klidně mohla uvnitř ještě zůstat
, ale proč 3 den po sekc mě potkla doktor co mě operoval a ptal s ejak na tom malá je a že to byla otázka max hodin? a když nás pouštěly z neonatologie tak důvod sekce prý odtok plodové vody což neni pravda
asi nechtěli mít u jedný rodičky 2 x špatný monitor, u obou hrozící hypoxie
, jo sekce nebyla nutná a proto jsem na ní šla v neděli
. prostě vim že něco chtěli ututlat, ale spíš kryli doktora co mě pár dní před sekcí řekl že moje problémy jsou vlastně žádné a ko za 14 dní
a v neděli doktor že už jsme měla ležet na rizikovém odd min týden
, naštěstí se malá narodila včas a nějak jsme pak už neměla sílu se dohadovat ![]()
Svycarka - tak u nás je na monitoring zkratka KTG
kardiotokograf
To je strašné, úplně mě to dostalo na kolena a brečim tady
a to jinak nejsem zase taková citlivka.Je hrozný vědět, že to byl v bříšku úplně zdraví kluk a pak díky blbcovi je na tom takto. Zažalovala bych ho, to přece není normální.
Držím pěsti, at to vše dobře zvládáte a at se malému daří, myslím na vás.
![]()
@Kamka33 plzeň, naštěstí v neděli tam byl doktor co to řešil a odvolal všechny doktory z volna, zrovna u nás byly ten víkend velké oslavy osvobození
, utz dělal hodinu a že malá musí ven i když dle utz je vše v pořádku, já byla vysoce riziková a na co vše jsem si ve středu ztěžovala ten doktor se smál, ze mě dělal hysterku a že sekce nejdřív za měsíc
, no on na mě max kouknul od stolu ![]()
@Kamka33 já na toho doktora mam štěstí, namyšlenej debil, vše z čeho jsem měla strach smetl ze stolu, že to moc řešim a v neděli když jsem to řekla tak najednou problém, jo něco jsem si vymyslela ale fakt jsem měla strach, je to jen o lidech a stejně se to řešilo hlavně že jsem diabetička jinak si myslim by mě poslali domů ale jako vysoce rizikovou mě hned poslali na pásy tam napřed samej smích a pak najednou kolem mě všichni z ambulance a ještě před že teda i utz ale nebýt riziková tak kdo ví co by bylo ale nezapomenu na pohled sestry co asistuje v rizikove jak na mě koukala jako kdybych umírala a hned že doktor říkal že kdyby něco bych přišla ale to říkají všem že kdyby nějaké problémy že se má přijít ihned. ale u mě to vše udělal ten strach co bylo u Tomíka a fakt jsme se bála aby se to neopakovalo, navíc docela brzo už byly změny na placentě z čehož jsem měla taky strach
tak jsme si pak řekla radši za hysterku než aby se něco stalo
, pak všichni strašně chytrý ![]()
Markétko - jen ty jsi máma a ty cítíš, že se něco děje. Takže si myslím, že jsi se zachovala naprosto správně ![]()
@Kamka33
manžel říkal že mam asi silný vnitřní pocit, u Tomíka taky to byla náhoda, volali mě v úterý z diabetologie že mam v moči silný zánět a teda atb, no jenže za týden jsme měla nástup na sekci tak jsme si zašla na porodní a tam na recepci at přijdu až bude rizikovka tak jsme na ní ylítla že teda tam nepojedu další den a že chci se jen na něco zeptat doktora, za 5 minut už mě volali na monitor a odtud rovnou na porodní sál a za 2h akutní sekce, uzel na pupečníku
a ted jsem si vymyslela úplný blbosti a víceméně mě šlo aby mě někdo zkouknul, uklidnil že je vše ok ale vzhledem k cukrovce třeba nástup za týden na rizikovku. Doktor si pak dělal srandu že jsem chtěla mít nedělnátko a tam se normálně sekce o víkendu nedělají pokud to neni akutní
. problém je že většinou ty ženský pošlou domů že je vše ok a někdy je pak pozdě, na druhou stranu změna se může stát z hodiny na hodinu ![]()
Ahoj, je to katastrofa, jaky je kolikrat lekarsky pristup laxni a bezohledny
za vetu dotycne PA „asi se vypojily pristroje“…
- na to snad ani nejde slusne reagovat!!! Ona si na to vzpomene jen jako na zpackany den v praci a netusi kolik sil, psychickeho vypeti a mnohdy bezradnosti, presto lasky a pece musi Tva maminka denne, bez pauzy prozivat
Sklanim se pred jeji odvahou a pred tim, jak spolu vsichni drzite a preji at mnoho sil