Zpomalený metabolismus - kila nejdou dolů

Anonymní
18.4.24 22:26

Zpomalený metabolismus - kila nejdou dolů

Chtěla bych poradit…rok po císaři jsem se rozhodla, že se konečně dám zase dohromady.
Začala jsem jíst zdravěji (nemyslím jen jablko denně a zeleninové saláty) - jim plnohodnotně, zdravě, jednou týdně mám „hřešící den“ (nemyslím sníst 2 zmrzliny, pizzu, hamburger, vyjíst ledničku, apod. - ale když mám možnost si jednou týdně dát něco „nezdravého“, tak si dám. Piju jen vodu, sem tam kafe, ale to když mám výjimečně chuť. Každý den mám 3 jídla (oběd, svačina, večeře), jím vyváženě, ve stravě mám vše co potřebuji a takto jsem zhubla za 4 a půl měsíce 9.7kg (takže ani moc ani málo :) ).
Jenže teď se mi to docela zaseklo a nevím co s tím - mám před sebou ještě 8kg. Začala jsem před týdnem cvičit (4× týdně mám 25 cvičení podbřišku a „madla lásky“ + 10 minut ruce a 3× týdně 20 minut ruce a 10 minut nohy a zadek) - zatím jsem si to nastavila takhle (vždycky mě cvičení nebavilo, ale teď jsem si našla videa od skvělé slečny, nastavila si to takhle a popravdě mě to začalo i bavit). Po měsíci si to nastavím zase trošku jinak.
Uměl by mi někdo poradit, jak ten metabolismus zase dobře nakopnout??
Spánek mám 6 hodin, jím dobře, cvičím, stres nemám, nemoci nemám,…
Prostě se to zaseklo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
408
18.4.24 22:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
18.4.24 23:09

Víš jaký máš mít příjem? Pokud ne a jedeš podle oka, tak už to teď nestačí. Zjisti si příjem, zapisuj si, važ si jídlo a zvětši intezitu cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.4.24 23:33

Jestli cvičíš teprv týden, tak se to určitě zas rozjede ;) Zkusila bych mezi ty posilovací cvičení zařadit taky nějaký kardio, h. e.a. t. nebo něco takového.
A ten úbytek cca 2 kg za měsíc máš super, tak by mělo zdravé hubnutí vypadat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
18.4.24 23:40

Záleží na konkrétní skladbě jídelníčku. Jestli máš instagram, mrkni na profil tabulkarka. Má moc hezky vysvětleno jak zapisovat do kalorických tabulek, jak si zjistit a nastavit příjem,… Nastavovala jsem si to podle ní, k tomu cvičila z ebooku od Péti Elblový a kila šly pomalu dolů. A to jsem mohla jíst čokoládu i různý buchty klidně denně :D, záleží na množství a celku každý kategorie (sacharidy, bílkoviny, tuky, vláknina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
19.4.24 02:44
@Anonymní píše: Více

Nevidím tam ani známku toho, že by se něco zaseklo… A když budeš cvičit, tak ti rostou svaly. Ty jsou těžší než tuk. Takže nemusíš s váhou jít dolů tak rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
19.4.24 04:55

@RadiatorStudeny přečteno,děkuji je to zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
19.4.24 05:21

Hlavně hodně vlákniny v jídle, menší příjem než výdej. Počtejte s tím, že pokud cvičíte, může vám zároveň s úbytkem tuku pomalu přibývat svalová hmota, tedy ještě měřit tuk v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
19.4.24 06:56

Co se týče cvičení, tak já to mám udělané tak, že jeden den mám ruce a záda, druhý den břicho, třetí den zadek a nohy, čtvrtý kardio. Těch tvých 20 minut na jednu oblast se mi zdá celkem málo. Když si to vezmu u sebe, tak plus mínus 15 minut mi zabere jeden set tří cviků (každý cvik 15 opakování a celý set opakuji třikrát).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.4.24 07:47

To se stává, že úbytek stagnuje. Někdy to jde i zpátky nahoru, i když jíš střídmě. Dle popisu na to jdeš snad dobře, tak vydrž. Kdysi jsem jedla podle jídelníčku, a když se mi úbytek zastavil, slečna mi to přepočítala na nepatrně menší příjem. Jinak metabolismus by měl rozhýbat pohyb, zkus i nějaké svižnější procházky během dne, s kočárem třeba.

• Citovat
  • Upravit
1
20.4.24 07:43

Píšeš, že máš oběd, svačinu, večeři. A co snídaně? Často je chyba právě v tom, že se snídaně vynechává a tom se metabolismus ráno nerozjede. Zvolila bych něco s obsahem vlákniny co opravdu zasytí a co má nízký GI, například ovesná kaše s chia semínky a ovocem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.4.24 07:52
@Adele33 píše: Více

Třeba drží přerušovaný půst. Moje první jídlo dne je taky oběd a to ve 13:30 v pracovní týden. O víkendu v 11:30.
Nemyslím si, že hubne pomalu. Za 4 měsíce necelých 10 kilo. To je akorát. Když půjde rychleji, tak si dělá základ pro jojo efekt. Hlavně je kravina zabývat se množstvím kil. Pokud chce nějaký ukazatel, tak se má měřit. Váhu vyhodit do popelnice, když ji evidentně rozhodí. Tím si dělá bordel v hlavě a pak se zasekne. Teprve začala cvičit. Ještě se může stát, že v začátku cvičení přibere. Svaly jsou těžší, než je tuk. Efektivně cvičení na pohled půjde vidět po několika týdnech. Ne po pár dnech.
Moje kolegyně třeba hubne teď. Ona vždy celý měsíc drží váhu. Centimetry jdou viditelné dolů. A váha vždy sleze po MS. O 1-2 kila to tělo po MS pustí. Ale celý měsíc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.24 09:34

@Adele33
Snídani nejím už hodně dlouho dobu, jednoduše ráno nemám vůbec hlad, hlad mám až okolo 11h, a to už mám oběd :)
Ráno si dám maximálně vodu s citrónem a vitamíny, jinak opravdu nemám hlad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.24 09:38

@Kelsey
Přerušovaný půst nedržím :)
A vážím se jednou měsíčně, kdy se taky i změřím :palec:
Já nemám v hlavě bordel, co se týče vážení - rozhodně to nemám tak, že bych se každý den vážila, to fakt ne :D jak říkám, dělám všechno, vážím se a měřím jednou měsíčně.

• Citovat
  • Upravit
3
30.4.24 00:37

Nejíst blbosti typu "brambůrky, MC Donald atd. a hlavně chodit kdykoliv všude pěšky a netravit zbytečně čas na internetu ;) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí