Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vajicka su vo folikuloch, zo sona sa neda vidiet, ako vajicko „zreje“ ale len ako folikul rastie. ked folikul dosiahne velkost 18-22mm tak praska a vypudi vajicko.
na Tvoju otazku neexistuje odpoved- je to individualne. folikul moze zacat rast u kazdeho v iny den cyklu, plus niekomu rastie rychlostou 1mm za den, inemu 2 mm za den, niekomu praska pri velkosti 18mm, niekomu pri velkosti 22mm.
nerozumiem na co to vlastne potrebujes vediet ![]()
Soldi to napsala i za mne
Jinak to že ovulace byla poznáš tím že cca do 2týdnů dorazí MS nebo najdeš//,nebude li ani jedno, ovu nejspíš nebyla. Při kojení bohužel nepoznáš kdy se folikul rozhodne dozrát a uvolnit vajíčko, to bys musela pořád testovat ovutesty, nebo chodit na ultrazvuky…Ona je totiž nejdřív ovulace a pak MS, Stejné to je u mladých dívek co jště nemají MS, myslí si že bez MS neotěhotní, ale nejdřív je ovulace a pak přijde první MS.
Dobry den, prosím o radu a přesne vysvětlení
. Vím ze k ovulace dochází cca 14 dni před menstruaci ale dle kalendáře (cyklus mám celkem pravidelnej) jsem měla ovulaci 2.2.2019 a dnes jsem byla na UZ (preventivní kontrola) a doktorka mi řekla ze vajíčko je velké cca 11mm a dozraje cca za 7 dni ale to mi vychází ze bude zralý přesně v době kdy budu menstruovat není to nějaké divné?
děkuji za odpoved
Holky, jak dlouho zraje vajíčko… nemyslím celkový koloběh ovulace.. ale kolik dní z tohoto procesu zraje vajíčko… jde mi o to že mi na minulé návštěvě gynekolog řekl, že i přesto že stále kojím… vajíčka se tvoří a podloží se chystá (chceme další mimi) a doktor minule říkal že tam vidí že vajíčka zrají… asi za tři dny přišla bolest břicha jako při MS takže předpokládám že šlo o ovu… snažila jsem se někde vyčíst jak dlouho zraje vajíčko, ale nepodařilo se… nemáte to některá naštudovaný