Zrcadlovka Canon EOS 600D

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
326
11.5.15 07:24

@martina.se
naprosto souhlasím. Když už si pořídím zrcadlovku, tak používat automat je hřích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.15 07:42
@NaimaCloudy píše:
@martina.se
naprosto souhlasím. Když už si pořídím zrcadlovku, tak používat automat je hřích.

tak nějak.. af se nikdy nedosáhne takových kvalit jako manuálem :nevim: a nějaké režimy.. upřímně za ty roky ani netuším, jaké můj foťák má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
11.5.15 10:15

Ahoj, mám foťák EOS 600D cca rok a stále toho moc neumím. Prostě si vždy na to udělám čas a zkouším jednu věc fotit několikrát v různých nastaveních a někdy se povede nádherná fotka. Hodně fotím syna, který je pěkný neposeda, ale foťák naštěstí zvládá a pak jsou moc pěkné fotky :) Taky bych ráda zašla na nějaký kurz, určitě by to nebylo naškodu. Občas si čtu nějaké rady ohledně focení portrétů nebo detailu, ale asi nejlepší je prostě jít a fotit. Rozhodně to nastavit na automat je veliká škoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
11.5.15 10:57
@LenkaLinka píše:
Ahoj, mám foťák EOS 600D cca rok a stále toho moc neumím. Prostě si vždy na to udělám čas a zkouším jednu věc fotit několikrát v různých nastaveních a někdy se povede nádherná fotka. Hodně fotím syna, který je pěkný neposeda, ale foťák naštěstí zvládá a pak jsou moc pěkné fotky :) Taky bych ráda zašla na nějaký kurz, určitě by to nebylo naškodu. Občas si čtu nějaké rady ohledně focení portrétů nebo detailu, ale asi nejlepší je prostě jít a fotit. Rozhodně to nastavit na automat je veliká škoda :)

Já také zkouším a zkouším. Naučila jsem se spíše používat Ca režim a foták si nastavovat sama. S manuálním režimem to zase umí přítel. Každý jsme si zvykli na jiné nastavení. Takže když někam jdeme, taháme se o foták, hádáme se a každý tam chce mít nastaveno to svoje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
11.5.15 11:10

Asi je to o praxi, já než si v hlavě srovnám, co bych jak potřebovala nastavit, tak je scéna pryč, tak to radši vezmu na automat a když zbyde čas (nebo je to něco, co mi neuteče), tak si hraju. Ale nedovedu si představit, že v situaci, kdy např. dítě začne dělat něco, co chci mít vyfocené ideálně ihned, neb ta chvíle brzy pomine, tak ještě něco přednastavovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
12.5.15 13:55

@martina.se
@martina.se
hele, přesně! ze začátku jsem dle chytrých knih používala prioritu clony nebo času, ale po chvilce jsem si zvykla na manuál a začala u focení přemýšlet a děsně mě to chytlo.
Podle mě u začátečníka stačí normální padesátka portrétovej objektiv, na tom jsem se naučila hodně a fotky nádherný. :palec: Jít ven a fotit a fotit a fotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.5.15 13:58
@NaimaCloudy píše:
@martina.se
@martina.se
hele, přesně! ze začátku jsem dle chytrých knih používala prioritu clony nebo času, ale po chvilce jsem si zvykla na manuál a začala u focení přemýšlet a děsně mě to chytlo.
Podle mě u začátečníka stačí normální padesátka portrétovej objektiv, na tom jsem se naučila hodně a fotky nádherný. :palec: Jít ven a fotit a fotit a fotit.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák