Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@martina.se
naprosto souhlasím. Když už si pořídím zrcadlovku, tak používat automat je hřích.
@NaimaCloudy píše:
@martina.se
naprosto souhlasím. Když už si pořídím zrcadlovku, tak používat automat je hřích.
tak nějak.. af se nikdy nedosáhne takových kvalit jako manuálem
a nějaké režimy.. upřímně za ty roky ani netuším, jaké můj foťák má ![]()
Ahoj, mám foťák EOS 600D cca rok a stále toho moc neumím. Prostě si vždy na to udělám čas a zkouším jednu věc fotit několikrát v různých nastaveních a někdy se povede nádherná fotka. Hodně fotím syna, který je pěkný neposeda, ale foťák naštěstí zvládá a pak jsou moc pěkné fotky
Taky bych ráda zašla na nějaký kurz, určitě by to nebylo naškodu. Občas si čtu nějaké rady ohledně focení portrétů nebo detailu, ale asi nejlepší je prostě jít a fotit. Rozhodně to nastavit na automat je veliká škoda ![]()
@LenkaLinka píše:
Ahoj, mám foťák EOS 600D cca rok a stále toho moc neumím. Prostě si vždy na to udělám čas a zkouším jednu věc fotit několikrát v různých nastaveních a někdy se povede nádherná fotka. Hodně fotím syna, který je pěkný neposeda, ale foťák naštěstí zvládá a pak jsou moc pěkné fotkyTaky bych ráda zašla na nějaký kurz, určitě by to nebylo naškodu. Občas si čtu nějaké rady ohledně focení portrétů nebo detailu, ale asi nejlepší je prostě jít a fotit. Rozhodně to nastavit na automat je veliká škoda
Já také zkouším a zkouším. Naučila jsem se spíše používat Ca režim a foták si nastavovat sama. S manuálním režimem to zase umí přítel. Každý jsme si zvykli na jiné nastavení. Takže když někam jdeme, taháme se o foták, hádáme se a každý tam chce mít nastaveno to svoje ![]()
Asi je to o praxi, já než si v hlavě srovnám, co bych jak potřebovala nastavit, tak je scéna pryč, tak to radši vezmu na automat a když zbyde čas (nebo je to něco, co mi neuteče), tak si hraju. Ale nedovedu si představit, že v situaci, kdy např. dítě začne dělat něco, co chci mít vyfocené ideálně ihned, neb ta chvíle brzy pomine, tak ještě něco přednastavovat ![]()
@martina.se
@martina.se
hele, přesně! ze začátku jsem dle chytrých knih používala prioritu clony nebo času, ale po chvilce jsem si zvykla na manuál a začala u focení přemýšlet a děsně mě to chytlo.
Podle mě u začátečníka stačí normální padesátka portrétovej objektiv, na tom jsem se naučila hodně a fotky nádherný.
Jít ven a fotit a fotit a fotit.
@NaimaCloudy píše:
@martina.se
@martina.se
hele, přesně! ze začátku jsem dle chytrých knih používala prioritu clony nebo času, ale po chvilce jsem si zvykla na manuál a začala u focení přemýšlet a děsně mě to chytlo.
Podle mě u začátečníka stačí normální padesátka portrétovej objektiv, na tom jsem se naučila hodně a fotky nádherný.Jít ven a fotit a fotit a fotit.