Zrušení pobočky zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Terezm píše:
Děkuji, tak jestli jsem to dobře pochopila, kdyby mi tu výpověď doručili sami na rodičovské, dostanu 3 platy odstupného. A kdybych tam po rodičovské chtěla nastoupit a nebylo kam, dostanu 2 platy normálně + 3 odstupné - takže 5 platů…
Jojo, plus ještě plat za tu část měsíce, nevím kolikáteho ti přesně končí RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, plus ještě plat za tu část měsíce, nevím kolikáteho ti přesně končí RD.
Končí mi k 28., takže 29. bych měla nastoupit, což je víkend, takže až k 1. následujícího měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terezm Tak v tom případě 3 platy + 3 platy odstupného, protože pokud by ti výpověď dali až 1., tak běží až od 1. následujícího měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Terezm Tak v tom případě 3 platy + 3 platy odstupného, protože pokud by ti výpověď dali až 1., tak běží až od 1. následujícího měsíce.
Jejda tak to je super
Jani moc děkuji
Tak to tam radši ani volat nebudu a budu doufat, že mě nevyhmátnou sami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 noooo vidis kdyz jsem to zacala smolit tak byl v diskuzi jeden prispevek no a blbosti jsem nepsala tak nevim nac takova ironie? Jestli se mas chut hadat ci co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám jeden blbý dotaz
Před chvílí mi psala kolegyně, která tam pracovala přes 10 let, že s ní zaměstanavatel sepsal dohodu a dostala jen 2 platy odstupného a šla prakticky na hodinu. Dá se proti tomu nějak bránit? Koukám, že zaměstnavatel zas tak slušný nebude, když se jedná řádově o 100 lidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepodepisovat dohodu. A bud fakt nastoupit po tech 3 letech a nebo tvrdit ze potrebujes nastoupit hned a uvidis jak se k tomu postavi. Hele nedelas nahodou v bance?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lemuska píše:
Nepodepisovat dohodu. A bud fakt nastoupit po tech 3 letech a nebo tvrdit ze potrebujes nastoupit hned a uvidis jak se k tomu postavi. Hele nedelas nahodou v bance?
Ne ne, v bance nedělám
Mě to ani ve snu nenapadlo, že bych mohla dostat 6 platů, když nastoupím až po rodičovské. To bych byla pěkně blbá, kdybych se jim ještě ozvala sama. Jsem myslela, že by mi dali třeba ty 2 platy a jsme vyrovnaný
Podle kolegyně to bylo strašně rychlý, ze dne na den, že pobočka končí a výpovědi jely, bohužel asi nikoho nenapadlo, že nemají dohodu podepisovat, mě by to v tu chvíli taky nedošlo, já vždycky přecházala z práce do práce na dohodu, ale bez odstupného, takže 2 platy k tomu dobrý
A o jakou výpověď si mám teda říct, kdyby na mě taky něco zkoušeli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terezm Nejlépe neříkat nic, hrát mrtvýho brouka, ať se snaží sami…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takže říkáš nekontaktovat, klidně poslední den rodičovské zavolat kam mám vlastně v pondělí nastoupit? A jakou výpověď mám teda očekávat, abych věděla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terezm Tak nějak
akorát si zkontroluj, jak máš ve smlouvě uvedené místo výkonu práce, zda je tam pouze to město, kde si pracovala a ne třeba celá ČR.
A výpověď bude podle následujícího paragrafu:
§ 52
Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů:
a) ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám jeden dotaz
Dozvěděla jsem se, že ruší jen centrálu, sklady zůstavají. Pracovala jsem na centrále jako asistentka vysoce postaveného managera. Můžou po mě chtít, abych pracovala ve skladu. Nemyslím vyloženě skladnice, ale třeba na objednávkách?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja by som pozadovala 2+3 mesacne platy. mas narok na 2-mesacnu vypovednu lehotu + 3 platy ako odstupne. A ak by si nastupila do zamestania, tak mozes dostat 3+3 platy. Lebo vypoved ti zacne bezat nasledujucim mesiacom od jej obdrzania. Takze ak by si napriklad nastupila 1.9. tak vypovedna lehota zacne bezat od 1.10. 2 mesiace a + 3 platy odstupne. Ale mozes im ponuknut dohodu ze ti staci 5 platov ( 2+3) a nemusis nastupovat. Ak sa dohodnete tak nech ti do dohody napisu pocet platov ako odstupne a aj vypovednu lehotu. Ak sa nedohodnete doporucujem kontaktovat pravnika a nic nepodpisovat bez jeho konzultacie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit