Zrušení pobočky zaměstnavatele

603
9.4.13 15:18

Zrušení pobočky zaměstnavatele

Ahoj,
právě jsem se dozvěděla, že můj zaměstanavatel ruší naši pobočku, nejbližší je od nás 150 km, takže dojíždět nebudu. Jsem tam zaměstaná od roku 2007, od roku 2009 jsem s 2 dětma na meteřské, rodičovské… Mám 3-letou rodičovskou dovolenou, která mi končí až za rok. Chtěla jsem se zeptat, zda je možnost, že by mi výpověď dali dříve a jaká je výše odstupného. Třetí mimčo neplánujem, tak bych výpověď dříve s odstupném docela uvítala… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101681
9.4.13 15:21

Ano, mohou ti dát výpověď v tomhle případě i během RD a máš nárok na 3 platy odstupného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
9.4.13 15:21

Chces-li odstupne tak se tam musis jit nahlasit jakoze chces nastoupit do prace. O materskou bys prijit nemela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
9.4.13 15:22

Moc děkuji. Máme docela nepříjemnou účetní, tak se ptám, jestli má vůbec cenu jí volat a chtít po ní něco navíc :roll: hlavně dost lidí už skončilo, tak tam už třeba ani není na koho se obrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 15:23
@j.a.n.i1 píše:
Ano, mohou ti dát výpověď v tomhle případě i během RD a máš nárok na 3 platy odstupného.

Ty 3 platy jsou daný tím, že je to výpověď při MD?? My třeba máme víceměsíční odstupný při výpovědi (mě se netýká, já mám na určito). V tom případě by bylo odstupný „jen“ ty 3M nebo třeba 8??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
9.4.13 15:23
@Lemuska píše:
Chces-li odstupne tak se tam musis jit nahlasit jakoze chces nastoupit do prace. O materskou bys prijit nemela…

Mám rodičovskou, klukovi teprve 2 roky budou a já si nahlásila 3-letou variantu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 15:26
@Lemuska píše:

A pokud má nahlášenou 3letou tak co??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
9.4.13 15:27

@Seizdra ty jsou daný zákoníkem práce, mate-li víc, je rozhodující vaše kolektivni smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
9.4.13 15:28
@Seizdra píše:
A pokud má nahlášenou 3letou tak co??? :nevim:

No jestli můžu poprosit o výpověď už teď, když mám být vlastně ještě rok doma na rodičovský…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
9.4.13 15:29
@Lemuska píše:

Nějak nechápu, co tím chtěl básník říct.
Muže dostat výpověď, pokud se ruší čast zaměstnavatele, ale také nemusí a to ani v případe, ze by chtěla dřív do práce.
Vli na RP výpověď nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
9.4.13 15:29

@Seizdra To by bylo těch 8, 3 jsou ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
9.4.13 15:30
@Terezm píše:
No jestli můžu poprosit o výpověď už teď, když mám být vlastně ještě rok doma na rodičovský…

Poprosit můžeš, dat ti ji zaměstnavatel nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 15:30

@mag Jj, to jsem právě myslela, jako „co je víc“… Nebo jestli se to větší odstupný dává jen při „normální“ výpovědi a při rodičáku je třeba jen to ze zákona :) Dík

@Terezm píše:

No a když ty požádáš o výpověď, myslíš, že ti automaticky daj odstupný???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
9.4.13 15:31
@mag píše:
Poprosit můžeš, dat ti ji zaměstnavatel nemusí.

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
9.4.13 15:32

@Seizdra to vubec nevadi, kdyz chces nastoupit do prace treba po dvou letech klidne muzes, pobirala bys plat i materskou (jen bys nesmela dat decko do statni skolky). Zakladatelka by tedy jakotoze nastoupila (predpokladam ze podepsat vypoved s odstupnym by ji trvalo jedno dopoledne) dostala by odstupne a dale pokracovala doma na materske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat