Zrušení povinného ručení prodejem auta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zrušení povinného ručení prodejem auta
Ahoj mám dotaz na vás, které máte zkušenosti s rušením smluv, nejlépe kdo v pojišťovnictví pracuje…
V prosinci jsem prodala auto. V lednu jsem si uvědomila, že jsem nezrušila pojistku, takže jsem napsala výpověď i s kopií kupní smlouvy. Teď v březnu mi místo přeplatku přišel doplatek s tím, že nezrušili pojistku zpětně ke dni prodeje, ale ažke konci měsíce, ve kterém jim byla žádost doručena. Přesně psáno:
Vaše pojistná smlouva zanikla ke dni 1.2.2014. Pojišťovně náleží pojistné do 28.2.2014. K tomuto dni na Vaší smlouve vznikl nedoplatek za období od 15.2.2014 do 2.2.2014.
To znamená, že výročí jsem měla 15.2. a aby mi nemuseli vracet za 14 dní, Natáhli to do konce měsíce. Mají na to vůbec nárok??? Mě přijde, že pokaždé když jsem prodávala auto mi vraceli zpětně!?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ruší se to dnem doručení výpovědi poj. smlouvy. Zpětně to nejde, jako že bych prodala auto prvního, dvacátýho si vzpomněla, že mám pojistku aktivní a chtěla to odhlásit ke dni prodeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobiskovomaminka Zpětně to zrušit nejde, ale jsou povinni to zrušit k datu, kdy jim prodej oznámíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael
hele, ale ja to rusila zpetne a fakt mi vratili penize ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Když jsem jim volala odkazovali mne na paragrafy. Jak to, že tedy musí ke dni doručení, ale oni si to protáhli na celý měsíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já u Allianzu, ČP, Kooperativy taky dostala vše zpětně, ale tady u Hasičský vzájemný dělají jak prdlý, že si to mám najít v zákoně!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobiskovomaminka je to kravina - ruší se to dnem prodeje (tedy dnem, kdy to oznámíš). Takže pokud jsi to oznámila teď, je to z jejich strany ok. POkud to ohlásíš hned, tak se pojistka zruší hned k tomu dni prodeje - já tam šla hned se smlouvou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pojistka na povinné ručení se ruší ke dni oznámení pojišťovně, ne ke dni prodeje (ke dni prodeje se ruší havarijní pojištění). Pojišťovna má ale také nárok na zaplacení pojistného za celý měsíc, ikdyby jsi ji zrušila např. k 2.2. Mají na to nárok ze zákona, ale nemusí toho využít, jsou i pojišťovny, které to opravdu vrací a počítají si pouze dny, kdy bylo vozidlo ještě pojištěno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@Krkael
hele, ale ja to rusila zpetne a fakt mi vratili penize
Tak to nevím, možná jejich dobrá vůle nebo jsi měla velkej výstřih či sympatickej hlas
Ale teda pojistku jsem rušila už Xkrát a vždycky dnem prodeje. Možná to jde i s datem budoucím (třeba když jsi domluvená s kupcem, aby mu pak nepřišlo penále za nepojištěný dny), ale to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono v tomhle je lepší se obrátit na najěkého prodejce než přímo na pojišťovnu. Ti to většinou umí zpětně nejen uzavřít ale i zrušit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vetřu se z dotazem: Koncem ledna jsem prodala motorku, vzhledem k tomu, že jsem měla pov. ručení zaplacené do půlky února, tak se mi to ani nechtělo ohlašovat na pojišťovnu kvůli nějakým zpětným doplatkům. Nemusí se to jim hlásit že ne??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makin No, je otázkou, jestli si tam neměla sjednané automatické prodlužování smlouvy, já to tak mám u všech, to by se pak hlásit muselo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobiskovomaminka píše:
@Ali-AliTo já u Allianzu, ČP, Kooperativy taky dostala vše zpětně, ale tady u Hasičský vzájemný dělají jak prdlý, že si to mám najít v zákoně!
A jak víš, že to bylo vše zpětně k datu prodeje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Tak to nevím, možná jejich dobrá vůle nebo jsi měla velkej výstřih či sympatickej hlasAle teda pojistku jsem rušila už Xkrát a vždycky dnem prodeje. Možná to jde i s datem budoucím (třeba když jsi domluvená s kupcem, aby mu pak nepřišlo penále za nepojištěný dny), ale to nevím.
rusila jsem to pisemne, takze hlas ani vystrih to asi nezajistili ![]()
uz nevim z hlavy data, bylo to loni na zacatku roku. je fakt, ze jsem tam prikladala doklad kupujiciho, ze uz ho mel pojistene on od toho data prodeje. mozna to pomohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit