ZŠ Praha 5 a přilehlé okolí

29
19.6.16 12:46

ZŠ Praha 5 a přilehlé okolí

Maminky, dáte mi reference na základní školy v Praze 5 a blízkém okolí? Bydlíme na Radlické, takže to nemusí být omezené přímo Prahou 5, schůdné jsou i Butovice nebo okolí Anděla. Dobré reference jsem slyšela na Vratislavovu a Chlupovu, ale obě školy nepřijaly ani všechny děti, které byly u zápisu takže teď mi dítě nepřijmou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15189
19.6.16 12:58

Tobě jde nyní o přijetí na stávající školní rok? No to budeš ráda, když dítě nějak procpeš do spádovky. Vzhledem k povinnosti školní docházky by to nějak mělo jít, ale standardní to teda vůbec není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
19.6.16 13:27

@Petardice Zjisti si v první řadě, která škola ještě má místo k přijetí prvňáčka. Třeba budeš ráda, když bude místo na vaší spádové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.6.16 17:25

Ano, jde mi o šk. rok 2016/17. Je přijatá do spádové, ale zvažuji její přesun do jiné školy, zatím je ještě ve hře Drtinka, ale to se patrně dozvím až v září dle toho, kolik dětí ve skutečnosti nastoupí - prozatím byly přijaty jen spádové děti. Stejný problém ale v září budou mít i ostatní školy - ne všechny přijaté děti nakonec do dané školy nastoupí, takže bych chtěla pár vytipovaných dobrých škol obvolat s tím, aby mi dali vědět v případě, že by se uvolnilo místo, že bych chtěla dát dítě do jiné školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
19.6.16 19:01

Drtinka bude mít letos jiný režim. Poprvé funguje jako spádovka nikoliv výběrová škola. Buhví jak to bude. Podle mě dost chaos a deziluze. Jsou tam zvyklí na elitu, nastoupí sbírka dětí od Anděla.

Budeš to myslím mít dost těžké. Mě byla naše spádovka na P5 tak nesypatická, že jsem dítě přehlásila k babičce a budem dojíždět.

Tak mě napadá: docela málo dětí budou mít v Nepomuckého (na Kotlářce), přihlásilo se tam příliš dětí, tak otevřeli další paralelku a vychází to na 19 dětí ve třídě. Ale škola asi žádný zázrak…

Vratislavka totální nášleh, navíc pro tebe dost z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21716
19.6.16 19:54

Jé, můžu se vtírnout? Dcera mi chodí do Drtinky, ale kvůli spádovosti nemá mladší syn šanci ani vzdáleně. Bude nastupovat školní rok 2017/2018. Nemáte tip na nějakou dobrou školu přímo v okolí nebo dobře na tramvaji? Zatím jsem slyšela, že 14. října nebrat… Ráda bych měla děti blízko u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
19.6.16 20:19

Byla jsem se podívat v Kořenského, nebylo to zlé. Záleží, co bys ráda. Něco náročnějšího? V okolí nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.6.16 20:37

@markos no právě - tu Drtinku aktuálně taky řeším, jestli by to vůbec byla výhra… Šla jsem k zápisu s tím, že má dcera fakt dobře našlápnuto - celkem obstojně čte (nemyslím jednotlivá slova, ale normální věty v knížce), počítá, píše tiskacím a sama si vybrala v obchodě písanku, že se chce učit i psací. Už při zápisu mi bylo řečeno, že si k ní píšou „excelentní“, ale to je jediné, co můžou udělat. Že by ji brali všemi deseti, ale prostě musí vzít prvně spádové děti. Takže z Drtinky bude škola jako každá jiná, jen učitelé budou asi dost otrávení, protože jsou zvyklí, že si vybírali ty nejšikovnější děti a teď budou mít zcela průměrné třídy… Vratislavova je sice z ruky, ale zas tak dalece ne - tramvají pro nás dobře dostupná, nicméně tam nevzali ani všechny děti, co byly u zápisu. Takže teď se snažím zjistit recenze na školy - když už bych ji vzala ze spádové pryč a denně ji někam vozila, už bych byla ráda, aby to byla škola kvalitní, s dobrými učiteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.6.16 20:41

@markos ani ne náročného, ale prostě dobrou školu s učiteli, kteří naučí a svou práci dělají rádi - prostě aby dítě nebylo otrávené ze školy hned v první třídě. Pamatuju si, že za nás se časem děti rozdělily do tříd - ty nejšikovnější byly v jedné třídě, průměrné byly taky pospolu a ty nejpomalejší měly taky svou třídu. To mi přijde ideální, protože smíšené třídy jsou trestem jak pro ty rychlé a nadané, které se pak nudí, tak pro ty pomalé, které si tu školní docházku protrpí se zoufalými známkami. Jen nevím, jestli to ve školách takhle funguje i dnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21716
19.6.16 20:48
@markos píše:
Byla jsem se podívat v Kořenského, nebylo to zlé. Záleží, co bys ráda. Něco náročnějšího? V okolí nevím…

pokud to bylo na mě, tak něco středně náročného a spíš s přístupem, který děti zaujme a žene dál. syn není takový studijní tip jako dcera, ale předpoklady má dobré. jen potřebuje nadšeného učitele, který by ho namotivoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21716
19.6.16 20:52

Ještě mě napadá, že o Kořenského jsem slyšela, dva rozdílné názory. Jedna známá tam má dceru a je spokojená. Druhá mi říkalal, že ji nedoporučuje, protože tam je hodně dětí Rusů, kteří bydlí v okolí, a přizpůsobuje se jim poměrně pomalé tempo výuky… a teď babop raď. No, ještě mám cca půl roku na průzkum, než začnu řešit zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
19.6.16 21:05

@nozu přesně tak. V Kořenského si zakládají na tom, že ve třídách mají hodně cizinců, což je ale důvod, proč postupují pomalu. Viděla jsem kousek výuky, bylo mi z toho smutno. Holčička napsala na tabuli písměno, učitelka vyzvala děti :řekněte, co je na tom písmenku špatně" 8o :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21716
19.6.16 21:16

@markos tak to je drsné… takže tuto školu fakt škrtám. tento přístup by syn nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
19.6.16 21:18

Doporučuji obšlápnout v rámci dnu otevřených dveří, to napoví hodně. Já jsem na základě takového dojmu nakonec přehlásila i to bydliště. není to čisté, ale proč by nemohla mít dcera bydliště u babičky, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
19.6.16 21:18

@markos Je totiž nesmysl vybírat pro prvňáčka školu podle toho, jaké má škola obecně reference, ale vždy je třeba výběr směřovat na konkrétního učitele, který bude dítě provázet prvních pět let. Śkola může být úžasná, ale pokud jde do první třídy podobný typ učitele, škola může být ze zlata, ale je to na nic. A naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin