ZT, 9+3

Anonymní
13.10.22 13:00

ZT, 9+3

Ahoj holky, ani nevím na co se zeptat, proste se chci svěřit…miminko v 7+3 se srdickem, dnes 9+3 už bez srdeční akce, hned jsem šla do nemocnice, kde to bylo potvrzeno a zítra ráno revize, je mi hrozně… ještě si chci načíst neco o přirozeném potratu, ale upřímně mám z toho strach, pravděpodobně podstoupím revizi, napište mi prosím jakoukoliv svou podobnou zkušenost😞 s revizí, co bylo potom, nejaky happy end…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.10.22 17:05

Prožila jsem to samé, ve stejném týdnu.
Mně nejvíc pomohlo promluvit si o tom s kamarádkou, která si tím taky prošla, protože věděla, co prožívám. Možná máš v okolí někoho takového?
Trvá to zpracovat a přijmout. Mluvte o tom s partnerem, jestli cítíš, že ti to pomůže. Můj o tom mluvit nechtěl, protože myslel, že by mi tím ještě přihoršoval, ale já si o tom potřebovala povídat.

Taky jsem se uklidňovala tím, že miminko odešlo, protože nebylo zdravé. A je dobře, že to příroda vyřešila takhle brzy, než kdyby se přišlo na závažné postižení po prvním nebo třeba až po druhém screeningu.

Jestli cítíš, že bys chtěla potratit přirozeně, domluv se v nemocnici na pozdější termín. Já si nechala týden, ale stejně to nepomohlo a déle už jsem čekat nechtěla. Revize je rychlá, nebolí, ráno nastoupíš a odpoledne jsi doma.

Drž se a přeji ať se brzy můžeš radovat ze zdravého miminka :kytka:

• Citovat
  • Upravit
563
13.10.22 17:56

Přišlo to dost brzy, upřímně lepší varianta, zřejmě nebylo něco v pořádku. Mám také za sebou ZT ale ve 14tt, miminko bylo nemocné, přirozený potrat mi nepovolili z důvodu rizika krvácení a velké bolesti. Někdo říká, že když je to dřívější týden je přirozený potrat lepší, ale na druhou stranu, může to trvat velmi dlouho i týdny a být dost bolestivé. Revize je na jeden den, pak se drží šestinedělí a pokud je vše v pořádku, za dvě až tři MS už se můžete zase začít snažit. Já jsem pak za tři měsíce od revize znovu otěhotněla. Teď mám porod už za dveřmi. Držím moc palce ať to zvládnete. Tehdy mě prekvapilo, kolik žen má stejnou zkušenost a kolik takových ztrát je, jen se o tom nemluví. Je to stále tabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 19:18

Já jsem byla na revizi před 14ti dny ve 12. týdnu. Je to bohužel velmi časté, jen se o tom nemluví a jak se jsem zjistila nikdo semnou o tom z blízkých mluvit nechtěl. Také mám pocit, že je toto téma tabu a počítá se s tím, že se s tím žena sama nějak vyrovná. Vím, že to byl plod neschopný k životu ale bolí to. Pokud máš někoho komu se můžeš vypovídat a bude tě poslouchat, jen dobře.
Zákroku se určitě neboj, trvá to cca 20 minut a pak se doporučuje dodržet šestinedělí ( mne byly doporučeny i jen 4 týdny). Začala jsem pak pít na doporučení směs kontryhele a maliníku.
Přeju ti at je všechno v pořádku, brzo to přebolí a ať se brzo můžeš radovat z miminka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.22 19:25

Nejdříve bych chtěla napsat že je mi líto čím si procházíš :hug:
Pokud to pomůže, tak se vyplač-mě to pomohlo a dál jen čas a další těhotenství…
Také jsem si tím prošla v 8.týdnu miminko se srdeční akcí o dva týdny později špinění a miminko bez srdeční akce-druhý den revize…
Bylo mi mizerně, nechápala jsem proč se to stalo, co jsem udělala špatně, ale říkala jsem si, že když to muselo přijít, tak teď, nežli později…
Po revizi kromě toho, že mě to bolelo na srdci a duši, jsem se jinak cítila dobře, jako by se nic nestalo(špinění jeden den, žádné bolesti prostě nic)
Menstruace došla klasicky na termín, tak jsem si řekla, že je to znamení k tomu, abychom se pokusili o miminko znovu(říkala jsem si, že jestli se má zadařit a tělo bude připravené, tak to vyjde, pokud ne, tak ne)
Tři měsíce po revizi//na testíku a za měsíc rodím…

• Citovat
  • Upravit
163
14.10.22 09:30

Děkuju holky ❤️️ A všem preju jen to nej! Jsem po revizi, za hodinku domů. Cítím se dobře. Ořvala jsem to včera, dnes už jen smutnim. Mám doma 2r chlapečka a nejlepšího chlapa, tak snad nám to příští rok vyjde a bude nás víc. Bolest je to velika, někoho jsme měli, a už nemáme. Člověk si říká, ze mě se to prece nemůže stát.. však víte.. mějte se krasne ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3644
14.10.22 23:24

Ahoj. Jsem na tom podobne. Diky bohu jsem sla na prvni kontrolu az v 9tt a to uz neslo nic videt, jen rozpadle bunky.. pobrecela jsem si dost, ale stale je to mensi zlo, nez videt srdíčko a pak uz ne.. bohuzel spontanne se potrat nespustil, tak me ceka v pondeli revize. Nejhorsi na tom pro me je, ze uz to vim cele dva tydny. Na gynde doktorka cekala tyden, pak me poslala na revizi s tim, ze mi to hned druhy den udelaji. Ja tam prisla jak nana nejvetsi a v nemocnici mi rekli, ze to takhle nefunguje. Ze musim mit předoperační vyšetření a objednali me zase az za tyden.. mam z toho uz 14 dni hrozne nervy a tak strašně uz jsem to chtela mít za sebou.. krom manzela o tom nikdo nevi, tak pres den se pretvaruju, ze jsem v pohodě a pak vecer nervuju.. boze, at uz to skonci.. mam za sebou SP v 7tt., byla to takova klasická MS. Dale mam syna 3 roky. A ted toto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
15.10.22 08:13

@Asijetotu

To mě mrzí. To je zvláštní, me ráno mudr nenašel to srdíčko, hned odtud jsem šla do nemocnice, že tam mají prý citlivější ultrazvuk, ale když ho před 14 dny videl, tak to bylo řečeno trošku nešťastně že jo… no a v nemocnici po potvrzení se mě ptali, že to chci mít asi za sebou co nejdřív že, a objednali hned na další den ráno. Teď jsem 24 hodin po revizi. O spontánním potratu jsem chvilku uvažovala, ale moc jsem an to ani neměla čas a nezvládla bych to psychicky. Po revizi se mi moc ulevilo, je mi dobře fyzicky a psychicky je to taky o dost lepší, i když to bolí, ale je to tak nějak uzavřené… preju hodně štěstí, zvládni to❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3644
17.10.22 21:41

@deni2912 ahoj. Tak mam dnes revizi taky za sebou.. mela si nejake bolesti? Popravde me spodek boli vic nez po porodu.. břicho uz skoro ne, krvacim jen malinko. Ale pipku mam jak oteklou nebo co :zed: a teda strasne me boli lytka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 12:58

@Asijetotu

Ahoj, na revizi jsem byla v pátek - pátek, sobota jsem nic necitila, fakt vůbec nic. Krvácení žádné, jen minimálně špinení. V neděli večer trochu bolest, v pondělí zas pohoda a dnes ráno taková neskutečná bolest, jen jsem seděla zhrbená a brečela, nemohla jsem si dat ani ponožky, naval horka, motání hlavy, pocit na zvracení. Přítel přijel z práce a zavezl mě do nemocnice, než jsme tam dojeli už to bylo lepší. Nic zásadního nezjistili, vzali crp a píchli něco na vypuzení zbytků… ještě než jsme dojeli domů už jsem začala krvacet a krvacim… 😒

Jak je ti? :?

• Citovat
  • Upravit
3644
18.10.22 14:13

No ty sis teda pekne uzila. Strasne me stve, jak nas doktoři honi na revize, ze je to rychlejsi a lepsi nez SP a pak takove komplikace.. kdyz ted porovnam svuj SP s revizi, tak SP byl mnohem lepší teda. Takova silnější MS a za týden bylo po všem. Ja ted zadne bolesti bricha nemam, jen spinim. Ale spodek mam furt citlivy. Po wc se musim utirat hodně opatrně.. ale zase me dnes strasne boli krk a u lopatek, asi z narkozy.. za dva tydny jdu na kontrolu na gyndu. Tak snad to bude dobry. A zacala jsem pit zase kontryhel. Mam s nim dobre zkusenosti jak na srovnani cyklu, tak na otehotneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
18.10.22 21:46

@Asijetotu

Já si SP v ten moment neuměla vůbec představit, šla jsem hned na druhy den a neměla moc času si o tom pozjišťovat, a hlavně jsem byla tak v háji z toho, že čekat x tydnu a nosit to dítě v břiše, bych proste zešílela. Navíc to byl 10tt, sice nevím, kdy zamlklo, ale bala jsem se, že je to už moc veliké.. no ty sis teda užila taky, když je tohle podruhé už.. to by mě zabilo. A ten citlivý spodek to je taky divny 😕 na ten kontryhel se musím juknout, nic o tom nevím, ale začínám pokukovat po nějakých věcech na podporu plodnosti pro příště, sice teď se povedlo na první dobrou, ale mam už strach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
12.11.22 22:29

@Asijetotu

Ahojky, tak jak se máš?🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3644
13.11.22 12:40

@deni2912 ahoj. Fyzicky i psychicky ok. Kontrola u doktorky taky dobry. Takze ted uz jen cekam na MS a pak se zacneme znovu snazit. Zitra to bude 4 tydny, tak jsem zvedava, kdy prijde. Co ty??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.11.22 12:36

@Asijetotu tak super ❤️️ Já jsem dostala ms v pátek, přesně na den po 4 týdnech. Ale na snažení pockam ještě na jednu-dvě. Uvidím, co mi řeknou na konci listopadu na endokrino kvůli štítné žláze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty