Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,snad se vám tento dotaz nebude zdát hloupý ale moc by mě zajímalo jestli pokud žena prodělá zamlklé těhotenství a má kontrolu třeba až za 2 týdny tak jestli to může poznat třeba podle těhotenského testu?myslíte že bude pořád silně pozitivní nebo už negativní?nebo hcg klesá až mrtvý plod vyjde ven?.no snad mi rozumíte jak to myslím ![]()
Já jsem si prošla zamlklým těhu a testy jsem měla normálně pozitivní. Byla jsem na revizi v 8tt. + 2, plod byl vývojově na začátku 6.týdne a už prý jen zbytky. Každopádně test při zamlklém těhu bude pozitivní, záleží totiž na koncentraci HCG (takže jak dlouho je plod třeba mrtvý) a ta většinou klesá velmi pomalu. Dokonce i po revizi mohou být ještě nějakou dobu testy pozitivní. Na tenhle ukazatel bych se nespoléhala.
HCg v případě ZT roste velmi pomalu… Spíš to poznáš opravdu z hodnot v krvi ![]()
aha,já si spíš myslela že by to test poznal.vím že bude pozitivní ale třeba bude čárka slabší.napadlo mě to že by pak byl člověk klidnější.já byla minula v 9tt a srdce bilo a pak ve 12 už ne a třeba už utichlo srdíčko hned den po kontrole v tom 9tt tak mě napadlo že by si tím člověk ušetřil čas,mohl tedy dřív na revizi a tak,snad mi rozumíte jak to myslím
bajci, nie, bohuzial to tak nefunguje.
tehotensky test je uplne maximalne pozitivny od hcg cca 2000, v deviatom tyzdni je hcg okolo 100 000.
telo odburava cca 1 000 jednotiek za den, ale je to velmi individualne. takze skutocne to na teste nepoznat.
a preco myslis, ze by si mala mat znova ZT? ![]()
ne já si to nemyslím
jen mě to zajímalo,že pokud je kontrola až za dlouho tak by si holka mohla udělat test sama a už by pak nebyla v ordinaci tak překvapená jak já tehdy.já teď bojuju s hematomem,už 4 dny krvácím a nevím jak dlouho jako ještě budu,moc mi to na klidu nepřidalo
No já jsem měla v den revize (13+1, těh. odpovídalo 7+0) HCG 5300, takže myslím, že test by by pozitivní velmi
Jedině zajít na krev, tam by se to poznalo, jestli to odpovídá…
A nestresuj ![]()
neexistuje sposob ako to zistit bez pouzitia sona. ani ta krv nie je moc spolahliva, lebo v tomto tyzdni uz su tie hodnoty velmi variabilne.
Bejca, urcite to tak nefunguje, nema zmysel robit tehu testy, aby si zistila ci sa nieco nedeje. sama som sa tak snazila ukludnovat v predposlednom tehu, testila kazdy tyzden… preco mas pocit, ze sa ZT zopakuje? drzim palce, aby bolo vsetko v najlepsom poriadku. ![]()
bajci, inak, mna osobne velmi ukludnovalo, ked som si kazdy tyzden fotila brusko a videla ako pekne rastie ![]()
nemám ten pocit ale spíš jen strach ale pak si řeknu že proč by se to mělo opakovat?snad už jsem si smůlu vybrala
Bajča píše:
nemám ten pocit ale spíš jen strach ale pak si řeknu že proč by se to mělo opakovat?snad už jsem si smůlu vybrala
Bajčo mysli pozitivně.
Taky jsme si prošla zamlklým těhu, tak když jsem po druhé otěhotněla, tak jsem se příšerně bála. Ten první trimestr jsem byla tak vystresovaná, že miminko zase nebude žít, že mi chtěl gyndař napsat i neschopenku a přítel ze mě chudák šílel, protože jsem nemluvila o ničem jiném. A dneska úspěšně jedeme 26.týden, prcek prosperuje a je ještě skoro o dva týdny větší. Takže vůbec nic si takového nepřipouštěj, uvidíš, že všechno dobře dopadne! ![]()
Bajča píše:
tomu strachu uplne rozumiem
treba ho dostat pod kontrolu. ja som mala 3 ZT a momentalne ten strach prezivam znova, nastastie uz nie tak intenzivny. zajtra nas caka uzv, tak snad opadne aj ten zvysok. drz sa a doveruj svojmu miminku. ![]()
Bajca, to je moj pripad, nevztahuj si to na seba… obcas priroda zlyha, ale za odmenu mam dve nadherne
deti a verim, ze tretiemu sa tiez dari