Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
soldi píše:
neexistuje sposob ako to zistit bez pouzitia sona. ani ta krv nie je moc spolahliva, lebo v tomto tyzdni uz su tie hodnoty velmi variabilne.
Soldi - z krve by to šlo poznat (resp. poznat, že něco není v pořádku), pokud by se udělaly dva odběry v rozmezí cca 2 dnů a porovnal se nárůst hCG.
domi, okolo 10tt uz narast hcg nie je taky velky, neviem, ci stale plati, ze kazdy druhy den musi byt dvojnasobok. mozno to moze stagnovat, neviem.
urcite je potom uz jednoduchsie ist na sono, lebo laikovi tie hodnoty asi nic nepovedia.
Soldi, Bajca je podla podpisu v 6tt, tam este to hcg stupa celkom regulerne.
maty, ahoj, podpisy zapnute nemam.
pisala o ZT v 9tt, z toho som vychadzala.
pytala sa, ci to moze nejako zistit sama, no, nemoze.
neviem si predstavit, ze by na krv chodila kazdy tyzden dva krat ![]()
jo jedině jak ty píšeš chodit každý týden na krev.
jen opravím zt bylo zjištěno ve 12tt,ale zeptám se pokud by šlo ne o zt ale o samovolný potrat tak to by už test asi ukázal ne? ![]()
já bych klidně i jezdila na kontroly každý týden
ale to by se asi mému mudr nelíbilo. ![]()
bajci, keby to bol samovolny potrat, tak by si krvacala ![]()
ja som sa tiez strasne stresovala kvoli tomu zamlknutemu- kedze som nemala absolutne ziadne priznaky, a jedine, co ma ukludnovalo, bolo to rastuce brusko ![]()
ale keby si bola uz moc v strese, vzdy si mozes vymysliet, ze si spinila, alebo ze Ta to boli, alebo hocico. ![]()
momentalne koncim inzinierske studium ekonomiky a manazmentu ![]()
ale minuly tyzden sa ma aj moj gyn pytal, ze ci chodim na medicinu, nechapem preco
![]()
Bajča píše:
jo jedině jak ty píšeš chodit každý týden na krev.jen opravím zt bylo zjištěno ve 12tt,ale zeptám se pokud by šlo ne o zt ale o samovolný potrat tak to by už test asi ukázal ne?
keby sa jednalo o samovolny potrat zacala by si krvacat a spontanne potratila, ale test by bol pozitivny az kym by nekleslo hcg a to neklesa okamzite.
no právě že já krvácík kvůli hematomu a kdybych potratila tak to ani nepoznám protože bych si myslela že je to ten hematom ![]()
bajci a ked mas hematom, tak nechodis na kontroly k dok, ze ako sa to vyvija?
ale jo to víš že chodím,zatím si mě pozval za týden,já jen tak sonduju víš?
nevíš jak dlouho tak můžu ještě krvácet?to asi záleží na velikosti hematomu že?a ještě něco.je asi nesmysl čekat dvojčata s tím že jedno už má váček i embryjko a druhé by bylo jen tečka.ptám se proto že na ultrazvuku viděl mudr ještě jednu černou tečku,ale nevěděl co to je,zatím
Ahojky dievcata,
no ja som mala ZT 11/2010 a to som mala byt cca 9tt,ale prestalo sa vyvijat cca 6tt,vlastne sa ani srdiecko nevyvinulo a ked som si (neviem co ma to napadlo)urobila test den pred tym ako mi dr. oznamil ZT mala som tu druhu // slabsiu ako pred tym,ale mozno tgo bola len nahoda ![]()
Ja som teraz podla MS 6+1 a este som sa ku dr. neobjednala,planujem az tak v polovici marca a hrozne sa bojim ![]()
BAJCA moc moc drzim palce ![]()
tak to máme podobný osud.Vidíš,přesně toto jsem měla na mysli!!!ta slabší čárka určitě znamenala zt,jinak by přece nezeslábla ale tím nechci bojkotovat názor holek,asi je to individuální,asi každému klesá hcg jinak a taky záleží kdy k zt došlo.já byla ve 12tt a plod odpovídal 8tt tak jsem si myslela že tedy umřelo v 8tt ale omyl!mudr mi vysvětlil že to neznamená že umřelov 8tt ale zmenšovalo se a došlo to až jako by na 8tt.
neboj se,ber to tak že už jsme si smůlu vybrali.mě akorát překvapil ten hematom,takže opět komplikace ale snad to bude dobré.dnes jsem 5 plus 6,takže jsme skoro stejně ![]()