Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak záruka je snad když se věc rozbije, ne? Nebo nás nějaké speciální pojištění? Pak se musíš podívat na co to pojištění máš. ![]()
Ježiš, jestli se záruka vztahuje na ztrátu, tak já dobrovolně každý dva roky ztratím iPhone a dostanu nový ![]()
Ne, pokud nemáš specialní pojištění. A pokud si nepamatuješ heslo na iCloud, tak zkus podporu Apple v nějakem kamennem obchodu, jestli se s tim neda neco dělat. To je docela alfa omega..
![]()
Záruku máš na poruchu ne? Koukni se do smlouvy co máš, ale většina záruk se na ztrátu fakt nevztahuje. V záruce ti třeba vymění rozbitý kousek za nový nebo ho opraví, ale nedají ti nový za nic, to by mohl každý říct, že telefon ztratil a hned by měl dva ![]()
Odpovědnost prodávajícího ta vady (dříve záruka) ztrátu v žádném případě nekryje.
Pokud si platíš nějakou formu rozšířené záruky (většinou ve formě pojištění), tak to zpravidla kryje záruční vady, nahodile poškození telefonu a odcizení. Podívej se do smlouvy.
Neznám pojištění, které by krylo i ztrátu, to by totiž muselo stát víc, než samotný telefon a pojišťovny se snaží, aby pro ně produkt byl rentabilni, ale také prodejny.
@Lilypad24 píše:
Záruku na ztrátu? To snad neTo by brzo krachli
Všichni by krachli. A jedno jestli je to telefon.
Ahoj holky,
bohužel jsem dnes někde ztratila svůj iPhone, ale platím si 2 letou záruku.
nevíte někdo, zda se vztahuje záruka i na tuto ztrátu?
bohužel si nepamatuji heslo na iCloud a jsem smířená s tím, že telefon nenajdu.