Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LiduNe píše: Více
proc by lide, kteri maji radi sami sebe, a pro nejake zapaleni lytek neztrati svoji uctu sami k sobe, meli byt patenty na rozum? pro tebe je pohopitelne kvuli parterovi o vse prijit? za mne je to neco nepochopitelneho. v autorcine pripade tu potrebu lasky chapu, nema ji v rodine, nasla si nahradu „otce“. a jak pises, je v pasti.
@Anonymní píše: Více
v cem jsem hnusna? ze ti pisi svuj pohled? mozna, kdyby ti tva mama neplacala po ramenech, ze chces ve 22ti otehotnet, aby se o tebe uz nemusela starat, kamosky ti neplacaly po zadech, jaka jsi borka, ze se kvuli tobe nejvetsi obsournik z okoli, radoby zmenil, a byly k tobe uprimne, nejsi tam, kde jsi. ptala jsem se te, kolik ti zbylo na konte, po zaplaceni vybavy pro mimino. v praci od 18ti? takze si uzivas zivota 4 roky a myslis, ze jsi si uzila hodne? za mne jsi ze zivota nevidela skoro jeste nic a asi bohuzel, pokud nezmenis pristup sama k sobe, ani neuvidis. jak dlouho jste s partnerem spolu? rok? kolikrat jste byli spolu na dovolene? jak moc ti vycita, ze te ted zivi?
Tak se sver tete, nebo klidne tatovi, proc by ne? Hlavne s tim neco koukek delat, nebo te zadupe do zeme. Mela bys realne premyslet o odchodu, tohle bude jeste horsi. Mysli aspon na dite.
@Cizinka 999 píše: Více
Bohuzel to tak vypada. Tesila se, ze bude mit rodinu a bude spokojene zit, a misto toho ma doma ma@ora.
@markytka3 ja jsem ted dost podrazdena tak asi se mě to trochu dotklo, nejsem zadna Romka co si dela deti aby nemusela do prace a podobne, od 18 jsem sla do prace a pracovala jsem celou dobu, ano asi sem neprocestovala cely svet ale ja nevidim chybu v tom ze je mlada maminka co se dokaze postarat, proste sem ho chtela a byla jsem tak natesena ze mi bylo v tu dobu jedno vsechno okolo, a tak zamilovana ze mi bylo jedno ze budu mít jen pritele, proste rodinu, mama se o me nestarala ani tak bydlela jsem od 19 sama, živila se od 18 takze mama mi urcite naplacala po ramenech diky penezum, spolu jsme dva roky, a tu minulost mel kdyz byl on mlady, pak teda nebyl svaty ale byl sam a po 6 letem rozchodu kdy mu jeho ex rekla ze dva roky to taha jinde tak asi i kvuli tomu to odnasim i ja že neduveruje a hlida mě já fakt nevim ale je to za hranicemi toho jsem si vedoma, to ze me zivi nevycita, je to normalni že peníze vyledava ted on a já mam materskou, nikdy nic ohledne tohohle nerekl, a na dovolene jsme spolu byli 3×
@arinecka ja na dite myslim, prave proto uvazuju o odchodu nechci aby vyrustal pak nekde kde se budeme hadat treba už furt kvuli tomu ale zit v malem byte i s brachou taky asi nebude ideal, je to mini byt, tady ma vsechno doma ![]()
Jasny to chapu. Tak promluv s pritelem, rekni mi co vse ti vadi, a ze to tak proste nechces. Potrebujes k zivotu i jine lidi, kamaradky atd. Tak ma na vyber, bude to respektovat a prestane blbnout, nebo budes muset odejit.
Da se sehnat treba spolubydleni s jinou maminou, platite najem napul, a muzete si pomahat s detmi. Nekde tady je na to kategorie, tak tam zkus kouknout.
Ale hlavne se neboj rict doma svuj nazor a stuj si na nim. Jsi dospela zena, matka, a fakt to nema co prikazovat ani ho nemusis poslouchat. Hlavne se nenech dotlacit do te svatby, vzdyt ty ji stejne asi ani nechces ze ne?
Takže máš učňák, od 19 si platis nájem a wellnessy a nasetreny balík. A teď tu o karkulce..
@karkarka ano, 19 jsem brala kdyz sem nastupovala byt jsem mela maly kde jsem platila 6tis, potom jsem platila 5 a mela sem byt napul s kamoskou, a potom jsem mela uz praci kde jsem brala k 30tis takze ano mohla jsem platit najem a jeste si penize uzit jako kazdy jiny clovek co neutraci nebo nedava penize na jine vydaje:)
@karkarka a nerekla jsem ze sem mela nasetreny balik, miliony… setrili jsme si s pritelem kazdy mesic neco kdyz jsem se dozvedela ze jsem byla tehotna, predtim nam taky zbyvalo abysme si mohli jet na dovolenou
Takže jste spolu byli par tydnu a uz jsi otehotnela? Tak to pak jo… evidentní zatmění na mozku…OMG.
@Bytsamsebou píše: Více
a nemá rodinu, všichni jí vymřeli nebo bydlí 400 km daleko nebo se nestýkají
Problém je tvůj přítel. Na rozdíl od zdejších patentů na rozum, jsem schopná pochopit, že v zamilovanosti člověk nevidí a neslyší. Teď jsi holt v pasti, s tím dítětem máš momentálně svázané ruce. On buď pochopí, že má problém a bude s tím něco dělat (léčit se), anebo ne a pak od něj odejdi. Ideálně kdybys mohla k rodičům, což asi nemůžeš a ani nechceš, jestli to chápu dobře. Zkus s ním vážně promluvit, že takhle to dál nejde. Pokud to k ničemu nebude, začni si připravovat půdu na odchod. Hlavně tedy šetřit peníze bokem, jdi na brigádu hned, jak to půjde, zjišťuj si možnosti. Zkusila bych i obnovit kontakt s kamarádkami, třeba jen telefonicky ze začátku. Když se jim svěříš se situací, uleví se ti. A nikdy nevíš, kdo ti pomůže, přihraje příležitost atd. Nezůstávej takhle izolovaná.