Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Pises, ze jste spolu 2 roky a diteti bude nyni 7 mesicu…tak mozna spatne pocitam…urcite tedy spolu nejste alespon par let, abys ho dobře poznala nez otehotnis
@LiduNe píše: Více
některé rady v tvém příspěvku se tu opakují jako pověstná červená nit - jak se prosím dá šetřit bokem z mateřské? kam dá dítě, když půjde na brigádu - mimochodem na žádnou brigádu ji žárlivý magor nepustí a nebude sám doma s miminem,
s ostatním souhlas
a nezapomeň, že po rozchodu bude vyhrožovat střídavkou
@stinga tak to je mi jasny to nebudu proti samozřejmě bych ho kdyz uz se rozhodnu vyradila ze zivota uplne ale uz je to jeho dite takze nechci brat diteti tatu kdyz za to nemuze, ale to az by byl starsi on ho ani neprebali natoz treba vykoupe
@stinga to by nebyl doma sam s ditetem jeste bych nekde na brigade nekoho potkala ![]()
@azaleila no mela jsem zarlivou kamaradku ze nepoustela sveho pritele ani na pivo s kamarady nesmel se divat ani na po*no jinak kvuli tomu byla schopna i brecet protoze to brala jako podvadeni, vsechny vecirky co v praci byli tak nesmel, delal v praci se mnou, az mi jednou volala ze odesel do hospody a vratil se k ranu kdy se priznal ze prespal u nejaky holky, rozesli se, tak dlouho ho hlidala az ji stejne utekl jinam a pak mi rekl ze zakazane ovoce nejlip chutna, nechci aby tohle skoncilo i u me a dohnal me k necemu takovemu
takoví, co pomalu ani neví, jak se jejich dítě jmenuje, se nejvíc bijí za střídavou péči
Tak já šla do dětí s vědomím, že prostě „můj“ život končí, protože teď jsem prostě na X let primárně máma (a upřímně, za omezení jsem už brala i manželství, protože najednou jsem nebyla sama za sebe, ale prostě část páru - a jo, pro mě to byl velký rozdíl od obyč partnerství). Koníčky sice mám, cestujeme, ale prostě vím, že na mě je někdo závislý… Odžila jsem si, co jsem potřebovala, takže tak, jasně, že mě občas chytne nostalgie, ale tak to asi každého, mládí uteče hrozně rychle a zbydou vzpomínky. ![]()
@bloklimiucet no me prijde jak kdyz mi je 70 a vzpominam na mladi, pritom furt mlada sem ale psychicka pohoda dela hodne a stres taky to muze být cloveku 20 a prijde si jak důchodce, ikdyz parkrat jsem slysela ze s detmi zivot nekonci ale to jsem vzdy slysela od influencerek co to dite prakticky maji jen na hlidani a stara se o ne jejich rodice
ale je fakt ze to strasne rychle utika ten zivot
@stinga jako hraje si s ním to nerikam ale clovek mu to kolikrat musi rict abych uklidila v klidu prebalovat neumi a koupat asi taky ne, takze vsechno delam ja kdyz sem se snim nekdy o tom bavila ze si nevazi ze mu ja davam po praci klid a nevezme si treba kocarek a nejdou na prochazku beze me tak rekl ze je unaveny a ze on se stara aby dite bylo zabezpeceny a o zbytek se mam starat já, to z nej vypadlo asi 2× a to me teda hnul se žlučí
no jasně, on je chudáček unavený z práce, a ty doma asi podle něho nic neděláš - já vždycky tvrdím, že žádná práce není tak únavná, jako celodenní a celonoční starost o dítě
Zakladatelko, vím, že je to těžké. Zažila jsem. Ale zkus se zklidnit, aspoň na chvíli myšlenkově. Mohla bys mi (hlavně sobě) odpovědět na otázky, které jsem ti položila? Já vůbec nepochybuju, že jsi v pr.eli. Tím se ale nic nezačne hýbat. Natož vysvětlováním, proč jsi byla tak nezodpovědná a udělala si dítě s ním (já tyhle dotazy chápu, je to něco jako „neměla chodit v noci v kozačkách přes park, to by nebyla znásilněná“, ale fakt už by se zdejší obviňování oběti mělo nějak zastavit. A tos nevěděla jaký je? A to sis s ním pořídila i druhé dítě? Bože. Za zlé chování partnera nemůže důvěřivý protějšek. Za zlé chování si odpovídá jen ten, kdo to dělá). Ty si se zkus dostat ze svého zacykleného uvažování a přemýšlej. Aspoň v teoretické rovině domysli, co by se stalo když uděláš A (např. odejdeš do bytu kde je malý bratr), B (začneš si trvat na svém), C (necháš to být)