Ztratil rodný list

4275
1.2.12 19:50

Ztratil rodný list...

Tak holky, pomoc!
Ten můj trouba asi ztratil rodný list. Dva měsíce před svatbou…ještěže já jsem takový organizátor a řeším všecko ještě dřív než je potřeba a hnala jsem ho najít papír dřív než dva týdny před obřadem. Ale to nic nemění na tom, že se narodil na druhým konci republiky. A bydlí teď v Brně, kde asi ty baby na velké a neosobní matrice neukecá, aby mu vydaly druhopis, aby nemusel až do tramtárie…Tady u nás bych mu to domluvila, malý město, tady známe matrikářku jménem snad všichni ;) ale trvalý bydliště tu ještě nemá, takže ani to nepude…Takže nemáte někdo zkušenosti s vyřízením druhopisu rodného listu např.poštou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
1.2.12 19:53

Může na jakoukoliv matriku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.2.12 19:55

Já myslí, že taky může kamkoliv. Napiš prosím, jak to dopadlo, protože manžel ho ztratil taky a taky ho potřebuje :zed:

• Citovat
  • Upravit
14721
1.2.12 19:55
:oops:

Příspěvek upraven 01.02.12 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.2.12 19:58

jde o to, jestli si oni nevyžádají informace od tamní matriky. To by byl v dnešní elektronický době dobrej opruz. By se manžel taky projel přes celou republiku :roll:

• Citovat
  • Upravit
14721
1.2.12 19:58
chuanitka píše:
chuanitka píše:
Může na jakoukoliv matriku :nevim:
Teď koukám, že asi ne 8o
Ale je to divné, chlap taky ztratil, narodil se a bydlí Brno-město a duplikát nám vydala matrika v okrese Brno-venkov :nevim:

Tak poslední … fakt ho vyřídil v místě narození, spletlo se mi to s něčím jiným.
Omlouvám se a jdu se zastřelit :pocitac: :pocitac: :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.2.12 20:00

Kdepak.Já to měla stejně nedávno.Rl nikde a nutně sem ho potřebovala.Bohužel spadám narozením pod jiné místo než obývám takže sem musela ject do místě narození do okresu kam spadám.
Zaplatila sem 100kč za kolek a hned na počkání RL dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
1.2.12 20:01

Ahoja, my řešili to samé.Dala jsem manžovi oba naše rodné listy v porodnici ať je vezme domů aby se neztratily a on je při renovaci bytu asi omylem vyhodil.Bydleli jsme u Kladna on z Brna,já z Ostravy.Zjišťovala jsem jak to udělat a přímo z Prahy mi bylo napsáno, že si druhopis můžu vyžádat na jakékoli matrice.Myslím, že oni jako matrika si vyžádají druhopis k sobě na matriku a potom ho vydají na základě předložení OP.

• Citovat
  • Upravit
2673
1.2.12 20:03

Mnažel tohle řešil asi před rokem.Musel na místo,kde měl napsané narození.Zaplatil 100kč a hned mu vystavili nový.Takže na každé matrice to je asi blbost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
1.2.12 20:03

mě ho poslali poštou, nejdřív jsem tam zavolala a oni mají přístup do databáze, kde máš nahlášený trvalý pobyt a doporučeně mi ho poslali, platila jsem poplatek, ale to už si nepamatuju, jak jsem to platila na dálku, myslím, že složenkou

• Citovat
  • Upravit
jjelena
1.2.12 20:07

Aha, takže je to zase jen o ochotě. Tak se necháme překvapit, jak to bude u nás.

• Citovat
  • Upravit
9223
1.2.12 20:13

mě ho posílali dopisem… já jsem poslala žádost a 100 a paní mi obratem poslala RL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.2.12 20:14

Mně to přijde matrika od matriky. V místě narození stačilo zavolat a poslali mi to proti občance na poště (do vlastních ruku), u nás (prý - nemám soobní zkušenosti, je to jedna papní povídala) zase že vystaví za tu matriku … :nevim: No že já právě k nám na matriku nemusla, páč mi RL poslali z tý Morravy …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
1.2.12 20:16

podle webu MPSV to nejde jinde, než kde se narodil, ale nemusí on, může to kdokoliv z rodiny, kdo může doložit, že je z rodiny (snad chápete ;) a nebo na notářsky ověřenou plnou moc. podle různých diskuzí to jde jak kde, občas se nechají matrikářky ukecat a vydají vám to, i když by neměly a nebo někdo dokonce poslal v obálce žádost a 100kč a obratem mu došel poštou list. právě mě zajímalo, jestli tu není někdo, kdo zvládl tuhle „vyjímku“ v brně, konkrétně je to podle všeho asi brno-střed(grohova).

blbé je, že mu vycházejí teď směny min.další měsíc tak, že se nemá na místo narození kdy dostat v době, kdy úřad „úřaduje“ :( takže já se dvěma školama a těhotná asi pojedu hurá směr jeseník, abych se vůbec vdala a nemusela se soudit s bývalým o otcocvství…ach jo, proč já nemám aspoň občas něco jednoduchý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
1.2.12 20:17
dalusa píše:
mě ho poslali poštou, nejdřív jsem tam zavolala a oni mají přístup do databáze, kde máš nahlášený trvalý pobyt a doporučeně mi ho poslali, platila jsem poplatek, ale to už si nepamatuju, jak jsem to platila na dálku, myslím, že složenkou

ha, kéž by, zkusíme to takhle…držte palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí