Ztuhlý krk, šíje a problém s krč. páteří

Anonymní
18.12.22 02:30

Ztuhlý krk, šíje a problém s krč. páteří

Ahoj, prosím
Už asi 4 noc nemůžu spát. vzbudí mě motání hlavy, případam si jak opilá. Přes den se mi taky často motá hlava a při předklonu mi hučí v uších, a bolí mě i za krkem. dočetla jsem se že je to od krční páteře, ztuhlé šíje, je to pravda že až toto může dělat páteř? Před 2 lety jsem měla bloklou krční páteř ale to mě tenkrát bolela hlava, ramena ale žádné motání…
Vždycky se vzbudím, vystresovana, tak si sednu protahnu krk ( pri pohybu hlavou dolů - když dám bradu na hrudník úplně cítím jak mě sval tahají kolem lopatek ) pak chvíli sedím, hodím za krk polštař( takovou,,podkovu,, na uvolněni krku) a hraju hry nebo sjíždím soc. sítě abych se uklidnila z toho vystresovani a nedostala se do panicke ataky…většinou jdi spát kolem 22-23 h, kolem 1 už jsem vzhůru s těmito problémy, většinou znovu pak usínám kolem půl 4… Docela jsem už z toho unavená, mám docela náročné psychické období, a nemůžu se zbavit dlouhodobého stresu, už se mi několikrát podařilo i při svalovém napětí zablokovat žebra, do toho mám zánět dutin, rýmu a ATB a potřebovala bych se fakt vyspat… Nemáte nějakou radu co dělat???
Vím že fyzio ale dřív jak v lednu se tam nedostanu…
Je tohle fakt možné mít od krční páteře?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
18.12.22 04:50

Ano, je to možné. Moje mamka měla pocit, že není psychicky ok. Měla úzkostné a paranoidní stavy. Nakonec se ukázalo, že je to jen zablokovaná krční páteř. Nejdřív dostala injekci na uvolnění, potom fyzioterapie a už 20 let každý den cvičí na krční páteř a vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
18.12.22 06:53

Ano, tohle dělá krční páteř. Já si připadala jak opilá, napadala jsem na jednu stranu. Dojdi si na neurologii, dostaneš prášky na uvolnění svalů. Jo, a čučením do mobilu tu páteř stále víc a víc přetěžuješ, takže bych pár dní tuto aktivitu oželela.
Chce to i stále prohřívat, používám i kapsaicinové náplastě nebo Thermolku a pro zvýšení účinku namazané místo překryju potravinovou fólií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 08:51

@Ju21na děkuji… nejhorší je fakt noc, furt měním polštáře ( mám normální, pak tvrdý z pěny ). Do mobilu čumím abych se uklidnila, jak se vzbudím hodím se do nějakého bloku, třes atd. a trvá to hodiny… Už jsem 3 týdny doma protože mám strach chodit i do školy, že někde sebou švihnu, když někde jdu chytám se každého zábradlí nebo něčeho se přidržuji. Objednám se a snad pomohou a zkusím i naplaste, chtěla jsem zkusit i tejpy ( přítel to umí ), chtěla jsem si koupit volně prodejné léky na uvolněni, název gujacuran myslím ale jsou nedostupné jak v lékárně tak na eshopech :zed: :zed:

Nevím už jak cvičit tak jsem si aktivovala licenci cvičení z jedné fyzio kliniky v Praze ( Kinisi jestli znáte ) tak třeba cviky pomohou…

• Citovat
  • Upravit
1260
18.12.22 09:46
@Anonymní píše:
@Ju21na děkuji… nejhorší je fakt noc, furt měním polštáře ( mám normální, pak tvrdý z pěny ). Do mobilu čumím abych se uklidnila, jak se vzbudím hodím se do nějakého bloku, třes atd. a trvá to hodiny… Už jsem 3 týdny doma protože mám strach chodit i do školy, že někde sebou švihnu, když někde jdu chytám se každého zábradlí nebo něčeho se přidržuji. Objednám se a snad pomohou a zkusím i naplaste, chtěla jsem zkusit i tejpy ( přítel to umí ), chtěla jsem si koupit volně prodejné léky na uvolněni, název gujacuran myslím ale jsou nedostupné jak v lékárně tak na eshopech :zed: :zed:Nevím už jak cvičit tak jsem si aktivovala licenci cvičení z jedné fyzio kliniky v Praze ( Kinisi jestli znáte ) tak třeba cviky pomohou…

guajacuran funguje a koupit se dá https://www.lekarnalemon.cz/…x200mgblistr . nicméně potřebuješ dobrého fyzioterapeuta. nahřívání, tejpy, to taky pomůže, ale hlavně někdo, kdo na tebe sáhne a bude to umět. mezitím můžeš zkusit tohle https://petrblatny.cz/…ocit-hlavou/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
18.12.22 10:15
@Anonymní píše:
@Ju21na děkuji… nejhorší je fakt noc, furt měním polštáře ( mám normální, pak tvrdý z pěny ). Do mobilu čumím abych se uklidnila, jak se vzbudím hodím se do nějakého bloku, třes atd. a trvá to hodiny… Už jsem 3 týdny doma protože mám strach chodit i do školy, že někde sebou švihnu, když někde jdu chytám se každého zábradlí nebo něčeho se přidržuji. Objednám se a snad pomohou a zkusím i naplaste, chtěla jsem zkusit i tejpy ( přítel to umí ), chtěla jsem si koupit volně prodejné léky na uvolněni, název gujacuran myslím ale jsou nedostupné jak v lékárně tak na eshopech :zed: :zed:Nevím už jak cvičit tak jsem si aktivovala licenci cvičení z jedné fyzio kliniky v Praze ( Kinisi jestli znáte ) tak třeba cviky pomohou…

Tím, že koukáš do telefonu, hlava je v předklonu, tak si ty trapezy stále přetěžuješ. Cviky ti teď nepomůžou, ty jsou spíše jako prevence. Já chodím na pilates a na SM systém. Teď ti pomůže pouze neurolog a medikace. Tejpy ti můžou pomci pouze v počáteční fázi, ale teď to máš prostě brutálně přetížené a opravdu žádna alternativní medicína ti nepomůže. Věř mi, mám s tím letité zkušenosti a už poznám, kdy to „na mě opět jde“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.12.22 20:34

@Paní_z_obrazu Mužů se zeptat, jak dlouho to Vaše maminka měla? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
18.12.22 21:06
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím
Už asi 4 noc nemůžu spát. vzbudí mě motání hlavy, případam si jak opilá. Přes den se mi taky často motá hlava a při předklonu mi hučí v uších, a bolí mě i za krkem. dočetla jsem se že je to od krční páteře, ztuhlé šíje, je to pravda že až toto může dělat páteř? Před 2 lety jsem měla bloklou krční páteř ale to mě tenkrát bolela hlava, ramena ale žádné motání…
Vždycky se vzbudím, vystresovana, tak si sednu protahnu krk ( pri pohybu hlavou dolů - když dám bradu na hrudník úplně cítím jak mě sval tahají kolem lopatek ) pak chvíli sedím, hodím za krk polštař( takovou,,podkovu,, na uvolněni krku) a hraju hry nebo sjíždím soc. sítě abych se uklidnila z toho vystresovani a nedostala se do panicke ataky…většinou jdi spát kolem 22-23 h, kolem 1 už jsem vzhůru s těmito problémy, většinou znovu pak usínám kolem půl 4… Docela jsem už z toho unavená, mám docela náročné psychické období, a nemůžu se zbavit dlouhodobého stresu, už se mi několikrát podařilo i při svalovém napětí zablokovat žebra, do toho mám zánět dutin, rýmu a ATB a potřebovala bych se fakt vyspat… Nemáte nějakou radu co dělat???
Vím že fyzio ale dřív jak v lednu se tam nedostanu…
Je tohle fakt možné mít od krční páteře?
Děkuji

Ano, bohužel, taky to znám :roll:

• Citovat
  • Upravit
13228
18.12.22 21:15

Mobil ti to akorát bude zhoršovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.22 08:44

Takže včera jsem snad 3× za den se protáhla, večer namazala hřejivou masti a přítel zatejpoval a spala jsem krásných 9 hodin, s jedním probuzením bez motání hlavy :D,,, cítím ještě bolest za krkem tak budu pokračovat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex