Covid a zvýšený tep

Denisacka
17.12.22 21:20

Covid a zvýšený tep

Zdravím, má někdo zkušenosti se zvýšeným tepem po covidu? Přešlo to nebo jak jste to řešili? Před covidem jsem měla tep v klidu v rozmezí 60 - 80 a při běžné domácí činnosti kolem 90 a při chůzi kolem 120… ovšem teď po covidu mám v klidu 85 - 100, při běžné činnosti od 100 - 120 a při chůzi od 130 a výš klidně i 168…volala jsem doktorce, ale ta říkala, že mám počkat, ale já jsem z toho nervozní.
Jsem 3 týdny po covidu… Děkuji za každou odpověď 8) ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
17.12.22 21:32

To se takhle sledujes?

• Citovat
  • Upravit
Denisacka
17.12.22 21:34
@jahuhudka píše:
To se takhle sledujes?

Ano, mám chytré hodinky s měřením tepové frekvence

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
17.12.22 21:49
@Denisacka píše:

To js taky, ale ze bych sledovala jaký mám kdy tep, to nedělám. Moc se sledujes

• Citovat
  • Upravit
17.12.22 21:59

@jahuhudka to tak vůbec nemusí být, když to číslo vidíš x-krát denně na hlavním ciferníku, tak by bylo, aby sis nevšimla, že je najednou o 20 vyšší. :nevim: Nebo jestli je zakladatelka sportovkyně (běžkyně), tak tam je znalost tepu a jeho chování často druhou přirozeností. :kytka:

Nebo aspoň já to tak mám a za hysterku se nepovažuju (…teda aspoň v tomhle :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.12.22 22:00

@Denisacka ano, po covidu se mi tep zvýšil. Klidový v noci je jen výjimečně pod 80 (ve spánku). Přes den 85-110, při zátěži víc. Dřív jsem měla několikrát do týdne náhle tep nad 200. Vyšetření nic neukázalo, holter jsem nedostala s tím, že je to zřejmě psychosomatické. Jsem po covidu rok a půl. Teď už mi tep nad 200 ukáže max 4× do měsíce. Klidový v noci se mi povedlo stáhnout na hodnoty 69-79. Jen mám teď nějakou virózu, takže zase vyšší.

Takže už to vlastně ani neřeším. Příští rok mám preventivku, tak to opět doktorovi nahlásím. Nebo si zaplatím zátěžové EKG :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
17.12.22 22:11

@Denisacka manžel měl taky zvýšený tep cca 100 v klidu, do toho se potil, nemohl spát, několikrát mu to ukázalo aritmii a nakonec to byla štítná žláza. Může to být cokoliv-vsechno nemusí být postcovid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.12.22 22:21

No tep se ti zvyšuje i třeba kvůli tomu že jsi vystíhovaná že máš vyšší tep.

A ano, covid ti mohl přinést zvýšenou úzkostnsot, se kterou se pozoruješ a vyšiluješ což ti zdvihá tepovou frekvenci.

Pokus se v rámci možností začít sportovat - kromě nějaký dlouhých procházech přidej třeba jógu a trénu dechová a relaxační cvičení.

Oboje t pomůže mírnit úzkost a snižovat tepovou frekvenci.

Ale teda hlavně vypni ten přístroj, kterým si to měříš, jinak budeš vyšilovat víc a víc.

Je to vcelku zcela zbytečný údaj, který tě jen zůskostňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
17.12.22 22:23
@Denisacka píše:
Zdravím, má někdo zkušenosti se zvýšeným tepem po covidu? Přešlo to nebo jak jste to řešili? Před covidem jsem měla tep v klidu v rozmezí 60 - 80 a při běžné domácí činnosti kolem 90 a při chůzi kolem 120… ovšem teď po covidu mám v klidu 85 - 100, při běžné činnosti od 100 - 120 a při chůzi od 130 a výš klidně i 168…volala jsem doktorce, ale ta říkala, že mám počkat, ale já jsem z toho nervozní.
Jsem 3 týdny po covidu… Děkuji za každou odpověď 8) ;) ;)

Jak často si tep meriš?

• Citovat
  • Upravit
76951
17.12.22 22:28
@Denisacka píše:
Jsem 3 týdny po covidu… Děkuji za každou odpověď 8) ;) ;)

v životě jsem nesledovala, jaký mám tep :think: :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
17.12.22 22:30
@Denisacka píše:

hodinky mám také a sleduju pouze, kolik jsem ušla kroků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
17.12.22 22:43

Mně se tep zvedá i po běžné viroze a než klesne na normál, tak to trvá klidně i 2-3 týdny. Teď jsem měla jen mírnou virózku, bez teplot a stejně klidový puls stoupnul z běžných 62 na 75.
Na snížení mi pomáhá pravidelná fyzická zátěž, třeba rychlá chůze. Ale to samozřejmě záleží na tom, jak se cítíš. Rozhodně to nelamat přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
18.12.22 19:36

Měla jsem to tak asi půl roku, nemohla jsem ani sportovat. Ale přidala se mi únava, padání vlasů a špatná imunita. Zjistili mi, že mi covid rekativoval ebvirus. Brala jsem léky a po cca tom půl roce se to zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
18.12.22 22:09
@Veromika píše:
Měla jsem to tak asi půl roku, nemohla jsem ani sportovat. Ale přidala se mi únava, padání vlasů a špatná imunita. Zjistili mi, že mi covid rekativoval ebvirus. Brala jsem léky a po cca tom půl roce se to zlepšilo.

Mohu se prosim zeptat jaké leky vam pomohly na ten EBV? Mam pocit že ho mam taky aktivní, spí ve mně uz roky a jednou uz byl reaktivovan a rok mě trapily nejrůznější potíže.

• Citovat
  • Upravit
428
19.12.22 14:40

Mam tachykardii po covidu uz 2roky. :/ Mela jsem holter i ECHO, srdce je ok, jen jede rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí