Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mamka ma takhle zub. Myslim, ze dvojku nebo trojku. Ten zub ma dratky a chytne si to za zub pred a zad. Musela si na to zvyknout. Ale ted uz dobry.
Drzim palce
Ale sla bych na nakou vetsi kliniku, k zubari, ktery opakuje zkousky bych duveru asi nemela ![]()
Nez zub na dratku (poskodi se tim uchycenim okolni dva zuby, protoze se musi mechanicky upravit na to uchyceni dratku), je lepsi zub nechat nastrelit. Ano, je to casove a financne narocne, ale jsi mlada, takze se ta investice vyplati.
Anonymni, chapu, ze pri pobirani rodicaku se setrit neda, ale ted? Pracujed? Dostanes materskou? Z te se usetrit za pul roku 15 tisic urcite da… Mas partnera? Je to opravdu investice k nezaplaceni…
Sama mam implantat od svych 19 let - stal 25 tisic a mam ho uz 11 let - tedy investice zhruba 2,5 tisice za rok… A mam diky tomu „vsechny“ zuby, neborti se mi zuby a dasne zubu naproti a vypada to naprosto prirozene…
Primlouvam se za implantat - preci nechces ve 22 letech vypadat jako vetsina ucinkujicich v poradu Vymena manzelek
Ostatni moznosti (treba ten mustek - tedy dratky) opravdu nici I okolni zuby a doporucuji se az pro starsi lidi (nevydrzu vecne a vezmou s sebou I ty dalsi zuby ![]()
No tak do zubu na drátku bych tedy nešla. Že rodičák není žádná hitparáda chápu, ale nechápu, proč sis to nevyřešila za ty 4 roky a něco sis nenašetřila
ti přeci muselo být jasné, že zadarmo ti to nikdo neudělá. Navíc ty nemáš našetřeno ani 15 tisíc?
nebo partnera, co má 15 tisíc? To je tedy masakr, tos měla místo mimíska chodit do práce radši.
Manžel je ortodontista a buď stahuje ty mezery, nebo je pripraví na implantát… samozrejme i je dulezite i prani pacienta. Rovnatka u u nas a mimo Prahu vyjdou cca na 9500 na čelist. Je to levnejsi nez implantat a hlavně trvalé. Implantat se muze klidne odhojit, nebo zustat 10, 15 let a pak to budete resit znovu. Zkusila bych jeste konzultaci u jineho ortodontisty. Nejlepe mladšího..Starsi si se spoustou veci neporadí. A pospisila bych si, protoze vlada ted chce schvalit, ze pojišťovna dospelym pacientům nebude na lecbu prispívat a lecba vyjde na cca dvojnasobek.
Trošku mimo téma. jen dotaz- ten zub na drátku tam drží napevno, nebo se jako třeba na noc vyndavá, jako rovnátka? Díky, za odpověď ![]()
Holky.. Ja jsem do teď byla na škole, těhotenství není úplně plánované. Samozřejmě na brigády jsem chodila, aby manžel netahl barák celý sám. Za ušetřené peníze padla vybavicka, před rokem se kupovali auto, a platila se svatba. Tudíž finance letali.. Na to abych mohla stim zubem něco dělat, musím mít zubaře. Zubař neudělal zkoušku z českého jazyka. Jinak je šikovný.
Na implantát nemám vhodné dásně, na ty rovnátka se ještě optam…
@Anonymní píše:
Manžel je ortodontista a buď stahuje ty mezery, nebo je pripraví na implantát… samozrejme i je dulezite i prani pacienta. Rovnatka u u nas a mimo Prahu vyjdou cca na 9500 na čelist. Je to levnejsi nez implantat a hlavně trvalé. Implantat se muze klidne odhojit, nebo zustat 10, 15 let a pak to budete resit znovu. Zkusila bych jeste konzultaci u jineho ortodontisty. Nejlepe mladšího..Starsi si se spoustou veci neporadí. A pospisila bych si, protoze vlada ted chce schvalit, ze pojišťovna dospelym pacientům nebude na lecbu prispívat a lecba vyjde na cca dvojnasobek.
Děkuji, určitě se ještě optam, jen potřebuji aby se vrátil zubař a napsal doporučení.
Zub na drátku je spíš kosmetická záležitost, jíst se s tím moc nedá
@evulinda79 Jde mi spíš o tu kosmetickou záležitost. Ono se dvěma mlicaky které jsou fakt mini se jíst taky nedá…
Ahoj, předem píšu ze jsem ve 30tt, a hodlám vše řešit po porodu. Od narození nemám prorezane špičaky. Je mi 22 let, a před 4mi roky jsem dostala do jednoho mlicaku velký zánět. Byla jsem u zubaře, Rikal že to je na vytrhnuti.. Je to fakt špička, zastupoval naší bývalou zubarku. Dal mi atb. Zub přestal bolet, ale začal se mi nad nim v dásnu dělat váček, a bolet dásno nad ním. Celkem jsem si za ty 4 roky na tu bolest zvykla… V těhotenství zuby celkem ok (ťuk, ťuk, ťuk). Po naší zubařcce co šla do důchodu prisel nový zubař, ukrajinec. Bohužel neudělal zkoušky, a teď je bude dělat znovu. Tudíž přes půl roku zubaře nemám… Jde o to, že teď v těhotenství mě začali hrozně krvácet dásně, bolet… Svědit..a začalo mě zase dost bolet dásno pod tím špatným spicakem. Včera jsem na něj furt sahala, drbala dásno, až mi plomba vypadla. Zásahovala do mezizubniho prostoru a zubu. Nicméně jsem ji nacpala zpátky, drží, zub je za kryty, a zatím je to ok. Budu doufat že se zubař brzy vrátí, nikde v okolí nepribiraji. A teď k otazce… Zubař mi řekl že by bylo řešením vytrhnout oba špičaky, ten druhý je taky zkažený ale neboli, a dát rovnátka. Ortodontistka mi řekla že rovnátka by byla na dlouho, a stejně by mi obě diry nesmrskla, tak aby tam nezůstala zadna. Vždy tam prý bude mezera. Pak mi dr řekl že řešením by byl implantát. Nejlevnější jeden za 15 000 Kč plus doprava, vyšetření atd… Při rodicaku můžu zapomenout. A mám špatná dásna, tudíž by se nemusel uchytit. A co jsem si tak četla, dalším řešením mě samotnou napadá zub na drátku. Aspoň do ty doby, než nasetrim… Má stim někdo zkušenost? Já už jsem úplně v háji, nevím co dělat. Samozřejmě hormony pracuji, brecim že mi zub vytrhnout a budu bez zubu. Což Teda nechci, protože by to bylo dost vidět jelikož je to ve předu
Prosím bez kritiky…