Akutní zánět dásní

107
28.9.19 18:11

Akutní zánět dásní

Zdravím dámy, potřebovala bych poradit.
Dcera 6,5 roku má od úterní noci horečku 39. Nezabírá Nurofen na srážení horečky, občas ji to samo padne na 38. V celku je živá, ale chvilkama ji to schvátí - zčervenájí jí oči, úplně se zpotí a má skleněný výraz. A od čtvrtka má neskutečně nateklé horní dásně. Jela jsem s ní na pohotovost. Tam mi bylo řečeno, že ma vir za předními zuby a máme vyplachovat Parodontaxem. Toť vše. Od té doby se to jen zhoršuje. V pátek natekla i spodní dáseň a dnes v sobotu se k tomu přidal nesnesitelný zápach z úst. Zítra tam s dcerou jedu zpět. Ale chtěla jsem se zeptat máte s tím některá zkušenost?? Co to je? Co zabírá?? Je to zánět dásní? Děkuji moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
28.9.19 18:19

@sophije ahoj…A co herpetická gingivostomatitida…to by mohlo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.9.19 18:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.9.19 18:24

I když nevím ty horecky…to zase odpovidalo herpangině, ale to by nemohla polykat a měla by puchyrky na měkkém patře, jsou u toho velké horečky a obr bolest v krku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77439
28.9.19 18:29

@Gábííí virová gingivitida?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.9.19 18:34

@stinga herpetická gingivostomatitis je infekční a způsobuje ji vir herpes simplex…co je na tom divneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
28.9.19 19:04
@Gábííí píše: ahoj…A co herpetická gingivostomatitida…to by mohlo být…

Ahoj to by sedělo úplně přesně 🤝 akorát mě teda děsí, že se to nijak neléčí, jen klid na lůžku 😟 protože klid na lůžku má od úterka a akorát se to zhoršuje.
Mohu se ještě zeptat, když je to virové tak to od ní může chytit její 5 měsíců malý bráška??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.9.19 19:15
@sophije píše:
Ahoj to by sedělo úplně přesně 🤝 akorát mě teda děsí, že se to nijak neléčí, jen klid na lůžku 😟 protože klid na lůžku má od úterka a akorát se to zhoršuje.
Mohu se ještě zeptat, když je to virové tak to od ní může chytit její 5 měsíců malý bráška??

No může to chytit že slin nemocneho a různými sekrety, třeba z hraček…A co se týká léčby…Tak hlavně léky na horečku a i vitamín B…antivirotika se běžně nedávají. Ale k dr si určitě zajděte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77439
28.9.19 19:21

@Gábííí ne to měla být otázka - jestli je virová gingivitida to stejné jako herpetická gingivostomatitis? asi je to to samé? já nejsem odborník
ale dcera měla stejné příznaky, jak popisuje @sophije a doktorka to nazvala virová gingivitida - původně jsme v ordinaci byly, jako že je to viróza, až za pár dní jsem uviděla ty šílené afty v celé puse a nateklé krvácející dásně, horečku měla také dost velkou - byl nám pak už jen po telefonu doporučen Novikov a vitamín B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
28.9.19 19:29
@Gábííí píše:
No může to chytit že slin nemocneho a různými sekrety, třeba z hraček…A co se týká léčby…Tak hlavně léky na horečku a i vitamín B…antivirotika se běžně nedávají. Ale k dr si určitě zajděte…

Jo, tak to je mi jasné, je od malého separovaná od samého začátku. Ale děkuji za info. No a k léčbě, nezbývá než čekat. Děkuji mnohokrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.9.19 19:45

@stinga aha,tak to se omlouvám…ano, to je to same…způsobuje to vir a je to fakt hnus a naprosto hrozně bolestivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.9.19 19:48
@sophije píše:
Jo, tak to je mi jasné, je od malého separovaná od samého začátku. Ale děkuji za info. No a k léčbě, nezbývá než čekat. Děkuji mnohokrát

Nezbývá mi nic jineho, než popřát, aby ji to moc nebolelo, je to opravdu hnus bolavy a hlavně bacha na To, aby hodně pila, aby nebyla dehydratovana, bude to boj, kvůli bolestem. Držím pěsti a není vůbec zač. Dcera měla nedávno anginu plus herpanginu najednou a bylo to příšerny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77439
28.9.19 19:57

@Gábííí já jsem to hloupě napsala, ale právě dcera to měla letos v lednu a bylo to dost hrozné
a v rodině se stále vzpomíná, jak já tuto gingivitidu měla ve 3 letech akorát přes Vánoce, prý jsem potichu plakala v dětském pokoji a mamka s babičkou brečely tajně v kuchyni
@sophije ale přejde to, neboj i když to vypadá, že je to nekonečná nemoc - já jsem to měla 11 dní a dcera 8 - pak už se to jen zlepšovalo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
29.9.19 07:08

Moje dcery to měly obě, asi rok po sobě. Chytly to od dospělého z oparu. Mladší se ještě kojila a já jsem měla pak i bolaky na bradavkach. Hlavně ať hodně pije. U nás jediné jídlo byl jogurt a bramborová kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.9.19 19:21

Ahoj, nemám osobnú skúsenosť, ale mne na všetky zápaly v puse, či už dášní alebo aj krku vždy pomáha vyplachovat vývarom zo šalvěje, nie sú to žiadne lieky ani nie som babka bylinkárka, toto mám ale fakt osvedčené a minimálne za skúšku nič nedáte, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.