Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, snažilky a nesnažilky, potřebuji radu. Mám zoubky v čím dál horším stavu ale mám tak šílenou panickou hrůzu ze zubařů, že tam nedojdu natož aby jsem si sedla do křesla…
V Hradci Králové jsou zubní lékaři kteří ošetřují právě při tomto postupu bezbolestného ošetření. Takže jaké máte zkušenosti s tímto ošetřením? Kolik se pohybují ceny a hlavně jak to probíhá. Děkuji moc všem ![]()
Potřebovala by jsem se tam co nejdříve obědnat ale nevím co mě čeká ![]()
Já byla na vytržení moudráků + mi zubní chirurg vytrhával kořeny a zbytky po jednom zákroku, co se prostě „nepovedl“. Mám taktéž šílenou hrůzu ze zubařů, ale tuhle analgosedaci můžu doporučit. Dostala jsem injekci a během půl hodinky bylo po všem. Necítila jsem žádnou bolest, žádné myšlenky, strach, prostě nic. Doktora jsem vnímala, řídila jsem se jeho pokyny - otevřete víc, nekousejte mě, zakloňte víc hlavu. Kdyby řekl, ať skočím z okna, skočila bych ![]()
Všeho všudy jsem platila 500,– za injekci + 30,– klasický poplatek a musela jsem mít doprovod na zpáteční cestu.
@dandysek píše:
Já byla na vytržení moudráků + mi zubní chirurg vytrhával kořeny a zbytky po jednom zákroku, co se prostě „nepovedl“. Mám taktéž šílenou hrůzu ze zubařů, ale tuhle analgosedaci můžu doporučit. Dostala jsem injekci a během půl hodinky bylo po všem. Necítila jsem žádnou bolest, žádné myšlenky, strach, prostě nic. Doktora jsem vnímala, řídila jsem se jeho pokyny - otevřete víc, nekousejte mě, zakloňte víc hlavu. Kdyby řekl, ať skočím z okna, skočila bych
Všeho všudy jsem platila 500,– za injekci + 30,– klasický poplatek a musela jsem mít doprovod na zpáteční cestu.
Jéééé to by bylo super
slyšela jsem, že ceny jsou vysoké 3000kč ale to by sem byla ochotná dát, hlavně, aby jsem necítila vůbec nic ![]()
já jsem hrozná histerka u zubaře a je to vždycky pro ostudu
píšeš 500kč? To by bylo krásný, kde ti prosím ten zákrok dělali? Děkuju ![]()
Já jsem slyšela, že je to jak kde, třeba Praha, Brno, je to určitě dražší, já byla v Havlíčkově Brodě. Ale upřímně, klidně bych zaplatila i ty 3000, jen kdyby mi to pomoho a nebolelo. ![]()
@dandysek píše:
Já jsem slyšela, že je to jak kde, třeba Praha, Brno, je to určitě dražší, já byla v Havlíčkově Brodě. Ale upřímně, klidně bych zaplatila i ty 3000, jen kdyby mi to pomoho a nebolelo.
@dandysek píše:
Já jsem slyšela, že je to jak kde, třeba Praha, Brno, je to určitě dražší, já byla v Havlíčkově Brodě. Ale upřímně, klidně bych zaplatila i ty 3000, jen kdyby mi to pomoho a nebolelo.
Rovnou tam vezmu i přítele syna(3roky).Byl u zubařky a prostě si vydupal, že pusinku neotevře a neotevře, takže po půl hodině přemlouvání a mé slzy v očích(jak už jsem ho litovala),to zubařka vzdala a rezignovaně pověděla:vemte si to neukázněné dítě pryč, já ho nejsem schopná ošetřit a domluvte se jinde
(fain přístup
)chudáček, bojí se stejně jako já tak si budeme oporou
no a přítel nás pak odveze vláčný jak štrůdl ![]()
Taky se strašně bojím zubařů, mám naprosto panickou hrůzu. Našla jsem si super zubařku, která má pro moje stavy pochopení. Bohužel mi v těhotenství a potom při kojení zuby úplně odešly (přestože jsem posedlá zubní hygienou) a bylo třeba předělat pět plomb včetně čištění kanálků. Domluvila jsem si s doktorkou analgosedaci.
Jsou různé stupně analgosedaci, od mělké, kdy vnímáte k úplně hluboké podobné standartní narkóze. Tu jsem měla já, byla jsem v křesle tři hodiny a vůbec nic si nepamatuju. Probudila jsem s komplet novou pusou, byla jsem maximálně spokojená. Jen je třeba, aby Vás po zákroku někdo odvezl domů.
Bohužel to taky něco stojí, moje zubařka je soukromá (v Praze), tohle byl nadstandard, platila jsem všechno a ta samotná analgosedace stála osm tisíc. Peněz ale nelituju, v zimě si jdu nechat vyndat moudráky a zase půjdu do analgosedace (tady půjde něco na pojišťovnu).
@Manticora píše:
Taky se strašně bojím zubařů, mám naprosto panickou hrůzu. Našla jsem si super zubařku, která má pro moje stavy pochopení. Bohužel mi v těhotenství a potom při kojení zuby úplně odešly (přestože jsem posedlá zubní hygienou) a bylo třeba předělat pět plomb včetně čištění kanálků. Domluvila jsem si s doktorkou analgosedaci.Jsou různé stupně analgosedaci, od mělké, kdy vnímáte k úplně hluboké podobné standartní narkóze. Tu jsem měla já, byla jsem v křesle tři hodiny a vůbec nic si nepamatuju. Probudila jsem s komplet novou pusou, byla jsem maximálně spokojená. Jen je třeba, aby Vás po zákroku někdo odvezl domů.
Bohužel to taky něco stojí, moje zubařka je soukromá (v Praze), tohle byl nadstandard, platila jsem všechno a ta samotná analgosedace stála osm tisíc. Peněz ale nelituju, v zimě si jdu nechat vyndat moudráky a zase půjdu do analgosedace (tady půjde něco na pojišťovnu).
Já byla v dubnu s pětiletým synem v ordinaci Radno v Praze. U naší zubařky byl neošetřitelný a udělal se mu váček pod špatně zaplombovaným zoubkem a museli mu ho vytrhnout - stoličku. Jsou soukromí, ale mají s naší pojišťovnou (VZP) částečnou smlouvu, takže celková cena za analgosedaci, vytržení zubu a šití - měl šílené kořeny, takže musel mít 1 steh - byla 1050Kč. Syn má panickou hrůzu z injekcí, takže dostal analgosedaci tak, že mu dali přidýchnout něco z masky a byl v limbu. Za 15 min bylo hotovo, nic ho nebolelo, nepamatoval si zákrok, dokonce nám nevěřil, že je zoubek už venku, ale přitom si pamatoval sestřičku a zubařku, která přišla až po tom, co „usnul“.
JSEM OBĚDNANÁ
Takže po prochozené noci, raním zvracení a nervama na dranc, jsem zvedla telefon a obědnala se do stomatologického centra soukromé ordinace v Hradci Králové k Mudr. Drenko Peter…zvedla to moc příjemná sestřička a tak jsem jí vykoktala nervozní jak pes svůj problém
domluvili jsme se, že první pan doktor udělá nezávislou prohlídku, Rtg aby zjistil stav mé dutiny ústní
a poté se domluvíme na zákroku a naplánujeme ošetření v té analgosedaci, takže,,první den co přijdete se nemusíte ničeho obávat, jenom otevřete pusinku a pan doktor Vám prohlédne zoubky,,
Takže 18.10.jdu na preventivní prohlídku a víte co? Docela se už těším
(já takový srabík a histerečka u zubaře
ale strach to pořád mám, to jo ale již není tak veliký
)
Akorát cenu analgosedace mě nemohla říct, že prý je to u každého pacienta individuální
ale to nevadí, klidně si to zaplatím ![]()
Mějte se hezky ![]()
@Rakia píše:
JSEM OBĚDNANÁTakže po prochozené noci, raním zvracení a nervama na dranc, jsem zvedla telefon a obědnala se do stomatologického centra soukromé ordinace v Hradci Králové k Mudr. Drenko Peter…zvedla to moc příjemná sestřička a tak jsem jí vykoktala nervozní jak pes svůj problém
domluvili jsme se, že první pan doktor udělá nezávislou prohlídku, Rtg aby zjistil stav mé dutiny ústní
a poté se domluvíme na zákroku a naplánujeme ošetření v té analgosedaci, takže,,první den co přijdete se nemusíte ničeho obávat, jenom otevřete pusinku a pan doktor Vám prohlédne zoubky,,
Takže 18.10.jdu na preventivní prohlídku a víte co? Docela se už těším
(já takový srabík a histerečka u zubaře
ale strach to pořád mám, to jo ale již není tak veliký
)
Akorát cenu analgosedace mě nemohla říct, že prý je to u každého pacienta individuálníale to nevadí, klidně si to zaplatím
Mějte se hezky
Už se nebudu bát smát ![]()
@Rakia a kde to je?? Já jsem až od Žďárska, hledám někoho na vysočině, kdo dělá klasickýho zubaře, ale kdo přitom nabízí tuhle bezbolestnou formu spravení zubů.