Zubní instrumentářky Ostrava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zubní instrumentářky ostrava
Ahoj, chtěla bych se zeptat těch, které pracují jako sestry u zubaře, jaké kurzy a vzdělání absolvovaly??? Dělaly jste některá kurz ve škole Prosport? vyžadují pak zubaři ještě nějaká školení nebo praxi? nevíte jaká je situace s prací v tomto oboru v Ostravě? díky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dobrý den,
jako zaměstnavatel mohu říct, že z hlediska znalostí abolventů je kurs Prosport k ničemu, ale je to nejrychleji dosažitelná kvalifikace pro uplatnění ve Vámi poptávaném povolání.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, deKuji Vám moc za odpověď, pochopila jsem to tedy tak, že absolvování je kurzu je sice důležté, ale všechno se jakoby naučí až v praxi… jde mi spíše o to, jestli jako absolventka gymnázia po dokončení kurzu mám vůbec šanci… nemá spíše většina ZI střední zdrávku? myslíte, že zubaři preferují instrumentářky se zdrávkou? díky, kdyžtak mi napište soukromou zprávu., pokud to nechcete psát tady:).. děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko,
neni k nicemu, k tomu bych se nepriklanela, nauci zaklad, ale praxe je stejne nutna. Ta povinna v ramci kurzu neni dostacujici. Idealne si uz hledat zamestnavatele v prubehu kursu, nemit pauzu a hned to malo co se naucis zacit vyuzivat.
Kazdy zubar ceka od sestry trochu neco jineho, jinou miru asistence, aktivity a druhu prace, takze je to individualni a asi neni mozne dopradu vedet, kolik ti toho kurz da.
Ale neni to nezvladnutelne, sikovna holka se nauci to ostatni potrebne rychle.
Uplatneni -?, jsou lepsi regiony, ale da se, ovsem najit misto s dobrym platem muze byt beh na dlouhou trat.
Zalezi, co od toho ocekavas.
Holka se zdravotni skolou nastoupit muze bez kurzu, ale to povedomi o stomatologii vetsinou vseobecne sestry maji bidne.
Proc zrovna zubni?
Ha
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpověď, mám gympl a tato práce mě celkem láká, na všeo sestru bych si netroufla-ani by mě to asi nebavilo, ale myslím, že jsem schopná se to, co Zubní sestry dělají, naučit… ale tady ten kurs otvírají na jaře, asi ted nebyl zájem…jinak na tu školu dost lidé nadávají, tak nevím, ale jezdit někam do Brna, když jsem z Ovy, je hloupost…p. s. už se vidím, jak jdu za nějakým zubařem s tím, že mám jen gympl
a chci praxi
, toho se bojím, že mě pak všude vyhodí, že mám sice kurz, ale nic neumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpověď, mám gympl a tato práce mě celkem láká, na všeo sestru bych si netroufla-ani by mě to asi nebavilo, ale myslím, že jsem schopná se to, co Zubní sestry dělají, naučit… ale tady ten kurs otvírají na jaře, asi ted nebyl zájem…jinak na tu školu dost lidé nadávají, tak nevím, ale jezdit někam do Brna, když jsem z Ovy, je hloupost…p. s. už se vidím, jak jdu za nějakým zubařem s tím, že mám jen gympl
a chci praxi
, toho se bojím, že mě pak všude vyhodí, že mám sice kurz, ale nic neumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázka přínosu kurzu je diskutabilní, myslím, že za dva týdny u křesla je absolvent gymnázia schopný přijmout základy, na plně kvalifikovanou asistenci by měl stačit rok. Zdravotní sestry příchozí z jiných odd. mají výhodu možnosti jistých zákroků /venepunkce, podání injekcí apod/ pro běžný provoz, jak již bylo řečeno je ale nutné opět celkové přeškolení. Problém je, že bez osvědčení Vám práce nebude umožněna. Špatný, ale zákon.
- Citovat
- Upravit
Rozumim:)
Kurs je otevren, ale bezi. Dalsi na jare. Jsou 2 rocne.
Nevyhodi, jsou i trpelivi, chapajici zubari:)
Ha
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zubní instrumentářka
Dobrý den,
já jsem si udělala kurz Zubní instrumentářka ve škole Prosport Ostrava, škola je tragédie, přístup kaatastrofální, ale, když člověk něco chce je schopen skousnout hodně. Kurz jsem ukončila v dubnu 2012 a doposud jsem nenašla práci na, už jsem z této situace zoufalá, když jsem si tento kurz dělala vůbec jsem nepočítala s variantou, že sehnat místo bude téměř nemožné.
Takže myslím si, že lepší je sehnat si místo a v průběhu si udělat kurz, jinak vyhodíte 15.000 z okna jako já.
![]()
![]()
Tímto prosím, jestli někdo nevíte o práci zubní sestry v okolí moravskoslezského kraje budu ráda za nabídky
***@seznam.xz
- Citovat
- Upravit
Margit,
Ale abyste tu prácí mohla vykonávat, tak ten kurz bohužel potřebujete, že? A jak to v ově vypadá s dentálními hygienistkami, je pro ně práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zubní instrumentářka
Přesně tak, k tomuto povolání tento kurz potřebuješ.
S dentálními hygienistkami to netuším, ale asi to taky nebude žádný zázrak a hlavně vzdělání zubní hygienistky, nad kterým jsem taky uvažovala, je dost fin. náročné a škol je velmi málo. Uvažuju na vyšší školou zdravotní v ov.
![]()
- Citovat
- Upravit
zubní instrumentářka
Dobrý den,
omlouvám se za vstup do diskuze, ale napadlo mne, pokud jste zaměstnavatel zubních sester, nehledáte náhodou zubní sestru nebo nevíte o nějakém možném volném pracovním místě, děkuji!!! M.
- Citovat
- Upravit
zubni instrumentářka
Dobrý den,
chci se s Vámi podělit o mé pracovní zkušenosti s kurzem zubní instrumentářky.
Nemám zdravotní školu jen gymnázium s maturitou a minulý rok jsem ukončila v
Prosportu v Ostravě kurz zubní instrumentářky. Od té doby nejsem schopna sehnat práci a když už jdu na nějaké výběrové řízení /pokud se někdy objeví inzerát/ tak pokaždé se lékaři ptají jesti jsem zdravotní sestra, takže si myslím, že jen s tímto kurzem nemám šanci. Známosti bohužel také nemám. Souhlasím s tím, že peníze na tento kurz jsem mohla vyhodit oknem a tato investice se mi nevrátí. Nevidím v tomto kurzu žádné pozitiva navíc jsem z Moravskoslezského kraje, kde o tuto práci není zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit