Zubní ordinace hned vedle v bytě?

3211
7.6.11 08:16

Zubní ordinace hned vedle v bytě??

Ahoj holky,včera jsem měli schůzu baráku. A máme novej byt v novostavbě…A včera tam přišla jedna paní s tím že by si hned vedle naše bytu otevřela zubní ordinaci s tím že by tam byla od po do pá. A že by bytovej prostor udělala na nebytovej. A teď k otázce my se moc v tadytěch věcech nevyznáme,ale jde nám o to jestli stačí když třeba budou proti 4bytové jednotky nebo jestli musí proti víc než polovina když je to zásadní změna :zed: :zed: . Moc Vám děkuju za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
7.6.11 08:25

Tak u nás je to většina, ale třeba u našich musí souhlasit všichni :nevim: To je podle toho, jaký má ten konkrétní barák stanovy podle mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
7.6.11 08:32

No jde o to že ona z bytového prostoru udělá nebytový prostor… No jsem zvědavá jak to dopadne,ale bude se to projednávat na příští schůzi :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
7.6.11 08:32

Jinak děkuju :kytka: Asi to má fakt každej jinak tak nám nezbyde nic než čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
7.6.11 08:45

Ahoj,

záleží na stanovách, pokud máte přijaty takové ty vzorové, měl by na to být zapotřebí souhlas všech vlastníků - dle mého se totiž jedná o změnu v užívání prostor - z bytu se dělá nebytový prostor. :nevim:
Poptám se manžela, až dojde z práce, dělá předsedu SVJ, má to seštudované. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
7.6.11 09:04

vyžádej si na předsednictví SVJ vaše stanovy a prostuduj di podmínky.
u nás jsme třeba posuzovali podnikatelský záměr udělat v nebytových prostorách denní kavárnu. no, absolutně nedodali námi požadované podkladfy, takže jsme jim to neschválili. a mám pocit, že u nás musela být nadpoloviční většina. ale nejsem si jistá. jinak k závažným věcem se taky musíte sejít v určitém počtu, abyste byli usnášeníschopní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.6.11 09:27

ahojky…u nás v baráku,když se něco schvaluje,tak musí být taky nadpoloviční většina.
Ale jinak …asi mě by se taky nelíbilo,kdyby hned vedle nás si někdo otevřel zubní ordinaci.
Přijdete totálně o soukromí…stále se tama bude někdo courat a zvuk vrtačky si myslím,že bude taky slyšet---je to takový pronikavý zvuk.
A z toho vyplívá…bud si zvyknete,že už vám to potom ani nepříjde a nebo chytnete takovou alergii na ten zvuk vrtačky,že už tě nikdo v ordinaci neuvidí. :-P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
7.6.11 09:49

Upřímně doufám že to neprojde :zed: :zed: Jinak se asi zatřelím :lol: :lol: No uvidíme do příští schůze ale už uplně vidím jak jsem v pokoji a budu poslouchat bzzzzzzzzzzz. A už mě nikdo k zubaři nedostane :lol: Mě by nevadilo kdyby tam byla firma ale jako zubař, a třeba i ta kavárna tak to by mi vadilo :zed: Tak nám držte palce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
10.6.11 16:30

no zase v dnešní době, kdy je těžké sehnat zubaře to nemusí být špatné mít ho v baráku :))
tak konec legrace..

my máme družstevní barák a vždycky když je schůze o něčem hodně důležitém tak se musí sejít nadpoloviční většina aby se dalo hlasovat…nevím zda musí souhlasit všichni kdo v baráku bydlí, ale třeba když si u nás předělával jeden chlap nebytový prostor na bytový musel obejít všechny sousedy a mít od všech souhlasné podpisy

TerkaBo píše:
Upřímně doufám že to neprojde :zed: :zed: Jinak se asi zatřelím :lol: :lol: No uvidíme do příští schůze ale už uplně vidím jak jsem v pokoji a budu poslouchat bzzzzzzzzzzz. A už mě nikdo k zubaři nedostane :lol: Mě by nevadilo kdyby tam byla firma ale jako zubař, a třeba i ta kavárna tak to by mi vadilo :zed: Tak nám držte palce :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
10.6.11 16:33

u nás byly byty družstevní a v osobním vlatnictví a hlasování se řešilo tak, že musel souhlasit/nesouhlasit nadpoloviční počet družstevníků a všichni vlastníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
10.6.11 18:02
ty jsi taky všude :)
jj my jsme taky vlastníci cca 17bytů a máš pravdu ti museli souhlasit všichni…ale celkově podpisy sbíral od všech …
neumisa píše:
u nás byly byty družstevní a v osobním vlatnictví a hlasování se řešilo tak, že musel souhlasit/nesouhlasit nadpoloviční počet družstevníků a všichni vlastníci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný