Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,včera jsem měli schůzu baráku. A máme novej byt v novostavbě…A včera tam přišla jedna paní s tím že by si hned vedle naše bytu otevřela zubní ordinaci s tím že by tam byla od po do pá. A že by bytovej prostor udělala na nebytovej. A teď k otázce my se moc v tadytěch věcech nevyznáme,ale jde nám o to jestli stačí když třeba budou proti 4bytové jednotky nebo jestli musí proti víc než polovina když je to zásadní změna
. Moc Vám děkuju za odpověď ![]()
Tak u nás je to většina, ale třeba u našich musí souhlasit všichni
To je podle toho, jaký má ten konkrétní barák stanovy podle mě ![]()
No jde o to že ona z bytového prostoru udělá nebytový prostor… No jsem zvědavá jak to dopadne,ale bude se to projednávat na příští schůzi
![]()
Jinak děkuju
Asi to má fakt každej jinak tak nám nezbyde nic než čekat
Ahoj,
záleží na stanovách, pokud máte přijaty takové ty vzorové, měl by na to být zapotřebí souhlas všech vlastníků - dle mého se totiž jedná o změnu v užívání prostor - z bytu se dělá nebytový prostor. ![]()
Poptám se manžela, až dojde z práce, dělá předsedu SVJ, má to seštudované. ![]()
vyžádej si na předsednictví SVJ vaše stanovy a prostuduj di podmínky.
u nás jsme třeba posuzovali podnikatelský záměr udělat v nebytových prostorách denní kavárnu. no, absolutně nedodali námi požadované podkladfy, takže jsme jim to neschválili. a mám pocit, že u nás musela být nadpoloviční většina. ale nejsem si jistá. jinak k závažným věcem se taky musíte sejít v určitém počtu, abyste byli usnášeníschopní.
ahojky…u nás v baráku,když se něco schvaluje,tak musí být taky nadpoloviční většina.
Ale jinak …asi mě by se taky nelíbilo,kdyby hned vedle nás si někdo otevřel zubní ordinaci.
Přijdete totálně o soukromí…stále se tama bude někdo courat a zvuk vrtačky si myslím,že bude taky slyšet---je to takový pronikavý zvuk.
A z toho vyplívá…bud si zvyknete,že už vám to potom ani nepříjde a nebo chytnete takovou alergii na ten zvuk vrtačky,že už tě nikdo v ordinaci neuvidí.
![]()
Upřímně doufám že to neprojde
Jinak se asi zatřelím
No uvidíme do příští schůze ale už uplně vidím jak jsem v pokoji a budu poslouchat bzzzzzzzzzzz. A už mě nikdo k zubaři nedostane
Mě by nevadilo kdyby tam byla firma ale jako zubař, a třeba i ta kavárna tak to by mi vadilo
Tak nám držte palce ![]()
no zase v dnešní době, kdy je těžké sehnat zubaře to nemusí být špatné mít ho v baráku ![]()
tak konec legrace..
my máme družstevní barák a vždycky když je schůze o něčem hodně důležitém tak se musí sejít nadpoloviční většina aby se dalo hlasovat…nevím zda musí souhlasit všichni kdo v baráku bydlí, ale třeba když si u nás předělával jeden chlap nebytový prostor na bytový musel obejít všechny sousedy a mít od všech souhlasné podpisy
TerkaBo píše:
Upřímně doufám že to neprojde![]()
Jinak se asi zatřelím
![]()
No uvidíme do příští schůze ale už uplně vidím jak jsem v pokoji a budu poslouchat bzzzzzzzzzzz. A už mě nikdo k zubaři nedostane
Mě by nevadilo kdyby tam byla firma ale jako zubař, a třeba i ta kavárna tak to by mi vadilo
Tak nám držte palce
u nás byly byty družstevní a v osobním vlatnictví a hlasování se řešilo tak, že musel souhlasit/nesouhlasit nadpoloviční počet družstevníků a všichni vlastníci.
neumisa píše:
u nás byly byty družstevní a v osobním vlatnictví a hlasování se řešilo tak, že musel souhlasit/nesouhlasit nadpoloviční počet družstevníků a všichni vlastníci.