Kolik zubů mají mít batolata

574
14.11.05 12:01

zuby

Ahoj maminky,

chci se zeptat starších a zkušenějších. Možná můj dotaz bude znít hodně blbě, ale vůbec nevím kolik zubů mají mít batolata? Prosím odpovězte. Teď jich máme 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
14.11.05 12:11

Verunko, prvních zoubků je 20, takže vám jich ještě 7zbývá…ale už za sebou máte většinu:) My jich máme zatím 12, takže 3/5 za námi:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
14.11.05 13:03

Jé, Vy už jich máte tolik :o ?
Naše Šárinka má teprve dva :-) Doufám, že s tím paní zubařka nebude mít v prosinci nějakej problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.1.15 13:13

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda máte někdo zkušenost s drolením stoliček u dětí?

Jde o to, že má neteř - 5 let má kazy na všech stoličkách, nebolí jí, ale drolí se.
Takže se všechny vydrolily, ale kořeny v dásni zůstaly a teď jde na operaci.
Neteř si zuby čistí pravidelně, dočišťují je i rodiče, takže ve špatné hygieně to být nemůže. Sladké jí přiměřeně, žádný extrém…jinak všechny zuby má pěkné, bílé…ale nevíme co s tím. V nemocnici sestře řekli, že si má najít zubaře, stávající doktorka nechce neteř ošetřovat, protože nespolupracuje, neteř se prostě po zkušenostech začala bát.

Neznáte někdo zubaře, který léčí a přijímá dětské pacienty a je z Prahy? Děkuji moc Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
2.9.16 22:02

Dcera má horní jedničky oproti ostatním zoubkům nakloněné ven - dopředu. Myslela jsem si, že to je tím, že měla ráda dudlík (sice ho neměla zas tak moc dlouho a byl jen na usínání, ale…). No a druhé dítko mělo zatím horní jedničky moc hezké - nepřijde mi, že jsou dopředu. Najednou začaly růst dvojky a jsou oproti jedničkám hrozně vzadu. Zatím jen vykukují, tak nevím, jak to bude vypadat. Docela mě to mrzí. Vím, že s tím nic neudělám. Čím to je? Dudlíky jsem tentokrát nemusela ani kupovat. Kojením? Dědičnost? Nikdo takové zuby nemá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
2.9.16 22:23

Myslím, že z prvních zoubků se moc nedá poznat, jak budou vypadat ty trvalé. Já teda vůbec netuším, jaké jsem měla první s výjimkou mezery mezi jedničkami. Trvalé mám bez mezery…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
3.9.16 11:53

@Bebuše Dcera má jedničky bez mezírky. Syn s mezírkou. Mně se to vždycky strašně nelíbilo, když to někdo měl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.