Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky,
chci se zeptat starších a zkušenějších. Možná můj dotaz bude znít hodně blbě, ale vůbec nevím kolik zubů mají mít batolata? Prosím odpovězte. Teď jich máme 13.
Verunko, prvních zoubků je 20, takže vám jich ještě 7zbývá…ale už za sebou máte většinu:) My jich máme zatím 12, takže 3/5 za námi:D
Jé, Vy už jich máte tolik
?
Naše Šárinka má teprve dva
Doufám, že s tím paní zubařka nebude mít v prosinci nějakej problém…
Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda máte někdo zkušenost s drolením stoliček u dětí?
Jde o to, že má neteř - 5 let má kazy na všech stoličkách, nebolí jí, ale drolí se.
Takže se všechny vydrolily, ale kořeny v dásni zůstaly a teď jde na operaci.
Neteř si zuby čistí pravidelně, dočišťují je i rodiče, takže ve špatné hygieně to být nemůže. Sladké jí přiměřeně, žádný extrém…jinak všechny zuby má pěkné, bílé…ale nevíme co s tím. V nemocnici sestře řekli, že si má najít zubaře, stávající doktorka nechce neteř ošetřovat, protože nespolupracuje, neteř se prostě po zkušenostech začala bát.
Neznáte někdo zubaře, který léčí a přijímá dětské pacienty a je z Prahy? Děkuji moc Jana
Dcera má horní jedničky oproti ostatním zoubkům nakloněné ven - dopředu. Myslela jsem si, že to je tím, že měla ráda dudlík (sice ho neměla zas tak moc dlouho a byl jen na usínání, ale…). No a druhé dítko mělo zatím horní jedničky moc hezké - nepřijde mi, že jsou dopředu. Najednou začaly růst dvojky a jsou oproti jedničkám hrozně vzadu. Zatím jen vykukují, tak nevím, jak to bude vypadat. Docela mě to mrzí. Vím, že s tím nic neudělám. Čím to je? Dudlíky jsem tentokrát nemusela ani kupovat. Kojením? Dědičnost? Nikdo takové zuby nemá. ![]()
Myslím, že z prvních zoubků se moc nedá poznat, jak budou vypadat ty trvalé. Já teda vůbec netuším, jaké jsem měla první s výjimkou mezery mezi jedničkami. Trvalé mám bez mezery…
@Bebuše Dcera má jedničky bez mezírky. Syn s mezírkou. Mně se to vždycky strašně nelíbilo, když to někdo měl. ![]()