Zůstat v Praze, nebo se vrátit na Moravu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
722
17.9.12 09:44
@Anonymní píše:
Holky moc děkuji za příspěvky..rozhodla jsem se, že odjedu,))
:palec: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
17.9.12 09:53

Přeji hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
16.10.12 16:35

Je to pravda že spokojena matka štasne dite, ale podle mého nazoru tatinek potřebuje sam ještě vychovavat. To jsem zažila s prvním manželem …ted mam druhého manžela mou dceru ma rad jako svou společne děti nemame ještě, ale i dite je klidne pro to že ma normalni rodinu. Tak že hodně štěsti a spokojenosti. A jestli tatinek opravdu vas ma rad i zaleži jemu na vas tak vas najde i na Moravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 15:21

Ahoj holky, možná se jen potřebuji vypsat nebo ujistit jestli děláme dobře. Manžel žije v Praze cca 20let (původem je z města 200km od Prahy). Já jsem v Praze s ním cca 8let, máme tu dům, já momentálně na md. V Praze nikoho nemáme, jen pár přátel se kterými se ani vlastně moc nestýkáme, rodina žádná. Teď jsme se rozhodli, že prodáme dům a vrátíme se na moravu (ze které pocházím já), nejlépe na vesnici k mým rodičům kde bychom postavili nový dům, přechodně bychom byli u rodičů. Mám tam rodinu, sestry, i nějaké kamarádky což jsou samá pozitiva. Každý máme své auto takže do města si zajet není problém, já si prostě asi nejsem jen pořád jistá jestli je to dobře. Sehnat tam práci bude složitější a určitě za horší peníze než tady. Na druhou stranu žít někde kde celý život nikoho nebudeme mít je také o ničem. Odešli jste někdo takto z prahy a jste spokojené?

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
20.3.14 15:25

Já takto odešla - jsem taky z Moravy, manžel Slovák, takže jsme chtěli oba blíž k rodinám. Ale nešli jsme dřív, než jsme měli práci - bez zajištěné práce bychom nešli. Já se jen nechala přeložit na jiné naše pracoviště, protože jinak bych práci nesehnala do dnes (4 roky) - a to jsme kousek od Brna. Takže za mě Morava :palec: ale nejdřív sehnat práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
20.3.14 15:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky, možná se jen potřebuji vypsat nebo ujistit jestli děláme dobře. Manžel žije v Praze cca 20let (původem je z města 200km od Prahy). Já jsem v Praze s ním cca 8let, máme tu dům, já momentálně na md. V Praze nikoho nemáme, jen pár přátel se kterými se ani vlastně moc nestýkáme, rodina žádná. Teď jsme se rozhodli, že prodáme dům a vrátíme se na moravu (ze které pocházím já), nejlépe na vesnici k mým rodičům kde bychom postavili nový dům, přechodně bychom byli u rodičů. Mám tam rodinu, sestry, i nějaké kamarádky což jsou samá pozitiva. Každý máme své auto takže do města si zajet není problém, já si prostě asi nejsem jen pořád jistá jestli je to dobře. Sehnat tam práci bude složitější a určitě za horší peníze než tady. Na druhou stranu žít někde kde celý život nikoho nebudeme mít je také o ničem. Odešli jste někdo takto z prahy a jste spokojené?

Já odešla a jsem nadmíru spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 15:28

Zapomněla jsem napsat, finančně zajištění jsme takže i když budeme oba bez práce třeba rok tak to není problém, jen se bojím toho, že tady si člověk zvykl na určité peníze a pak najednou bude dělat za daleko méně ale zase rodina je rodina si říkám. Já pocházím z olomouckého kraje.

• Citovat
  • Upravit
13476
20.3.14 15:28

Ahoj, jestli jste se rozhodli oba, tak do toho jděte, pokud máte šanci sehnat práci a nevadí vám pokles příjmů.
My jsme s přítelem oba z Moravy, žijeme v Praze 8 let, ale taky tady nemáme nikoho, dokonce ani tu nemovitost. Bohužel nás tady oba drží práce. Já bych si i něco našla, ale on v jeho branži ne. Kdyby šel dělat něco jiného, tak si hodně finančně pohoršíme. Srdce nás sice oba táhne zpátky, rozum ale ne. Pořád doufám, že jednou…
Na vašem místě bych ale asi začala shánět prvně práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
20.3.14 15:31
@PaníBovaryová píše:
Jaképak sobecké! Nejvíc dítě trpí, když má vzteklou a nešťastnou matku- vlastní zkušenost! Jeď, kde bdueš šťastná, tím svému synovi pomůžeš ze všeho nejvíc!
Otec není pro dítě důležitý, zní to smutně, ale je to tak, podle nějakého posledního výzkumu je otec nejdůležitější pro matku. Prý matky, co mají partnera jsou klidnější a jejich děti tím šťastnější, proto radím pokaždé, když žena není šťastná s partnerem, aby s ním za žádnou cenu nezůstávala kvůli dětem, ale aby právě kvůli nim odešla.
A stejně tak ty nezůstávej v Praze

jo a to si četla kde v Bravíčku :lol: :roll: :cert:

otec je pro dítě naprosto stejně důležitý jako matka!!!

to že většina dětí v tomhle státě žije bez otce je spíše smutný fakt, ale rozhodně to neznamená, že otec není pro dítě důležitý. fakt takovéto názory mě zvedají ze židle…to že si třeba matka s otcem nerozumí je už potom uplně jiná věc a pokud to jinak nejde, někdy je lepší když jdou od sebe. ale neznamená to, že OTEC není pro dítě důležitý :zed: sakra že JE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
20.3.14 15:32

Já jsem z Prahy doslova utekla :mrgreen: po návratu jsem si našla práci, kde jsem měla poloviční plat než v Praze, ale nelutuju. Peníze nevynahradí spokojenost a klid.
Mohla bych vypsat tisíce důvodů proč mám Pražáky a Prahu averzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
20.3.14 15:33

Citově, Praha nee. Sociálně a finančně, to je už otázka jiná. Jenže ono to stejně asi vyjde šul nul, mimo Prahu a větší města jsou sice platy nižší, ale taky obecně náklady na bydlení (zvláště pokud se drobet něco dá ještě vypiplat na dvorku nebo na zahradě). Praha má nejvyšší platy - a to ostatní taky. (Beru příměrem, u toho, kdo s tímto nesouhlasí, je to třeba jinak.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
20.3.14 15:34
@brumdinka píše:
jo a to si četla kde v Bravíčku :lol: :roll: :cert:

otec je pro dítě naprosto stejně důležitý jako matka!!!

to že většina dětí v tomhle státě žije bez otce je spíše smutný fakt, ale rozhodně to neznamená, že otec není pro dítě důležitý. fakt takovéto názory mě zvedají ze židle…to že si třeba matka s otcem nerozumí je už potom uplně jiná věc a pokud to jinak nejde, někdy je lepší když jdou od sebe. ale neznamená to, že OTEC není pro dítě důležitý :zed: sakra že JE!

Jedno moje oblíbené švédské přísloví zní, Když si zpívá matka, zpívá si celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 15:37

Tak praha je na žití určitě nákladnější, to je pravda. Já se zřejmě jen potřebuji ujistit, že je to dobré rozhodnutí, finančně i když práci budu mít hůře placenou na tom asi budeme stejně (renta + pronájem z bytu). Praha jako taková mi ničím nevadí, spíše od doby co máme dceru a jsem s ní věčně sama doma a babičky daleko tak to na nás doléhá, manžel x let na jednom místě toho už má také plné zuby :-)

• Citovat
  • Upravit
25123
20.3.14 15:39

@Emilie hmm a co to s tím má jako společnýho :D prostě otec je pro dítě důležitý at´se Vám to líbí nebo ne a není na místě tu psát takovýhle bláboly :P

jinak co se týká Prahy já osobně bych tam žít nechtěla, když už tak někde kousek za Prahou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 15:46

@brumdinka nežijeme přímo v Praze, kousek od Prahy také na vesnici..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max