Zvedáte neznámá čísla?

Zdeněk IV
8.7.24 18:11

Zvedáte neznámá čísla???

Asi tak zhruba před hodinou mi volalo neznámé číslo, nestihl jsem to vzít, byl jsem ve sprše, nicméně tomu číslu se už zpátky nedovoláte. Tak jsem to číslo napsal na google a hned mi to bylo jasný, podvod.

Tohle číslo mi dnes volalo: 770 621 728. K tomu číslu jsem napsal tam 2 krát komentář a to tenhle:

" Před chvíli mi to číslo volalo, nestihl jsem to vzít, byl jsem ve sprše, nicméně zpátky se tomu číslu už nedovoláte, jasný podvod. Víte, já takové čísla blokuji, jsou to jen šmejdi. "

Škoda, že nejde zjistit odkud volal a kdo mu dal mé telefonní číslo, ale prý ty informace poskytují banky, říkal mi táta, on tak naletěl jednomu podvodníkovi, protože neudělal, to co já. ;-)

Číslo půjde v nebližší době do blokace, ještě zatím budu čekat, jestli se ten šmejd ozve.

Zvedáte neznámé čísla???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11980
8.7.24 18:30

Většinou jsou to prostě nějaká callcentra která něco nabízejí…výhodné tarify vody, elektřiny, internetu, nová okna, teď co vím hodně frčí nabízení fotovoltaiky…čísla pochybuji že poskytují banky, ale třeba eshopy..tam taky zadavas číslo když si necháváš poslat nějaký zboží..a už tě pak mají v databázi. a kdyby sis podrobné přečetl všechny podmínky a ke všemu čemu jim tam odklikavas souhlas tak zjistíš že mohou poskytnout třeba právě tvé telefonu číslo třetí straně která si od nich databázi jejich telefonních čísel právě odkoupí a pak takhle obvolava s nějakou nabídkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11980
8.7.24 18:33

Jinak ano, neznámá čísla pokud to není z ciziny zvedám. Nikdy totiž nevím jestli nevolá treba někdo z rodiny s tím že se něco stalo…můžou mít půjčený telefon, může volat třeba mamky kolegyně, doktor z nemocnice apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66446
8.7.24 18:34
@Vladusxx píše: Více

přesně tak, pokud to nevypadá na první pohled jako telefon z ciziny, tak ho zvednu. A když mám zameškaný hovor, tak si číslo prověřím na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
8.7.24 18:38
@vokishka píše: Více

Taky to dělám :lol: nejdříve prověřím a pak případně zavolám zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27868
8.7.24 18:43

Zvedám syn chodí ke spoustě mudr, i ze školy kolikrát volají z různých čísel co neznám takže jo zvedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32566
8.7.24 18:44

Ne, cizí čísla nezvedám. Pokud by někdo chtěl něco urgentně z cizího telefonu, tak může napsat sms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
8.7.24 18:45

Mi volají neznámá čísla pravidelně.
Stačí zadat telefon někde do eshopu a za nějakou dobu se to rozjede. Ale stejně jak to rychle přijde, tak to skončí a pak mám zase chvíli klid. Než zase nějaký eshop obnoví seznamy.

S takovýma informacema se obchoduje běžně. Lidi si vůbec neuvědomují kolikrát je rádi a dobrovolně odevzdají - klubová kartička do obchodu. Nákup na eshopu. Registrace do eshopu. A někteří tyhle informace prodávají dál - operátoři, eshopy… různé aplikace. A koupit si to může kdejakek vobejda. Často volají přes počítač, takže se zpátky nedá dovolat.

Už oceňuju, že moderní smartphony mě rovnou upozorní, že jde o možný spam a nabídnou možnost okamžité blokace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
8.7.24 18:54

Samozřejmě. Kromě toho, že bych bez telefonu nemohl pracovat, pro nezvedání neznámého čísla nevidím sebemenší důvod. I nevhodné nabídky lze zdvořile odmítnout do dvaceti vteřin. Do měsíce jich není víc než deset, takže to je bezvýznamná ztráta času. Nikdy jsem neměl potřebu nikoho blokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
8.7.24 18:56

Pokud jsou z ČR, tak ano. Většinou to teda bývá nějaká obchodní nabídka, ale už se mi stalo, že volala kriminálka kvůli svědectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43054
8.7.24 18:56

Samozrejme zvedam, uz jen tech kuryru, co vola predem. A někdy volaji z banky, nekdy z posty, nekdy z ruznych instituci, se kterymi jsem v kontaktu a v drtive vetsine pripadu je v mem zajmu to zvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
8.7.24 18:58
@Monchichik píše: Více

hm, zrovna před hodinou mi volalo neznámé číslo, byl to mistr z práce, že nemám jezdit na noční, protože noční nejede - našeho mistra mám samozřejmě uloženého, ale má dovolenou, tak tam je nějaký jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
8.7.24 18:59
@Pudloslava píše: Více

přesně tak, nebo jsme měli sraz s příbuznými, tetu mám uloženou, jejího muže ne, volal on, že se akce přesouvá na jiné místo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15989
8.7.24 19:02

Samozřejmě, že zvedám. Každý normální člověk zvedne tel, když mu někdo volá. I když je to neznámé číslo.
A když mám zmeškaný hovor, automaticky volám zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22782
8.7.24 19:04

Může volat lékař z nemocnice, policie, že se někomu z blízkých něco stalo, kamarád z půjčeného telefonu, že potřebuje moji pomoc. Určitě lékař nebo policista se nebude vypisovat s SMS. Takže ano, české čísla zvedám, pokud jsou zmeškané, projedu je netem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák