Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nazdárek, ženy. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s roztáhnutím (zvětšením) lodiček v opravně obuvi. Slyšela jsem, že to tam dělají. Koupila jsem si totiž přes net krásné červené lesklé lodičky. Bohužel jsou mi těsnější, tak bych chtěla vědět, jak moc je zvládnou natáhnout a jestli nemůže dojít k nějakému poškození lesklých lodiček. Děkuji
Moc je nezvětší, jen trochu roztáhnou. V Mister Minit nastříkal pán dovnitř nějaký sprej a nechal to na napínáku 24 hodin. Kolem prstů jsou teď volnější. Nebyly lesklé, jsou kožené. Pokud jsou ty tvoje kožené, nemělo by se nic stát, u umělých nevím, asi moc nepovolí, snad neprasknou..
Kámoška to řešila tak, že v botách chodila doma a ještě si nasadila ponožky, aby povolily, fénovala je horkým vzduchem.
@pipiska Do délky ti boty nepovolí, jen do šířky a jen kožené. Mamka to dělávala tak, že si natáhla mokré ponožky a v botách chodila doma, já lodičky nenosím, kupuju si zásadně pohodlnou obuv:-)
@pipiska
V opravně ne, roztahujeme doma. Zrovna předevčírem jsem si roztahovala kozačky, měla jsem z nich puchýře tak strašné, že už ani nebolely. Roztahuji tedy boty na patách a dělám to tak, že si vezmu kladivo nebo menší paličku na maso, boty dám na prkýnko, patou dolů, aby „stály“, patu nejdřív zevnitř podložím měkkou látkou a s citem vybouchám, to samé zvenčí. Funguje to, dělám to tak už roky. ![]()
Já jsem takhle objevila v botníku zapomenuté lodičky, co jsem nosila kdysi chvilku…asi mi ztloustl nárt, ale byly mi těsné…namočila jsem je-navlhčila je, a vycpala papírem…trochu se roztáhly, ale i tak je asi donesu do opravny, musím vyměnit podpatek.
A unosila jsem je.
Taky jsem měla jedny lodičky hodně těsné…vzala jsem si mokré zimní ponožky a chodila jsem v lodičkách asi 2 hodiny…a super..:)
@pipiska Tak já už se s botama i koupala v horké vodě…a povolily - mrchy ![]()
Mám totiž problém - pravou nohu o hodně větší než levou, občas se to podaří vychytat, občas prostě pomůže „nekalý způsob“
…od lodiček jsem, bohužel, v poslední době ze zdravotních důvodů musela zcela ustoupit
.
@dianaa Ahoj, nepamatuješ si, kolik to roztažení lodiček stojí? Chystám se zítra do Mister Minit v Avionu, ale nemám tušení, kolik to může stát, v případě vysokých cen bych tam ani nejela. Děkuji moc.
@deminka20 píše:
@dianaa Ahoj, nepamatuješ si, kolik to roztažení lodiček stojí? Chystám se zítra do Mister Minit v Avionu, ale nemám tušení, kolik to může stát, v případě vysokých cen bych tam ani nejela. Děkuji moc.
stačí zadat do googlu a vyjede ti bud ceník a nebo telefon na provozovnu a můžeš tam zavolat a zeptat se
@jdukolem Na internetu jsem ceník nenašla a telefon mi nikdo nezvedl. Budu zkoušet dál, ale díky za radu.
@deminka20 píše:
já platila asi 200 Kč. Ovšem nepomohlo. ![]()
@Burj Chalifa A podařilo se ti je nějak roztáhnout? Já právě pročítala internet a našla jsem spousty rad na rozchození bot přímo doma, ale nemám na to čas a bojím se, že si tím boty zničím (potírání lihem, namáčení, zmražení). Takže zbýval buď obuvník nebo ještě pěna, tu asi nakonec koupím.
@deminka20 píše:
@Burj Chalifa A podařilo se ti je nějak roztáhnout? Já právě pročítala internet a našla jsem spousty rad na rozchození bot přímo doma, ale nemám na to čas a bojím se, že si tím boty zničím (potírání lihem, namáčení, zmražení). Takže zbýval buď obuvník nebo ještě pěna, tu asi nakonec koupím.
No, skoro ne. Ale botky nebyly z kůže nýbrž z koženky, tak se nemohu divit. Pokud Ti není líto těch cca 200 kč, tak to riskni. V nejhorším to budou vyhozené peníze ![]()
@Burj Chalifa Já je taky nemám z pravé kůže, takové se roztahují raz dva. Moc děkuji za info. ![]()
@deminka20 píše:
@Burj Chalifa Já je taky nemám z pravé kůže, takové se roztahují raz dva. Moc děkuji za info.
rádo se stalo!
![]()