Zvětšení zlatého snubního prstenu

Anonymní
30.7.12 12:30

Zvětšení zlatého snubního prstenu

Ahoj holky :kytka: Mám takovou prekérní situaci… máme krásné snubní prstýnky-krásné, darované. Ale jsou nám poněkud menší, hlavně teda chlapovi :roll: Vím, že se dají asi zvětšit, ale bojím, se aby se tím nezničily. A nemám tušení, kolik to cca stojí, jestli není lepší si koupit nové. Vím, že rada je: dojdi si do zlatnictví a zeptej se :mrgreen: Ale mám to trochu z ruky, tak se nejdřív chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenost :kytka: Za odpovědi díky. Anonym, protože tu mám pár známých z okolí a svatba bude tajná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
30.7.12 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky :kytka: Mám takovou prekérní situaci… máme krásné snubní prstýnky-krásné, darované. Ale jsou nám poněkud menší, hlavně teda chlapovi :roll: Vím, že se dají asi zvětšit, ale bojím, se aby se tím nezničily. A nemám tušení, kolik to cca stojí, jestli není lepší si koupit nové. Vím, že rada je: dojdi si do zlatnictví a zeptej se :mrgreen: Ale mám to trochu z ruky, tak se nejdřív chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenost :kytka: Za odpovědi díky. Anonym, protože tu mám pár známých z okolí a svatba bude tajná :mrgreen:

zničí se. Dávala jsem si zvětšovat, měl takové hezké vroubkování, bílé a žluté zlato, dva povrchy. ZVětšení probíhá tak, že se to roztahuje, takže mi roztáhly i ten vzor a na jednom místě byl úplně drchlavý a hodně ten vzorek jakoby slehnul.
vypadal ten prstýnek fakt hnusně, nosila jsem ho schválně tak, aby ta nejhorší část nebyla vidět a pak jsem ho sundala úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
30.7.12 12:43

Skoro bych uvažovala, jestli by nebylo lepší dát si udělat prstýnek nový. Přijde na to, jestli ho bude chlap nosit, nebo ho strčí po svatbě do šuplete a nevytáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.7.12 12:45

Zvětšení zlatých prstýnků není žádný problém. Dělá se to naprosto běžně a cena je podle množství nastaveného zlata. U většiny se to tá jen „rozplácnout“, u jiného se musí nastavit.
Taky samozřejmě záleží o kolik velikostí!

Řádově si myslím, že zvětšení jednoho prstýnku by nemělo překročit 500,–

My si nechali prstýnky vyrobit na zakázku ve „Zlatém snu“ v Dejvicích a zásnubní prstýnek, který tam manžel před tím tajně kupoval jsem si musela nechat o dvě čísla zvětšit a nám to udělali třeba zadarmo :nevim:
Ale prstýnek byl od nich a ještě jsem si tam nechali dělat snubní… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
30.7.12 13:08

Taky jsem si nechávala zvětšit prstýnek. Nic se nezničilo, platila jsem asi dvě stovky (myslím, že nepřídávali žádné zlato) Zvětšovala jsem ho o 1-2 čísla, už nevím přesně.
Takže za mě v pohodě, nic není poznat, mám takový vroubkovaný vzor z bílého a žlutého zlata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.12 13:08

Zakl. děkuji za reakce :kytka: ten pro mě mi je hezky, ale ten pro chlapa- je tak 56 a potřeboval by ho na 64/65… to už je asi hodně blbé, že?? můj je cca 50, mám 51/52, tak bych to přežila :mrgreen:
jsou to prstýnky ze žlutého zlata, chlap ho nosit nechce a nebude :cert: ale mě se moc líbí a nosit ho budu určitě :kytka: tak bych asi zkusila to zvětšení, ale zas mi bude líto, jestli se moc zničí :nevim:
navíc si koupil podobný, ale stříbrný… a ten by i nosil. to bude blbé, když bude mít jiný, jak já!!! i když kdoví, jestli ho nosit vůbec bude

• Citovat
  • Upravit
27281
30.7.12 13:12

A co nechat prstýnky roztavit, popř. i vyměnit za bílé zlato, něco doplatit a nechat si udělat prstýnky, které se vám budou líbit a budete je oba nosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.7.12 13:14

Ještě jednou zakl.
Aha, takže asi záleží i na tom o kolik se prsten bude zvětšovat?!! Já bych chtěla jen ten pro muže, aby ho měl pěkně akorát… on by mu snad i byl, ale má děsně velký kloub na prstu, takže ho prostě nepřetáhne :nevim: dostali jsme je darem od mých rodičů, ani jednomu z nich už nejsou a byly by moc rádi, kdybysme je měli my. Už se jim nějaký ten rok válejí ve skříni. Ale jsou moc hezké :kytka: A mají pro mě i citovou hodnotu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.7.12 13:16

Už nejsem tajná :oops: snad sem někdo ze známých nepůjde… @Cmochy tak to není vůbec špatný nápad, na to by snad i přistoupil :) když by se mu tam dalo něco i bílého zlata, tak by snad byl spokojený :mrgreen: asi zítra zajedu do města a poptám se na možnosti :-) mooooc děkuji za vaše cenné rady a zkušenosti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
30.7.12 13:50

Jestli se mu nelibi zlute zlato (chapu, mne taky ne), tak by bylo podle me fajn reseni je prodat a koupit si nebo nechat udelat jine, treba podobne, kdyz se libi tobe, ale z bileho zlata, aby to taky nosil, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
20.9.15 20:53

:mavam:
Zvětší prstýnek v jakémkoliv zlatnictví, kupovali jsme ho dost daleko.Kdo ví? Myslím si že ano, ale čert ví :think:
Díky za info :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný