Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj holkyMám takovou prekérní situaci… máme krásné snubní prstýnky-krásné, darované. Ale jsou nám poněkud menší, hlavně teda chlapovi
Vím, že se dají asi zvětšit, ale bojím, se aby se tím nezničily. A nemám tušení, kolik to cca stojí, jestli není lepší si koupit nové. Vím, že rada je: dojdi si do zlatnictví a zeptej se
Ale mám to trochu z ruky, tak se nejdřív chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenost
Za odpovědi díky. Anonym, protože tu mám pár známých z okolí a svatba bude tajná
zničí se. Dávala jsem si zvětšovat, měl takové hezké vroubkování, bílé a žluté zlato, dva povrchy. ZVětšení probíhá tak, že se to roztahuje, takže mi roztáhly i ten vzor a na jednom místě byl úplně drchlavý a hodně ten vzorek jakoby slehnul.
vypadal ten prstýnek fakt hnusně, nosila jsem ho schválně tak, aby ta nejhorší část nebyla vidět a pak jsem ho sundala úplně.
Skoro bych uvažovala, jestli by nebylo lepší dát si udělat prstýnek nový. Přijde na to, jestli ho bude chlap nosit, nebo ho strčí po svatbě do šuplete a nevytáhne.
Zvětšení zlatých prstýnků není žádný problém. Dělá se to naprosto běžně a cena je podle množství nastaveného zlata. U většiny se to tá jen „rozplácnout“, u jiného se musí nastavit.
Taky samozřejmě záleží o kolik velikostí!
Řádově si myslím, že zvětšení jednoho prstýnku by nemělo překročit 500,–
My si nechali prstýnky vyrobit na zakázku ve „Zlatém snu“ v Dejvicích a zásnubní prstýnek, který tam manžel před tím tajně kupoval jsem si musela nechat o dvě čísla zvětšit a nám to udělali třeba zadarmo ![]()
Ale prstýnek byl od nich a ještě jsem si tam nechali dělat snubní… ![]()
Taky jsem si nechávala zvětšit prstýnek. Nic se nezničilo, platila jsem asi dvě stovky (myslím, že nepřídávali žádné zlato) Zvětšovala jsem ho o 1-2 čísla, už nevím přesně.
Takže za mě v pohodě, nic není poznat, mám takový vroubkovaný vzor z bílého a žlutého zlata.
Zakl. děkuji za reakce
ten pro mě mi je hezky, ale ten pro chlapa- je tak 56 a potřeboval by ho na 64/65… to už je asi hodně blbé, že?? můj je cca 50, mám 51/52, tak bych to přežila ![]()
jsou to prstýnky ze žlutého zlata, chlap ho nosit nechce a nebude
ale mě se moc líbí a nosit ho budu určitě
tak bych asi zkusila to zvětšení, ale zas mi bude líto, jestli se moc zničí ![]()
navíc si koupil podobný, ale stříbrný… a ten by i nosil. to bude blbé, když bude mít jiný, jak já!!! i když kdoví, jestli ho nosit vůbec bude
A co nechat prstýnky roztavit, popř. i vyměnit za bílé zlato, něco doplatit a nechat si udělat prstýnky, které se vám budou líbit a budete je oba nosit?
Ještě jednou zakl.
Aha, takže asi záleží i na tom o kolik se prsten bude zvětšovat?!! Já bych chtěla jen ten pro muže, aby ho měl pěkně akorát… on by mu snad i byl, ale má děsně velký kloub na prstu, takže ho prostě nepřetáhne
dostali jsme je darem od mých rodičů, ani jednomu z nich už nejsou a byly by moc rádi, kdybysme je měli my. Už se jim nějaký ten rok válejí ve skříni. Ale jsou moc hezké
A mají pro mě i citovou hodnotu ![]()
Už nejsem tajná
snad sem někdo ze známých nepůjde… @Cmochy tak to není vůbec špatný nápad, na to by snad i přistoupil
když by se mu tam dalo něco i bílého zlata, tak by snad byl spokojený
asi zítra zajedu do města a poptám se na možnosti
mooooc děkuji za vaše cenné rady a zkušenosti ![]()
Jestli se mu nelibi zlute zlato (chapu, mne taky ne), tak by bylo podle me fajn reseni je prodat a koupit si nebo nechat udelat jine, treba podobne, kdyz se libi tobe, ale z bileho zlata, aby to taky nosil, ne?
![]()
Zvětší prstýnek v jakémkoliv zlatnictví, kupovali jsme ho dost daleko.Kdo ví? Myslím si že ano, ale čert ví ![]()
Díky za info ![]()
Ahoj holky
Mám takovou prekérní situaci… máme krásné snubní prstýnky-krásné, darované. Ale jsou nám poněkud menší, hlavně teda chlapovi
Vím, že se dají asi zvětšit, ale bojím, se aby se tím nezničily. A nemám tušení, kolik to cca stojí, jestli není lepší si koupit nové. Vím, že rada je: dojdi si do zlatnictví a zeptej se
Ale mám to trochu z ruky, tak se nejdřív chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenost
Za odpovědi díky. Anonym, protože tu mám pár známých z okolí a svatba bude tajná