Zvládly by vaše 3leté děti tuto hru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
8.7.14 22:12

@terinka4444 takže nastoupila nakonec normálně, i navzdory logopedii? Malý je právě taky chytrý, nedávno mě překvapil, že umí sčítat z hlavy do deseti - čtení a psaní teda zatím moc nechápe - u psaní nerespektuje směr zleva doprava (píše to namátkou různě po papíře :mrgreen: ) a čtení nějak zatím nedokáže spojit, i když zájem o to má… Spíš má asi trochu horší tu grafomotoriku - taky začal kreslit až ve 4,5 letech.

Ještě mě teda doktorka dostala, že mi ten test dala domů - že to mám s ním trénovat, aby tyhle úkoly u zápisu zvládl předvést a neměl zbytečně odklad 8o Snažila jsem se teda ještě něco namítat, ale pak jsem si to radši vzala a šla :mrgreen: Doma to malá počmárala a bylo hotové :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.7.14 22:16

@Melody 4 jinak moje dvouleta by to asi dala, ale zas vubec neumi prirazovat tvary. Jak jsou napr. takove ty krabice, ktere maji na viku otvory ruznych tvaru a prostrkuji se tudy predmety, tak na ni je napsano pro deti od 6-18mes. Mala ma zitra dva roky a neumi to. Mozna to ty deti umi jen v tom obdobi uvedenem na krabici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.14 22:20

Ne Terka odklad dostala, protože tam volala logopedka, že prostě jakkoliv je nadprůměrně chytrá, bude mít problém, ona to doubou neříkala ani L, nerozlišovala sluchově K a T, L a R, vůbec to sluchově nedokázala rozlišit, navíc je na konci července, takže jsme nakonec tu psycholožku ukecali. Ale musela jsem slíbit, že jí dám do přípravky a nenechám ve školce, že ve školce zakrní. Během toho roku zvládla neuvěřitelně mluvu, takže do první třídy nastupovala s naprosto výstavní mluvou. A je pravda, že je dost napřed, krom té angličtiny jsem s ní za první třídu nedělala nic, často ani nedostávala úkoly, páč to stíhala ve škole. Řekla bych, že na čtení má čas, Terka čtení měla ráda, písmenka uměla všechna, ale po tom pátém roce nechtěla pochopit, že M a A je MA. Vysvětlovala jsem, ale nechápala, tak jsem to nechala být a až tak za půl roku na to tak koukla a říká : Hele mami, vidíš to, ta slabika MA je vlastně písmeno M a A dohromady, tak jsem jí řekla, že jo, že takhle se tvoří slabiky a z těch dohromady slova a ona sama začala číst. Ale až na to dozrál čas, v pěti je to zbytečně brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.7.14 22:30

@terinka4444 já jsem to právě v pěti uměla, tak jsem si říkala, že je třeba po mně :mrgreen: Ale vím, jak to má - on se teď tváří, že to nechápe a už třeba zítra se probudí a bude najednou číst. Jednu dobu se o to opravdu hodně zajímal. Teď se zajímá o draky :lol:

To je fajn, ta přípravka, to si myslím, že by mohly mít odkladové děti běžně. Malý teda ještě má na čem pracovat, ale asi spousta toho je úměrná věku - hodně si slibuju teď od toho předškolního roku ve školce. Jen sociálně na tom není teda bůhvíjak, ale to ani jeden z jeho rodičů, takže tam mu asi ani odklad nepomůže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.14 22:36
Nevím, my tu přípravku neabsolvovali, ale u Terky ve škole jede a jsou v jedé budově s prvňákama, a není to úplně špatný. Třeba konkréétně té angličtny měli 4 hodiny týdně s rodilým mluvčím formou hry. Učit číst a počítat se tam neučili, spíš takové ty rébusy a hádanky pro předškoláky a takovému tomu režimu. Pro odkladové děti to není špatné, problém je ten. že přípravky jsou primárně určené dětem, jak to tak správně napsat, slabším, ze slabších rodin…v podstatě jde o to, dát jim náskok, aby ten školní rozjezd potom zvládaly. Nejde primárně o rozvíjení normálních, snad to takhle napsaní nezní moc blbě, dětí. Takže většina těch přípravek je o ničem, proto tam nešla. Tahle přípravka u nás ve škole běžela teprve tenhle školní rok poprvé. Když přípravka, je potřeba vybírat.
@Angua píše:
@terinka4444 já jsem to právě v pěti uměla, tak jsem si říkala, že je třeba po mně :mrgreen: Ale vím, jak to má - on se teď tváří, že to nechápe a už třeba zítra se probudí a bude najednou číst. Jednu dobu se o to opravdu hodně zajímal. Teď se zajímá o draky :lol:To je fajn, ta přípravka, to si myslím, že by mohly mít odkladové děti běžně. Malý teda ještě má na čem pracovat, ale asi spousta toho je úměrná věku - hodně si slibuju teď od toho předškolního roku ve školce. Jen sociálně na tom není teda bůhvíjak, ale to ani jeden z jeho rodičů, takže tam mu asi ani odklad nepomůže :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65467
8.7.14 22:37

@Angua hele jak tak čtu tvůj příspěvek z pětileté prohlídky…
to je jako by měl jít do školky v září 8o :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.7.14 22:51

@Petra Z Peti, mně to připadalo, jak kdyby tam měl jít už od dalšího týdne :roll: :lol:

@terinka4444 jo, jasně, rozumím ti :D No jemu by prospěl teda hlavně ten režim a to, že když má dělat nějaký úkol, který ho nezajímá, tak ho má dokončit - to teda musíme zapracovat i doma. A vůbec splnit zadání. Ne jak mu logopedka řekla, ať nakreslí maminku, domeček a sluníčko a on jí na to řekl - to já neumím, tak jsem nakreslil želvu :mrgreen: Když mu dám něco dělat v pracovním sešitě, tak začne, já se otočím a on má nalistované bludiště, protože jeho baví bludiště :nevim: :lol: Vůbec přimět ho, aby si sedl s papírem a tužkou je kumšt :roll: Ale jinak takto asi zvládá všecko, co by měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65467
8.7.14 22:57

@Angua :mrgreen: :mrgreen: škoda, že na dubnata nikdo nechodí, celkem by mě zajímalo, jak jsou děti na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.14 23:00

@Angua jenže v té škole je to jiné, tam je taková nějaká daná autorita a ty děti tam reagují jinak, než běžně kdekoliv jinde. Já bych se tím nestresovala, umí, je chytrý, to dá. A oni je ty první měsíce v té první třídě ten režim a soustředění a poslouchání učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.7.14 23:06

@Petra Z můžem rozpoutat debatu, taky by mě to zajímalo :mrgreen: Třeba se někdo chytne…

@terinka4444 to jo, já to vidím už v té školce. Asi dva měsíce na začátku teda nekreslil, netvořil - prý nemohl, že ho bolely ruce :mrgreen: Ale pak začal a celkem jakési výtvory má. Takže právě věřím, že jestli s nima budou nějak předškolně pracovat, že to bude mít větší úspěch, než všecky moje domácí snahy :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
8.7.14 23:14

Ano, máme doma podobné, akorát větší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.7.14 23:28

Tvl, vy mě s těmi předškolními požadavky děsíte 8o
Teď si budu do usnutí opakovat, že mladou prostě spádová škola do 1. třídy vzít musí i negramotnou a neanglickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
9.7.14 00:00

K tématu… naše by to určitě zvládla, má nějaké podobné hry. Líbí se mi hodně hry na těchto stránkách, např. doporučuju tohle tak pro 2-3letý
http://www.hrackystrunc.cz/product.php?….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
11.7.14 07:05

Také k tematu - muzu se zeptat, pod cim tuto hru hledat? jak se jmenuje? libi se mi, ale nemuzu to nikde najit…jinak si dokazu představit, ze to zvladne 2lete dite, ale zalezi na diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.7.14 07:50

@petulatko taky nic neučíme, není zájem…když je tak něco zkoušíme, ale vydrží u toho pár sekund a pak odchází. Nedovedu si ho ve škole představit :-D

A číst, tady ty pětileté mě upřímně děsí. To zas bude ostuda :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815