Zvládnu ČJ na VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8881
5.2.23 18:20
@jeannemarie
@truelly píše:
Z jaké střední školy jsi?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.23 18:22

@truelly Chodím na gymnázium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.23 18:23

Ale mluvnici jsme dělali minimálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
5.2.23 18:24
@jeannemarie píše:
@truelly Chodím na gymnázium

Tak to jsi zvyklá makat. Měla bys to zvládnout. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.23 18:27
@truelly píše:
Tak to jsi zvyklá makat. Měla bys to zvládnout. Hodně štěstí :kytka:

Jakoby, náš gympl není úplně složitý (jako třeba jeden v okolí), spíš takový střed… Ale možná na tom něco bude, děkuji moc, jsem hned trochu klidnější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
5.2.23 18:40

Ja teda mam CJ vystudovanou „jen“ z pedaku, taky duvodem pro me byla spis laska k literature. S gramatikou jsem problem nikdy nemela, ale jen diky citu, ktery jsem si vypestovala ctenim (za meho mladi se jeste dalo spolehnout na to, ze v knizkach nebyvaly chyby), zadne gramaticke poucky jsem nepouzivala ani neznala, protoze jsem je proste nepotrebovala. Ale na VS jsem s mluvnici problem nemela, pripadalo mi to vsechno celkem logicke a dost „mluvnickych“ predmetu me nakonec prekvapive i vylozene bavilo - treba onomastika nebo lexikologie obecne. Takze ja bych se toho na tvem miste tolik nebala :mavam: Ale pripojuji se k ostatnim, ze tva laska ke cteni dostane nejspis na frak - ja asi prvni 2 roky po VS nebyla schopna cist nic jineho nez Sherlocka Holmese a vse od Agathy Christie, abych si vycistila hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.23 18:54
@Magda26 píše:
Ja teda mam CJ vystudovanou „jen“ z pedaku, taky duvodem pro me byla spis laska k literature. S gramatikou jsem problem nikdy nemela, ale jen diky citu, ktery jsem si vypestovala ctenim (za meho mladi se jeste dalo spolehnout na to, ze v knizkach nebyvaly chyby), zadne gramaticke poucky jsem nepouzivala ani neznala, protoze jsem je proste nepotrebovala. Ale na VS jsem s mluvnici problem nemela, pripadalo mi to vsechno celkem logicke a dost „mluvnickych“ predmetu me nakonec prekvapive i vylozene bavilo - treba onomastika nebo lexikologie obecne. Takze ja bych se toho na tvem miste tolik nebala :mavam: Ale pripojuji se k ostatnim, ze tva laska ke cteni dostane nejspis na frak - ja asi prvni 2 roky po VS nebyla schopna cist nic jineho nez Sherlocka Holmese a vse od Agathy Christie, abych si vycistila hlavu :mrgreen:

Jj, Agatha je vždycky jistota, už jsem četla tak sedm jejích detektivek a nikdy nezklamala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.23 18:55
@Magda26 píše:
Ja teda mam CJ vystudovanou „jen“ z pedaku, taky duvodem pro me byla spis laska k literature. S gramatikou jsem problem nikdy nemela, ale jen diky citu, ktery jsem si vypestovala ctenim (za meho mladi se jeste dalo spolehnout na to, ze v knizkach nebyvaly chyby), zadne gramaticke poucky jsem nepouzivala ani neznala, protoze jsem je proste nepotrebovala. Ale na VS jsem s mluvnici problem nemela, pripadalo mi to vsechno celkem logicke a dost „mluvnickych“ predmetu me nakonec prekvapive i vylozene bavilo - treba onomastika nebo lexikologie obecne. Takze ja bych se toho na tvem miste tolik nebala :mavam: Ale pripojuji se k ostatnim, ze tva laska ke cteni dostane nejspis na frak - ja asi prvni 2 roky po VS nebyla schopna cist nic jineho nez Sherlocka Holmese a vse od Agathy Christie, abych si vycistila hlavu :mrgreen:

Bohužel čj na pajdáku v Ostravě se studuje přes tu filozofickou fakultu… takže pořádné mluvnici asi neuteču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
5.2.23 19:05

@jeannemarie jake znamky z čj jsi mela na zakladce a ted na gymplu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.23 19:05

Úplně mě hřeje u srdce číst tvůj příspěvek. :srdce: Kéž by měl každý (to štěstí mít) takovou lásku ke svému povolání, nota bene učitel. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
5.2.23 19:12
@Havlova píše:
To do března už asi nestihne.

Má čas do 15. 3. Ja jsem po pár hodinách takového kurzu viděla, že mám oproti dalším uchazečům náskok a mám šanci uspět u přijímaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
5.2.23 19:16
@broskvová zmrzlina píše: Úplně mě hřeje u srdce číst tvůj příspěvek. :srdce: Kéž by měl každý (to štěstí mít) takovou lásku ke svému povolání, nota bene učitel. Držím palce! :kytka:

zakladatelka projevila lasku k literature. K povolani ani nemohla. Realita se od predstav studentu lisi. Ale to, ze je pozitivne motivovana, je urcite vyhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
5.2.23 19:17
@jeannemarie píše:
Jj, Agatha je vždycky jistota, už jsem četla tak sedm jejích detektivek a nikdy nezklamala

Ja tehda precetla vsechno, co od ni u nas v knihovne meli :mrgreen: Pak jsem par let necetla vubec nic a potom se to srovnalo uz k normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
5.2.23 21:07
@prejeta_zaba píše:
Mám obor vystudovaný na jiné univerzitě: 1) Proč, když chceš učit, nejdeš na peďák? Tohle tě na učení nepřipraví - teoretické předměty jazyka jsou opravdu brutální a hlavně celkem zbytečně do podrobna, k ničemu ti to nebude.
  1. Proč se učíš ty přehledy ze základky? To ti nic nedá. Jestli máš tedy o obor zájem, uč se dle toho, co vám doporučí vyučující. Přehled ze zš snad má každý v běžně používané mluvě. To, co se budete ucit tam, je mnohem, mnohem podrobnější a složitější.
  2. Literatura (aspoň tam, kde jsem byla) je nalejvárna povinné četby - za semestr musíš mimo jiné přečíst kolem 60 knížek, takže počítej s tím, že lásku ke čtení ti to na pár let spolehlivě zahubí. Já už jsem pak nechtěla číst ani leták do Lidlu. :mrgreen:

Mně to tedy lásku ke čtení nevzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
5.2.23 21:39

Na každé škole je nějaký předmět, který slouží jako „síto“. U nás to byly předměty Obecné dějiny středověku a Syntax. Tvá představa je krásná, nechci ti ji kazit. Nás do prvního ročníku nastupovalo 80, úspěšných bylo 7. Nezaregistrovala jsem, kde chceš pak učit, ZŠ/SŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze