Zvláštní pocit - zažil někdo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, tento pocit mě provázel pouze 4× za život, z toho 3× v situaci, kdy byl někdo z rodiny / přátel vážně nemocný. 3× jsem tedy při zazvonění telefonu zcela přesně věděla, co bude oznámeno, když (2×) zvednu / (1×) zvedne mamka. Ale vyplynulo to vždy z okolností, předchozích telefonátů nebo informací, situace a taky z času, kdy mi nebo mamce telefon zvonil, ve všech případech byly časy mírně nestandardní a smrt blízkých byla nevyhnutelná, ačkoliv nepřipouštěná (takové to, že „hlava“ ví, ale „srdce“ to nechce slyšet a pořád vyzdvihuje „naději, že…“). No a poprvé, když jsem něco podobného, co popisuješ, cítila, tak to jsem byla ještě školoupovinná a telefon tehdy zvonil tátovi, bylo to před vánocema, takže tehdy to bylo trošku jiné, mohl volat kdokoliv. Ale způsob, jakým to táta zvedl (viděl logicky první, kdo mu volá a zřejmě mu to nesedělo) a prvních několik slov, i skutečnost, že pak odešel z místnosti telefonovat jinam, vše to tak nějak nesedělo a já mámě automaticky řekla, že se něco špatného stalo, jen jsem nevěděla komu a co (smrtelná nehoda rodinného příslušníka). Asi to u mě byly trošku jiné pocity, než co popisuješ Ty, protože ta příčina byla v mých případech vždy nějak zjevná nebo lehce předpověditelná. Tipovala bych ale, že je to nějak podvědomé i u Tebe. Ať již tím, že v tomto období je vždy smrt v důsledku podzimních a zimních chorob poněkud hmatatelnější, slyšíš tak nějak víc nebo i čteš o různých úmrtích, více tmy přes den tomu taky nepomáhá. Taky se blíží konec roku, což je spojeno s „koncem“ obecně. Co je podstatné, já osobně na „kontakt“ s duší umírajících nevěřím, vysvětlení je dle mého názoru i zkušeností vždy vesměs racionální.
Edit: což ale rozhodně neznamená, že jseš blázen, podvědomé obavy vyvolané různými externími či interními vlivy se nevenek projevují různě, třeba i intenzivním pocitem nějakého blížícího se neštěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, často se mi stává, že se splní, na co jsem myslela. Celkově, obecně. Dobré, špatné. Já radši abych snad nemyslela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle věci se normálně dějí, jseš na ně citlivější a vnímáš jakoby dopředu, že se něco stane.
Já bych se zaměřila na to, zda bys dokázala určit i koho se to bude týkat. Samozřejmě pokud je to třeba 90letá tetička, tak tam jsou věci už dané a prostě přišel její čas. Nicméně i tak toho můžeš pozitivně využít, že ji navštívíš a strávíš s ní ještě nějaké chvíle, uděláš ji něčím radost apod.
Někdy se může stát, že víš dopředu, že se něco přihodí a můžeš toho člověka varovat, promluvit si s ním. Záleží na situaci.
Mně se stalo, že jsem třeba viděla že bývalý přítel má pohřeb.. dostala jsem vzkaz, co by mohl udělat, aby to zvrátil.. on se tomu smál, že je to blbost. Ale pak mi psal z nemocnice, že už byl na druhé straně a zaímal se, co má dělat a co změnit.
Jindy jsem z ničeho nic měla pocit, že držím nějakého kocourka v náručí.. úplně jsem se lekla, protože už dřív když se to stalo, přišla mi do života nějaká kočka. A já už další nechci. Za 2dny jsem našla sraženého kocourka na silnici u nákupáku. Podle veterináře tam byl už hodně dnů, byl těžce zraněný a nakonec zemřel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevěděla jsem kam toto téma vůbec zařadit a zabralo mi pěkně dlouhou chvíli, než jsem se rozhodla sem napsat.
Potřebuji se spíš vypsat, protože o tomto nemám s kým mluvit. Poslední (asi) měsíc mám pocit, že někdo z blízkých zemře. Naposledy, když jsme měla takový pocit, tak ještě ten večer volala tchýně, že zemřel jejich blízký příbuzný. Není to tak, že bych na to pořád myslela, ale vždy když manželovi zazvoní telefon, tak čekám to nejhorší. Když mi telefon neberou mí prarodiče, nebo volá někdo z mé rodiny mě, tak z toho špatný pocit nemám. Nezažil někdo něco podobného? Nejsem emotivní, ani extrémně empatický člověk, takže toto celkem zaráží i mě samotnou. Děkuji všem, kdo mě nezařadí do kategorie bláznů