Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
málá 16 měs v noci několikrát ublinkávala, snad i 10×. Začala vždycky nabírat a pak z ní šly jen sliny nebo hodně průhledný žaludeční šťávy, ale jako první z ní vylítnul kus včerejší mandarinky, byla trochu kyselejší. Jinak pak ráno z ní vylítnul i sunar. Pak už dobrý, ale zase průjmy. Asi před týdnem je měla taky a delší dobu, ale hodně jí trápí zoubky, derou se jí horní a pěkně pomalu. Taky jídlu moc nedá. Dám jí Nutrolin B sirup, ten jí muínule docela pomohl. Jen je mi divné to noční zvracení, když začala usínat tak zase se jí navalovalo a pořád dokola. Volala jsem dr a že to může být, že má podrážděný žaludek a jak měla ty průjmy, že se to vrací. Tak já nevím.
Jo a nevíte jak často se může ten Nutrolin užívat měla ho naposled někdy v neděli.
Ahoj, to je mi líto. Nasadila bych dietu a počkala, co se z toho vyvrbí. Jak je jí? Je čilá? Má teplotu?
@maxak píše:
Ahoj, to je mi líto. Nasadila bych dietu a počkala, co se z toho vyvrbí. Jak je jí? Je čilá? Má teplotu?
@RadkaOR píše: Čilá je jako vždycky, teplotu nemá, ale budu ji raději hlídat. Hodně pije čaj. Mám čekat nebo s ní raději zajít, pohotovost máme kousek naproti tak tam můžu kdykoliv, jenže tam bude hroznej řev, tak ji nechci jen tak zlobit.
Jestli je v pohodě, tak bych ji k doktorovi zatím nebrala. Ale určitě ji hlídej ![]()
@maxak píše:
Jestli je v pohodě, tak bych ji k doktorovi zatím nebrala. Ale určitě ji hlídej
Tomu se říká zákon schválnosti ![]()
Můžeš zkusit na tu pohotovost jen zavolat a uvidíš, co ti řeknou…
Někomu třeba vyskočí teplota i u dietní chyby. Kdyby šlo o moje dítě, tak bych zatím nasadila dietu a hlídala chování a teplotu. ![]()
…průjem bych sváděla na zoubky.. (doma teď stim taky bojujem)…to zvracení..to asi ta mandarinka…ale dle mého na zkaženej žaludek to zase až tak nevypadá…podle mě co by snědla to by šlo ven hned nebo trošku později - tím myslim hlavně ten čaj…a podle mě když se chová jako vždycky tak to přez víkend odezní..když by se to horšilo tak běž na pohotovost, alespoň o radu
@Measmille píše: …průjem bych sváděla na zoubky.. (doma teď stim taky bojujem)…to zvracení..to asi ta mandarinka…ale dle mého na zkaženej žaludek to zase až tak nevypadá…podle mě co by snědla to by šlo ven hned nebo trošku později - tím myslim hlavně ten čaj…a podle mě když se chová jako vždycky tak to přez víkend odezní..když by se to horšilo tak běž na pohotovost, alespoň o radu
Ahoj, s tím Nutrolinem je to dobrý. Jídlu moc nedá, ale nenutím ji. Zítra budu mít víc času tak napisám. Jinak moc děkuji.
Tak dneska už zase průjmy, ale jinak čilá, hodně pije. Jídlo skoro žádný nechce, už si fakt nevím rady a nebaví mě taky jíst. Banán sní, suchou housku taky, občas nějakou sušenku, sunar taky, ale pořádnýho nic.
Ahoj, já čekala dobré zprávy ![]()
Aspoň že je v pohodě ![]()
Ale už bych asi přemýšlela o doktorce, když už to má pátý den ![]()
Mladší dcera včera a dneska taky zvracela, jinak je v pohodě, tak taky vyčkávám, co z toho bude ![]()
Ale ona má vždycky pár dní klid, tuhý bobky a pak zase kaši nebo průjem. Tak já už fakt nevím.
zuby.. ten náš teď průjem (nebo i jen takovýto prdnutí) přestal mít asi po šesti dnech..lezl mu špičák…
s jídlem si nedělej starosti… někdy papaj někdy nepapaj..a jestli ji bolí zuby tak se ani nedivim, že se ji nechce jíst..to mě taky ne