Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím těhulky,
ráda bych se zeptala, zda některá z vás má podobné zkušenosti jako já - na konci září (v 11.týdnu těhotenství) jsem chytla chřipku, tři dny měla horečky, a pak už jen zvýšené teploty. Jelikož jsem si nesměla vzít žádné prášky, táhlo se to asi 3 neděle. Pak rýma a kašel přešel, ale teploty zůstaly. Má obvodní doktorka mě stále nechává doma. Nejprve čekala, že teploty zmizí samy, ale jelikož už to budou 2 měsíce, co mám zvýšené teploty, začala mi dělat různá vyšetření. Moč i výtěry z krku jsou OK. I můj gynekolog udělal speciální odběry krve a zjistil, že mám pozitivní CMV, ale žádnou léčbu mi nedal… Já se cítím naprosto skvěle, miminko se vyvíjí také tak, jak má a asi, kdybych vyhodila teploměr, můžu prohlásit, že jsem naprosto zdravá. Měla některá z vás během těhotenství také teploty, je to normální? Díky za odpověď. Gábi (18.týden těhotenství)
Ahoj Gabi,ja jsem mela od zacatku tehu 37,5 a je to pry normalni,ze kazda tehu ma nad 37,ale nemela by presahovat 37,5.Je to hormonalni zalezitost a nema to s nemoci nic spolecnyho.Myslim, ze koncem 3 mesice se to ma vvratit do normalu,ale to uz nevim jiste.Tak se hlavne nestresuj protoze stres je nejhorsi.Mej se hezky E.
Ahojky, já mám také od začátku těhu teplotu 37-37,3 a je to prý v pořádku. Pokud máš víc, než 37,5, zkus si vzít Paralen, třeba jen po půlkách, ať to trošku srazíš. Teploty nad 38 už prý můžou mimísovi škodit.
Hajinka
Ahoj,
já jsem měla stejný problém, ale před těhotenstvím. Zvýšené teploty se mi táhly už 3 roky. Podle dr mám někde zánět, ale nemůžou přijít na to kde. Teď jsem skoro 6 měsíců po porodu a když se změřím, tak ta zvýšená teplota tam bývá taky. Podle imunoložky se mi nemoc může projevit třeba za 10 let. Asi jsem Tě moc nepotěšila, ale hlavně buď v klidu a nestresuj se, protože stres k tomu přispívá taky.
M.
Ahoj holky, děkuji za vaše odpovědi a zkušenosti. Dnes jsem byla na krvi a v úterý jdu na internu. Já měla ve 12 letech boreliózu (dost vážnou, byla jsem ochrnutá na levou půlku těla), takže se bojím, aby se to teď zase nějak nezaktivovalo. Doufám, že zjistí, kde se co v mém těle skrývá. Něco podobného jsem zažila v 18 letech. Také se mi teploty táhly asi půl roku a nikdo na nic nepřišel. Hlavně, aby to nějak neovlivňovalo miminko.
Zatím ahoj G.
Ahoj Gabro,
já jsem teď půl roku po porodu, i s těma teplotama, a malej je úplně vpohodě. Už teď váží při plném kojení 8,5 kg. Tak hlavně buď v klidu a jak už jsem psala, hlavně se nestresuj.
Ahoj M.
Ahojte,Já když jsem byla těhotná a šla jsem poprvé na gyndu,tak jsem doktorce řekla,že mám zvýšenou teplotu jestli to nic není.Doktorka na mě vyjela,že prý každá těhotná má zezačátku zvýšenou teplotu.Tak asi tak.
Ale nevím jak by to mělo trvat dlouho.Já se potom už neměřila.Petra
Ahoj,
taky jsem se na ty teploty ptala gynekoložky ještě dlouho před otěhotněním a ta mi řekla, že kdybych měla antikoncepci, tak se mi srovnají. No, moc tomu nevěřím. Teď jsem brala Exluton a řekla bych, že nic moc efekt.
M.
Já jsem teprve na začátku těto a teploty mám taky asi do 37,5
Ptala jsem se na to a je to prý vpořádku.Taky jsem asi před 10 lety prodělala Boreliozu a čas od času jsem měla období několika měsícu,kdy jsem měla teploty do 38.Nikdy se nepřišlo na to proč. ![]()