propíchnutí oušek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
19.8.04 15:28

propíchnutí oušek

Ahojky,
zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s propíchnutím oušek u novorozenců. Jsem z Mostu, za týden mám rodit a protože budeme mít pravděpodobně princeznu, mám z toho docela zamotanou hlavu. 8O

V porodnici nám bylo řečeno, ať si naušničky přineseme, že ouška holčičkám píchají den před propuštěním, ale od každého zatím slyším, že je to moc brzo. :?:

Pomalu už začínám doufat, že budeme mít kluka a bude po problému. :P

Díky, Kimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
19.8.04 16:07

Ahoj Kimi,
už tady jednou byla diskuze na toto téma, tak si udělej obrázek.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Naší Lucince je 15 měsíců a náušničky nám vůbec nechybí. Stále častěji vídám holčičky bez náušnic. Pravda, občas to mate :oops: , ale to nevadí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
19.8.04 18:22

Kimi, já jsem nejdřív byla proti naušničkám, pak když jsem se dověděla, že budeme mít holčičku, změnila jsem názor a do porodnice si vezla naušničky. Holčička se nám opravdu narodila, byla malinká…2,5 kila a když jsem viděla ta maličká ouška, bylo pro mne njednou nepředstavitelné nechat je propíchnout (skoro nebylo kam píchnout). Nevím jak v které porodnici, u nás naušničky prý nepíchají (raději jsem se na to ani neptala abych nebyla v pokušení) a lékařka nám doporučila naušnice až po povinném očkování ve 3 měsících, tak to dělá většina pediatrů. Přemýšlím také nad tím, že nepůjdem k pediatrovi, ale zajedu s malou k lékařce v Olomouci, která aplikuje i piercingy a já si nechám zároveň s naušničkami pro dceru znova píchnout pupík. No, uvidíme, ta ouška jsou pořád tak malinká a já jim nechci ubližovat…
Radka a Betynka 1m

• Citovat
  • Upravit
20
20.8.04 08:39

Ahoj Kimi,
mám taky doma jednu princezničku a naušničky mi doktoři doporučili taky až po povinném očkování, takže ve 3 měsících. Propíchla ji to jeji dětská lékařka a bylo vše v pohodě a je dodnes. Takže na tvém místě bych se poradila s lékaři. Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
20.8.04 09:49

Kimi, kamarádka také rodila v Mostě, obě holčičky přišly z porodnice s náušničkami - zcela bez problémů. Já nechala dceři píchat ouška cca v 5 měsících u pediatra (i přes mírný nesouhlas manžela) a pak jsme pár měsíců běhali na kontroly kvůli špatné srážlivosti :-( Naštěstí podruhé to byl kluk. :-)
Manžel zastává teorii, že o náušničky si má holčička říct sama, až je bude chtít. Já měla špatnou zkušenost z dětství, chtěla jsem je moc (všichni na mě volali „chlapečku“), ale odkládalo se to, v 9 letech se to konečně povedlo, ale já se přitom moc bála (už jsem byla „velká“, a tak jsem v ordinaci kosmeťáku byla sama).
Já jsem tedy pro náušničky, ale na druhou stranu v ušním boltci je také mnoho nervových zakončení ovlivńujích celé tělo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.04 14:14

Ahoj!
Nám paní doktorka v porodnici doporučila píchnout ouška hned. Názory se různí. Zase když je mimčo takhle malé a nekoordinuje ručičky, nemůže se za naušničky tahat. Malé píchli ouška v 10 dnech a v pohodě (až na ten řev, ale to by ve 3 měsících řvala taky :D ).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure