změna rytmu spánku

68
25.9.09 09:06

změna rytmu spánku

Ahoj,

chtěla bych poradit. V noci jsem vstávala ve 3h a pak až v 6h na kojení. Myslela jsem si, že za chvíli bude malý spát až do 6. Ale minulý týden se začal budit po 2-3h a přes den spí max. 2h a to ne vkuse. Jsem už strašně unavená. Malý sice nebrečí, vždycky se napije a pak usne, takže bříško ho nebolí. Nevím, jestli je to dočasné nebo jak bych mohla jeho spánek zase prodloužit. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
892
25.9.09 09:15

adinko možná by to mohl být růstový spurt, okolo třetího měsíce bývá, tak má možná větší hlad, v tom případě by to dočasný bylo, ale ten spánkový režim se bude měnit ještě hodně, alespoň u nás to tak bylo (a je :-)) chvíli spí hezky (tj. vstává třeba jen 3× za noc), pak se zas budí každou hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
25.9.09 12:27

taky to vidim na rustovy spurt, melo by se to do tydne upravit, ale tezko rict, jak :) takhle maly mimco si to jeste bude menit nekolikrat, ten rytmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
25.9.09 12:50

Tak ve třech měsících bych byla ráda, kdyby se vzbudila 2× za noc. Určitě to bude ten spurt, prostě má větší potřebu jídla. Nechci tě nějak strašit, ale rytmus a to nejen spánkový se změní ještě hodněkrát. Většinou ve chvíli, kdy si řekneš, teď už to mám vychytané a znám jak mimi funguje :D
Naše první noc bez probuzení tzn. první vzbuzení až v 5 ráno bylo někdy kolem 10 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
25.9.09 15:31

Nechci tě strašit, ale noční vstávání po 2 hodinách začala naše starší slečna praktikovat také cca ve 3 měsících a vydržela to do 8 měsíců, kdy jsem ji poněkud „násilím“ vrátila ke 2× za noc (ne vyloženě Estivillem, ale taky tak, že jsem jí prostě pít nedala). Nejspíš to zezačátku taky byl růstový spurt kombinovaný s velkými vedry, ale pak už chtěla napít vyloženě ze zvyku.
Jinak doba usínání, vstávání a frekvence / časy probouzení se nám měnily tolikrát, že nemělo cenu na něco si zvykat.
Jsem zvědavá na tu naši druhou žabku, zatím je skvělá, párkrát už dala i celou noc, nikdy nevstala víc jak dvakrát. Ale taky se blžíí 3 měsícům, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.9.09 17:00

ahoj, tak mně se to stávalo též a od té doby, co jsem dávala na noc kaši a přes den příkrmy, od 4 měsíce, tak spala celou noc a přes den ještě v 10 měsících dvě dopol a dvě hodiny odpoledne…, jak se pořádně najedla, tak spala jak anděl

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure