Autosedačka 9 - 36kg

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
19.9.05 17:08

Autosedačka 9-36

Chtěli bychom v nejbližší době zakoupit autosedačku v kategorii 9-36kg. Nemáte některá zkušenosti s touto kategorií? Jakou značku používáte? Vím, že některé tyto sedačky se dají použít pro dítě jen do cca 18kg, jelikož jsou málo hluboké. Malá má 0,5 roku a váží něco málo přes 8 kg. Máme zatím nNeonato Boogie do 13 kg, ale malé z ní už pomalu čouhají nožičky, ale zatím sama nesedí, takže stejně zatím jinou nemohu použít, ale chci být připravena.

Iva + Eliška 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17718
19.9.05 17:16

ahoj Ivi.

Ted manža koupil novou a jsem z ní úplně nadšená. je to zn. Condord trimax ( v testech vyšla mezi nejlepšími) a je do 36 kg, pak se oddělá vrch a zůstane jen bobek. Je polohovatelná, má velké boční chrániče, držáky na ruce a je na boku připevněná plyšová hračka- „žížala Julie“. Stála do 5000 Kč :-((

Irias + Štěpán 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
19.9.05 17:22

Ahoj Ivo,

tohle jsme nedávno také řešili, kupovali jsme ji teda pro staršího synka a nakonec jsme koupili Jané Indy. Píšou teda, že je od 9 kg, ale když si vzpomenu na to, jak byli oba kluci v tuto váhu malí, tak by v ní sedět asi nemohli. Mladší vlastně do nedávna (asi do 17 měs.) seděl v té miminkovské Chicco, sice mu taky čouhali nožičky, ale to nevadí, hlavně nesmí čouhat hlavička, resp. hlavička má být asi 2 cm pod okrajem sedačky. Mladší synek tedy přesedlal do sedačky po bráchovi Chicco Zenith 9-18 kg a ta myslím mu vyhovuje mnohem lépe, než třeba kdyby seděl ve stejné, jako starší brácha (musím podotknout, že kluci, ač jsou od sebe skoro rok a půl, jsou váhově a výškově téměř nastejno :D ).

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
19.9.05 20:56

Tohle se řeší ořád a všude.Pokud ti jde o to aby když tě chytnou policajti tak nebyl problém,kup klidně 9-36 od Chicca.
Pokud ti jde o bezpečí dítěte (jakože asi jo) tak raději připlať a HLAVNĚ kup 9-18 a pak 15-36.Sedačka nikdy nemůže být tak bezpečná pro devítikilový dítě stejně jako třeba pro 25 (36)kg.A to i přesto že se oddělá třeba opěrka.Všechny testy to dokazují a takový sedačky končí na posledních místech.Můžou být třeba pohodlný,ale neochrání při bočním nárazu,nebo se můžou při nárazu rozletět pásy.

Taky jsem koupila 9-36kg,byla celkem na nic a paik jsem prošla testy a zděsila se.Sedačku jsem prodala a koupila 9-18 od Maxi Cosi (Priori XP).Nedá se to srovnat a vím že je bezpečná.Je na prvních místech v testech.Mrkn třeba na www.babystyle.cz jsou tam teď akce.

Šetřit se dá na čemkoli,ale ne na bezpečí dětí.Já raději zaplatím tolik peněz,než si později něco vyčítat.A můřu ti říct že na rozhazování nemáme,stála nás víc než polovinu výplaty.Ale bezpečnost je pro mě přednější.

Koukám že jsem se pěkně rozepsala.Přeju šťastný výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
20.9.05 12:58

Ahoj Ivo,

minulý týden jsme zakopili sedačku 9-18 od Maxi Cosi (Priori XP). Ještě ji nemáme vyzkoušenou, ale brali jsme tu, která vyšla nejlépe v testech. Ještě jsme uvažovali, že koupíme autosedačku značky Concord 0-18 kg, která jde dát proti i ve směru a vajíčko prodáme. Pak nakonec zvítězila Maxi Cosi a vajičko zůstalo doma. Dost jsem ho využila i doma - Lukášek v ní sedával, když jsem vařila, teď v ní ještě papá, ale příští měsíc už bude velkej frajer v jídelní židličce.
Jinak nevadí, že čouhají nožičky, důležité je, aby hlavička byla alespoň 2 cm pod úrovní autosedačky.

Přeji šťastnou ruku při výběru
Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
20.9.05 13:52

Moc Vám všem děkuju. Bydlím v Ostravě Porubě a nemám tady žádnou zpřízněnou maminku s malým mimčem.
Díky
 Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
22.9.05 13:44

Milá Ivulko,

taky jsme teď kupovali pro prcka sedačku a opravdu se nevyplatí šetřit. Koupili jsme Chicco Key 1 (9-18), má všechny atesty, můžeš posouvat pásy a opěrku hlavy najednou, lze ji polohovat i do mírného pololehu, když chce prcek spát. Pak počítáme, že ještě koupíme tu od 18-35kg . Jinak v bezpečnosti je výborný také Römer. Tu Chicco mají teď za super cenu na babyexpert.cz. Byla jsem s nimi moc spokojená.
Tak dobrý výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.9.05 14:31

Ahoj, môžte sem niekto prosím dať odkazy na stránky, kde sú tie testy autosedačiek?

Ďakujem, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.12.05 22:42

Testy autosedacek

Pokud chcete opravdu to nejlepsi, tak osobne bych vybirala pouze mezi Maxi Cosi nebo Romer
patri mezi spicku na evropskym trhu, testy autosedacek najdete tady:
 http://www.babystyle.cz/scripts/faq.php#22

• Citovat
  • Upravit
1005
18.12.05 22:55

Ahoj,
už delší dobu používáme Maxi-Cosi Priori XP a jsme s ní MAXIMÁLNĚ spokojení.
Jednoduše se upevňuje do auta a výhodou je i to (pokud máte dvě), že v ní dítě může při tom i sedět. Pak také jednoduché povolování a utahování pásů, zdá se, že je i pohodlná a perfektně využijem 5 poloh.
Druhé dceři budeme kupovat tu samou.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
18.12.05 23:17

Ahojky,

teď jsme pořizovali mladšímu synkovi k Vánocům Storchenmühle Starlight SP 9-36 kg ( http://www.spuntik.cz/?… ) a jsem z ní nadšená! Jde trochu napolohovat, má vlastní pětibodové pásy, které se až dítko vyroste odendají, a do potřebné výšky 150cm sedí dítko v pohodlném křesle připoutané tříbodovým pásem.

Ještě kopíruju, co mi o ní napsali ze špuntíku odkud jsem jí objednávala:

//Dobrý den,

je to nejlepší volba v kategorii 9-36kg. Opravdu.
pětibodové pásy vystačí do cca 6ti let (mám to vyzkoušené na vlastním „potěru“).
Instalace do auta je poměrně jednoduchá a zabere cca 20-30 vteřin.
Co se bezpečí týká splňuje veškeré normy a prochází standardně všemi Crash testy. (Storchenmuehle patří ke značce Recaro - více asi netřeba dodávat).

Přeji hezký den

Michal Štefanič Špuntík
tel.: 233 373 334
info@spuntik.cz
 www.spuntik.cz//

A ještě odkaz na fotku se spokojeným synkem :lol:https://www.emimino.cz/modules.php?…

Tak ať dobře vyberete.

Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.12.05 23:28

Ja osobne bych autosedacku 9-36 nekupovala. tyhle veci 2 a vice v jednom proste nemam rada. je to takovy kockopes. radsi mi je prednejsi bezpeci ditete pred usetrenim par stovek ci tisicovek.
Mame MaxiCosi Priori, diteti je dva a pul, je drobnejsi a jeste minimalne pulrok az rok v ni vydrzi. Pak jdeme do MaxiCosi Rodi nebo Cybex.

Jo a uzasna je novinka od MaxiCosi - TOBI. Desne vymakana, designove bezkonkurencni a bezpeci je u MaxiCosi prioritou takze tu netreba zminovat. Je taky celkem mastna - bratru za nakych 8 tisic, ale co bychom pro bezpeci svych zlaticek neudelali.

Me se pro zmenu otvira kudla v kapse, kdyz da nekdo za auto 500.000,– a pet tisic za autosedacku se mu zda hodne (pripade me kamaradky a jeji stejne stare holcicky jako nase). Kamoska ma super vybavenou Oktavku kombika za 700 tisic a autosedacka za dva tisice Chicco se ji zdala predrazena. Kdyz videla Priorku jak vypada v jejim aute vedle jejiho Concorda tak ji jen spadla celist a dorazila jsem ji cenou tech peti tisic.
Pak me dorazila jeste tim, ze prej proc mam do obycejne Felicie takhle drahou autosedacku, ze je to pest na oko…

• Citovat
  • Upravit
1376
18.12.05 23:53

Ashley nenapisala by som to lepsie :) .
Tiez sa pridavam k spokojnym majitelom Maxi Cosi priori XP, Ked sa vam zda draha, tak sa da lacnejsie kupit aj MAxi Cosi SCS, je rovnako dobra v testoch. Dost casto vidim akcie na starsie kolekcie, takze sa daju zohnat este vyrazne lacnejsie.
Mne sa vzhladom na to, ze dieta v nej bude do cca 4 rokov, cena az taka hrozna. My sme to riesili, ze nam ju kupila rodina na maleho 1 rok. Hracky sme mu nejake pokupili my.
http://www.oeamtc.at/…/gesamt.html
pripajam testy nezavisleho rakuskeho auto-moto klubu v roku 2003 je tam aj spominana Concord Trimax aj Chicco Zenith aj Maxi Cosi tak mozes pozriet ako dopadly.
A osobne radim, nespoliehat sa na to, co vam vravia predavaci, im ide o zisk a z nejakej znacky mozu mat vyssiu proviziu, inak si neviem vysvetlit, ze ukecavaju na sedacky, ktore koncia na poslednych miestach v testoch. Stalo sa to uz mnohym znamym a aj muza skoro ukecali, nastastie u nas vyhral zdravy rozum a kupili sme Romera vajicko.
Ja chapem, ze niekto na sedacku jednoducho nema, tam uz vidim ako lepsie riesenie kupit od niekoho starsiu, ale neburanu (skor od znamych ako z bazaru)
Prajem stastny vyber!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.12.05 16:17

Ahoj,
my na velikost 9 - 18 kg mame Chicco Zenith, ktera je velmi pohodlna, polohovaci. ALE: nema v podstate zadne vetraci otvory, takze od pozdniho jara az do konce tepleho podzimu se v ni deti hodne poti, maji uplne promocena zadicka, uz bych ji nekoupila, je to velky handicap. Jinak pro dceru uz jsme koupili Cybex solution ( asi 15-36 kg ) a jsme velmi spokojeni - u techto vetsich sedacek je totiz ten problem, ze pokud v nich deti usnou, tak jim prepadava hlava dopredu. Pokud jezdite delsi trasy - my mame k babi 240 km - tak je to opravdu velky problem. Ale Cybex ma specialne tvarovanou operku hlavy, ktera se da po usnuti „zaklonit“ a male opravdu hlava uz nepada. Predtim jsme meli pujceny Concord a Chicco pro tuto kategorii a bylo to s tou hlavou hrozny, nedalo se jet rychleji a zatacky… hruza. A jeste jedna vec pro Cybex: ma nastavitelnou operku pro nozicky, takze si je mrnata muzou oprit a je to pro ne taky o 100% pohodlnejsi. Ale to je trochu bokem, to uz je ta vyssi kategorie. Jinak chci rict, ze bych autosedacku 9-36 kg taky nekoupila, ty mensi deti potrebujou vetsi pohodli, hlavne pokud jezdite delsi trasy a to jim tahle skupina sedacek neumozni. Preju stastnou ruku ve vyberu ahoj Miza

• Citovat
  • Upravit
2617
19.12.05 18:06

Ahoj,

musím se zastat KatkyN, i dkyž mě za to ukamenujete. Taky jsme si objednali Storchenmühle Starlight (3-36kg), a to na doporučení více lidí.
Když jsem do ní malého (11 kg) zkoušeli dát, tak rozhodněh nemohu říct, že by mu neseděla, byl do ní krásně zapasovaný. Má vložku pro malé děti, a ty ramenní a hlavové chrániče přesně sednou.

A těm testům se taky nedá zas až tak věřit, i když jsou nezávislé. Tak jako to je ve všem, kdo má víc pěněz, ten … A v bezpečnosti navíc až zas tak špatně nevychází.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario