Jak dlouho brát kyselinu listovou?

1174
8.5.12 01:31

Jak dlouho brat kyselinu listovou?

Zdravim :)
Otazka uz je v nazvu a zajima me jak dlouho mam brat kyselinu listovou, do kolikateho tydne?
:srdce:
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7122
8.5.12 05:29

Já brala celé těhu. A nejen ji. Brala jsem vitamíny pro těhotné Femibion, kde je to rozděleno na první trimestr a pak trochu jiné složení na 2.a 3.trim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
8.5.12 06:05

Taky jsem brala nejdřív Femibion (do 12tt) a pak přešla na Gravital a ten beru ještě teď cca ob den a jsem necelé 3 měsíce po porodu - může se při kojení, oba obsahují kyseliny listové dostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
8.5.12 06:59

Muzes cele tehu v kazdem trimestru je dobra na neco jineho. Ja ji brala pred tehu 3 mesice a pak do 12tt…ted jsem ji vymenila za pupalku a rybi tuk…ale piji tehu caj,takze tam asi urcite je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.5.12 07:58

Ahoj holky, ja jsem na úplném začátku (5tt) a Dr. mi uz předem listovku sám doporučil. Tak beru 1 tbl denně. Když jsem zjistila //, začala jsem k tomu brát ještě Gravital. Dotaz zní: není zbytečný, resp. spíš horší brát obojí najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
8.5.12 08:01

Já jsem brala kys listovou + calibrum baby plan půl roku před otěhotněním a pak i celé těhu až do porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
8.5.12 08:02
@An81 píše:
Ahoj holky, ja jsem na úplném začátku (5tt) a Dr. mi uz předem listovku sám doporučil. Tak beru 1 tbl denně. Když jsem zjistila //, začala jsem k tomu brát ještě Gravital. Dotaz zní: není zbytečný, resp. spíš horší brát obojí najednou?

Myslím, že bohatě stačí ta kyselina listová a ten vitamín si vzít třeba ob 2 dny :think: Tak jsem to dělala s těmi vit calibrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
8.5.12 08:25
@An81 píše:

Já si taky myslim, že ten Gravital bys ještě ani brát nemusela. Mě doktor řekl, že ho mám brát jednou za tři dny až od třetího měsíce. Jinak jsem měla denně listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.5.12 08:31

Díky za názor, holky, tak já ho teď buď vysadím úplně nebo si ho vezmu tak jednou za pět dní. Abych do sebe zase něco necpala zbytečně (nebo spíš ku škodě). Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
8.5.12 08:35

@An81
já to znám :D člověk chce to nejlepší,ale někdy toho je spíš na škodu :-) Já zas beru ještě jednou za dva dny Jodid a plno lidí mě straší, že po Jodidu můžou být větší děti :-D tak se celkem bojim :-) ale zatim snad ok 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.5.12 08:45

mekkinka: přesně :D
Já mám za sebou totiž samovolný potrat v 6tt (duben). V tom předchozím těhotenství jsem vůbec nic neřešila, prostě jsem zjistila // a radovala se, že se nám brzy zadařilo. A pak najednou konec. Takže teď se samozřejmě víc bojím, hlídám a zjišťuju..což je mnohdy pěkná blbost, no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
8.5.12 09:05

Aby dítě bylo větší po jodu je blbost, to samé žádná studie není, že by se po těhot. vitamínech rodily větší deti. Brád listovku a těhot. vitamíny je taky zbytečné - listovka v doporučené dávce bývá už v nich, jen s chce přečíst složení. Takže bych brala klidně listovku a v dny, kdy si bereš těhot. vitamíny jí nevzít, nebo jíst jen ty vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
8.5.12 10:14

@jowana
jenže Jodid není těhotenský vitamín, ten mám na štítnou žlázu… :think:
Jodid 100 : V průběhu těhotenství a kojení je potřeba jodu zvýšena. Dostatečný přísun jodu (200 g/den) je tedy obzvláště důležitý. Jod je vylučován do mateřského mléka.V průběhu těhotenství a kojení by neměly být podávány velmi vysoké dávky jodu v důsledku vysoké citlivosti štítné žlázy plodu a novorozence na jod. Výjimkou je vysoká dávka jodu v případě radiační nehody nebo havárie. O dávkování a délce podávání přípravku vždy rozhodne lékař.
Jinak v den když jsem brala Gravital, tak tak ten den jsem si listovku nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
8.5.12 10:45

Nepíšu, že jodid je vitamín, jen že je blbost, aby po něm bylo dítě větší ;) Jinak i těhotenské vitamíny obsahují jod - většinou 150mcg, což je doporučená dávka pro těhotnou.A to jsi brala Jodid a Gravital spolu? Protože jesti jo, tak 350mcg jodu je teda už pěkná dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.5.12 12:28

Tak dekuji vsem moc za nazor
Ja taky beru femibion do 12. tydne a ted si prave nejsem jista jestli mam pokracovat brat samotnou kyselinu listovou.

Ja bydlim v zahranici takze ten femibion po 12. tydnu si koupit nemuzu jenom tedy samotnou kyselinu listovou.
Tak myslite ze ji mam tedy pokracovat brat?
Diky vsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky