Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nečetla jsem, asi už to zaznělo, ale brácha má přeci po obou rodičích sirotčí důchod, když si ho vezmete do pěstounksé péče, tak dostanete i příspěvek, takže myslím, že tímhle se pokryjí náklady na 12letého kluka dostatečně.
Nedokážu si představit, že by neteři od muže zemřeli rodiče a my si ji nevzali k sobě, a to mám děti dvě a třetí na cestě, ačkoliv domek, tak místa omezeně, ale nějak by se to holt udělalo, pořád lepší rodina než se dostat do domova ![]()
Jak jsem četla úvodní článek zakladatelky, bude chlapci opravdu lepší v tom děcáku. Neumím si totiž představit nic horšího než být někde nevítaný a na obtíž.
@Jura007 píše:
Myslel. Ani ty nejsi moc konkrétní. Vyjádři se prosím jasněji.
já se nemusím vyjadřovat přesněji. dítěti rozhodně nesvědčí kolektivní výchova.. souhlasím s kamčou. FAkt si myslíš, že máš patent na sociální problémy světa? MYslíš si, že tvoje problémy jsou problémy? že když ty je tady omýláš pořád do kola, tak jsi v nich odborník? Když jsi kdysi psal svůj příběh, jak jsi prošel těžkým obdobím musela jsem se smát. Víš kulové o těžkém životě.
@Dorothea píše:
Já si milý Juro slovo ráda vezmu, i když tvůj příspěvek je tak dechvyrážející, že v podstatě není co na něj říct!!!Co máme proti dětským domovům??? Děláš si legraci???
Ty woe, sorry, ale tohle mi fakt takhle v neděli odpoledne chybělo.
Hele nic, vůbec nic, je to tam bezvadný, kluk, který má dvě dospělé ségry se tam bude mít mnohem, mnohem líp, určitě tam najde plno hodných tet a kamarádů…
Mám tlak asi tak 190/100!!!
Tlak 190/110 mívám v zaměstnání běžně. A k tomu teplotu okolního vzduchu 55-60°C. Zrovna se tam chystám na noční směnu. Jestli chceš, můžeš vyrazit se mnou.
Holky nerocilujte se, to nema smysl, vzdyt si prectete ty prispevky a musite mit jasno ![]()
@Gladys A ty víš, po kolika měsících přizná sociálka sirotčí důchod? (Stát má na všechno času dost.) A z čeho bráchu rodina těch x měsíců živila/živí? A víš snad kolik oni vydělávají a jestli mají nějaké fin. rezervy???
@Jura007 píše:
Tlak 190/110 mívám v zaměstnání běžně. A k tomu teplotu okolního vzduchu 55-60°C. Zrovna se tam chystám na noční směnu. Jestli chceš, můžeš vyrazit se mnou.
chudáčku ty jsi jediný na světě který pracuje ![]()
@Jura007 píše:
@Jura007 vim po kolika mesicich priznava
bohuzel brachovo pritelkyne pred nedavnem prisla o tatu a matka umrela uz drive, priznali ji sirotci hned
Taky jsem přečetla ten deníček a pokud je od zakladatelky, tak tam psala, že by se měli stěhovat do domečku. Což by bylo super, právě i pro bráchu a vlastně i pro partnera a i pro tebe, protože by vám s lecčím pomohl. Už je fakt velký.
Navíc finančně by jste si polepšili, je pravda, že ta zodpovědnost je opravdu velká, přeci jen je to dítě
Ale celkem samostatné si myslím.
Mimochodem, pokud babička jde do domu pro seniory, to se taky může stát, pokud je nemocná a potřebuje stálou péči, tak po ní zbyde asi dům, nebo se mýlím??
Jo a vzít si do péče bráchu může kdokoliv, i tvoje teta, sestřenice, další babička…
Je pravda, že ale babičky mají problém s tím, aby jim byl přiznám pěstounský příspěvěk-vím to, moje mami má v péči synovce a musela žádat soud a ten jí udělil vyjímku.
Myslím ale, že u sourozenců a další rodiny je to jinak ![]()
@Dorothea píše:
Díky, to bude něco moc náročnýho, to bych určitě nezvládla jako ty.
Pokud máš takový tlak běžně, doporučuji vyšetření u praktického lékaře s následnou medikací.
Hm, jako vtip dobrý…
Ano nějaký DD jsou krásně zařízený hodný tety kolektiv ale člověku chybí rodina a hlavně dětem pomazlit se s rodiči
a hrát si, ale pokud je rodiče nechtějí tak pak jo ten DD ale pokud ten kluk to má takhle od mala jen s babičkou chudák a teď bez ní a co se v něm musí odehrávat je mi ho líto.
A docela mě dostal ten názor že v 65 bejt nemohoucí a ta paní má maminku v tom věku a ta je vitální, no každej neni stejnej a nemůže vědět jestli není nemocná to mě naštvalo
Kam s nim?? ![]()
Ty mas s bratrem nejake problemy??Nechapu nad cim vahas, ja si vzala segru k sobe a svoji rodinu uz jsem mela taky, financne jsme zrovna na tom kdovijak nebyli, ale nikdy by me nenapadlo to neudelat
Ještě chci na závěr napsat, že si neumím představit, že by moje dcera nepodala pomocnou ruku svému bráchovi, z toho je mi uplně zle a jen doufám, že jsem svoje děti vychovala tak, že by se v takové situaci uměly zachovat správně.
@Jura007 píše:
Nedělám. Je u vás doma zvykem odpovídat na otázku otázkou? Já se ti klidně přizpůsobím, ale měj prosím na paměti, že toto je vrchol nevychovanosti…
No tak jestli si neděláš srandu, že nevíš v čem je dětský domov horší než život v rodině tak se nemáme o čem bavit. Jistě- je tam vybavení všeho druhu, je tam dostatek prostoru pro tvůrčí činnost - koníčky, kroužky a záliby na jaké si dítě vzpomene. Tím, že žiješ většinu života sám si asi podivín - který vše zakládá na těchto věcech. Pro život je mnohem důležitější ta citová stránka, která v domovech jednoznačně chybí. Ale ty si vedl kroužek modelářů a dokonce si byl hlavní vedoucí na táboře, tak to víš určitě lépe že ![]()
Edit : Jako vrchol nevychovanosti považuji jiné věci, než odpovězení na otázku otázkou
.
Příspěvek upraven 02.09.12 v 18:02
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat