Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Teda holky já nevím ale přečetla jsem si prvních pár příspěvku a došla jen tam kde se začínáte „strefovat“ i do @Jura007 a tak nějak mi začlo být trošku zle, nemůžete vědět jaké poměry panují v rodině a automaticky zakladatelku odsoudíte že je ta špatná, psala že bratra nechce dát do děcáku a tady hledala nové alternativy a čeho se dočkala? akorát tak moralizování. Zakladatelko a nějakou širší rodinu nemáte třeba tetu která už má své děti odrostlé že by si brášku vzala a vy by jste ji samozřejmě pomáhali?
@Dorothea No, nevím co čekala, že jí tady odepíšeme
asi, že ho má dát do děcáku nebo nějaké vzdálené tetičce kterou v životě neviděl ![]()
@Tarfinka píše:
@Dorothea No, nevím co čekala, že jí tady odepíšemeasi, že ho má dát do děcáku nebo nějaké vzdálené tetičce kterou v životě neviděl
chtěla podpořit, že je jasné, že si s bráchou nemá zatěžovat život
že sestry mají NÁROK přehodit zodpovědnost na někoho vzdálenějšího v rodině případně na stát…
Zakladatelko, nevím jak z právního hlediska, ale podle mě může o bráchu zažádat kdokoliv z příbuzenstva. Kdyby ho chtěla tetička se strejdou, myslím, že by nebyl problém, aby se o něj starali. Finanční stránka - dostává/dostane sirotčí důchod. Mám info od známé, jejíž syn pobírá sirotčí po tátovi, a malý peníz to rozhodně není (až jsem byla sama překvapená). Klukovi je 12 let (tudíž nedá se srovnávat s péčí o nemohoucí rodiče, jak tu padlo, kteří potřebuji téměř 24hodinovou péči). Kdybych byla v té situaci já, dost dobře bych to zvážila, všechny možnosti, dětský domov by pro mě varianta nebyla v žádným případě…
Péče o 12ti letého kluka sranda není. Ale pokud bychom to měli srovnat s péčí o nemohoucí tchýni - tak asi leda v tom, že se sice musíme přes to držkování přenýst stejně jako u puberťáka, jako u tchýně, ale tchýni musíme s prominutím utřít ještě zadek.
Ne vážně, nechci toto téma zlehčovat, péče o dospělého je fakt mnohem, mnohem náročnějí.
Juro: ty ses vazne magooor, ktery nema v sobe ani kousek citu.Ale vzhledem k tomu, ze ti nerika nic slovo slusnost tak me to neprekvapuje.
U nas at mame jakekoliv vztahy tak svoji sestru bych ani za mak nedala a vzala si ji.
Juro detsky domov?
Nemam slov.
Zakl. zvazte jeste jednou vsechny moznosti, sednete jako rodinna rada, mozna by nebylo od veci zeptat se i nazor chlapce. Dovedu si predstavit jak mu ted je a jestli se nekde jen doslechl, jak si ho prehazujete jako horkej brambor, no chudak.Co se tyce te financni stranky, myslim ze tam by opravdu problem nebyl
Ja se primlouvam za brasku, at zustane v rodine. Odkus jste, jestli se muzu zeptat? Drzim palce, at je braska tam kde mu bude nejlepe.Jo jeste jsem se chtela zeptat, co na situaci rika babicka? Ta by urcite nerada, aby chlapec sel do decaku ne?
@Jura007 píše:
@Gladys A ty víš, po kolika měsících přizná sociálka sirotčí důchod? (Stát má na všechno času dost.) A z čeho bráchu rodina těch x měsíců živila/živí? A víš snad kolik oni vydělávají a jestli mají nějaké fin. rezervy???
pokud je kluk už několik let sirotek, tak snad už sirotčí důchod má a bez koruny by nepřišel. Mám tři syny 25,24 a 22 let a dcera má 10.let, myslím si, že kdyby se nedej bože cokoliv stalo, tak by ségru do děcáku nedali ani za nic, případně by to jejich přítelkyně nedovolily (snad se nepletu). Já jsem byla vdaná, mám ségru o 7.let mladší a taky bych ji nedala do děcáku, i když to byl pěkně rozmazlený spratek. Navíc takový kluk v pubertě potřebuje zázemí, ne putovat, jak poštovní balík a všude si připadat nevítán-nezván. Bylo by fajn, kdyby mu švagr dělal parťáka, bral ho jako „chlapa“ jasně tátu mu nenahradí, ale aby viděl mužský vzor. V děcáku by se musel po vyučení-dostudování sebrat a jít, ségra by mu to snad neudělala.
@Jura007 píše:
@Gladys A ty víš, po kolika měsících přizná sociálka sirotčí důchod? (Stát má na všechno času dost.) A z čeho bráchu rodina těch x měsíců živila/živí? A víš snad kolik oni vydělávají a jestli mají nějaké fin. rezervy???
Teda než to dočtu, reaguju alespoň na tohle. Dejme tomu, že to trvá 2-3 měsíce (a opravdu @Jura007 mám osobní zkušenost). Zato ti to pak doplatí zpětně.
Ač jsem si občas říkala, že by to chtělo vůči tobě všeobecně zde víc nadhledu, tak mám čím dál víc dojem, že holky se snažily, ale nejde to. ![]()
A zakladatelko, neumím si představit, že bych na tvém místě dala bráchu do dětského domova. Chudáček. A jak se musí cítit, když ví, že ho nechcete… ![]()
(Já si neumím ani představit „nechat osudu“ děti od sestřenky např. (a vím, že i naopak to platí… )
Před pár dny taky byla diskuze jedné mladé maminky, která má 3 malé děti (tuším 6,4 a půl roku) a teď si k sobě vzali dvě stejně malinké neteře, protože jim umřeli rodiče. A zakladatelka si nechce vzít vlastního bráchu, který je taky ještě dítě a potřebuje zázemí, lásku a všemožnou pomoc. Co by z něj asi tak vyrostlo s pomyšlením, že se na něj jeho nebližší vykašlali a poslali do děcáku jen kvůli svému pohodlí?
@blorchi píše:
Myslim si, ze zrovna v tomto pripade by role penez byla stranou, vzdyt je sirotci duchod, pestounska pece atd.Od nekoho kdo vlastni deti nema, nikdy nemel mi prijde tohle tvoje moralizovani bezpredmetne.
Naprostou souhlasím
Trefně napsáno
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zakladatelka se už asi nevyjádří, protože jsme jí neporadily, kdo další má na jejího bratra ten NÁROK.