Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ynax píše:
Přečetla jsem si tvůj deníček, mám dojem, že jste moc jako rodina nebyli, ale teď máš možnost pomoc sice nevlastnímu bráchovi ale přesto bráchovi. Přesto mi to přijde, že se ti do toho moc nechce, že máš svou rodinu a jeho nechceš přibrat. Zvaž to, protože jak do vesmíru voláš, tak se ti vrátí a tohle by se ti mohlo vrátit i s úroky totálně. To, co tu bylo vše napsáno, je moc smutné, na jednu stranu čtu tuto diskuzi na druhou stranu je tu diskuze, kde rodina, která sama má 3 malé děti okamžitě a bez váhání si nechává dvě své neteře, jejich rodiče tragicky zahynuli. Vůbec neřešili, že najednou budou mít dětí 5, peníze nic… chtěli jen radu, jak to mají dětem říct, jak je oficiálně úředně přijmout… a vy tu řešíte jedno náctileté dítě, které už teď pobírá sirotčí důchod…
brácha je to vlastní, pokud jsem to dobře pochopila, tak mají sice společného pouze otce, ale pořád je to vlastní brácha ![]()
jinak s ostatním naprosto souhlasím ![]()
@Michaela23 píše:
brácha je to vlastní, pokud jsem to dobře pochopila, tak mají sice společného pouze otce, ale pořád je to vlastní brácha
jinak s ostatním naprosto souhlasím
aha tak to je nevlastni bracha…tak tam uz pak taky zalezi na ty situaci v rodinach…ja treba sve nevlastni sourozence (spolecny otec) temer neznam..ani nevim kde zijou.
@mikitaa píše:
aha tak to je nevlastni bracha…tak tam uz pak taky zalezi na ty situaci v rodinach…ja treba sve nevlastni sourozence (spolecny otec) temer neznam..ani nevim kde zijou.
Sourozenci, kteří mají alespoň jednoho biologického rodiče stejného jsou sourozenici VLASTNÍ - polorodí.
@mikitaa píše:
ne nevlastní, ale VLASTNÍ
I když mají jen 1 rodiče stejného, tak jsou to pořád vlastní sourozenci ![]()
@Dorothea píše:
Ještě chci na závěr napsat, že si neumím představit, že by moje dcera nepodala pomocnou ruku svému bráchovi, z toho je mi uplně zle a jen doufám, že jsem svoje děti vychovala tak, že by se v takové situaci uměly zachovat správně.
Krásně napsáno.. ![]()
Znáte někdo pojem SOURODENCI?
U nás ve škole jedna babička přesvědčovala kolegyni, že její vnoučata jsou sourodenci…prej jeden má v rodnym listu oba rodiče a ten druhej jen matku…tak prej sourodenci. Ale google to nenašel ![]()
@Izzz píše:
Znáte někdo pojem SOURODENCI?
U nás ve škole jedna babička přesvědčovala kolegyni, že její vnoučata jsou sourodenci…prej jeden má v rodnym listu oba rodiče a ten druhej jen matku…tak prej sourodenci. Ale google to nenašel
To bude nářečí - určitě myslela sourozenci ![]()
Uf úplně se mi udělalo špatně z představy, že by o tomto přemýšlely jednou moje děti
Podle mě by nad tímto neměl nikdo přemýšlet…je to bratr a jeho rodina si ty. Nechápu tvou otázku a je mi z ní smutno ![]()
@Michaela23 píše:
ne nevlastní, ale VLASTNÍI když mají jen 1 rodiče stejného, tak jsou to pořád vlastní sourozenci
Vlastní sourozenci mají stejné oba rodiče. Nevlastní jen jednoho nebo může být jejich vztah i nepříbuzenský - například děti manželů z předchozích vztahů.
@ddinna píše:
Uf úplně se mi udělalo špatně z představy, že by o tomto přemýšlely jednou moje dětiPodle mě by nad tímto neměl nikdo přemýšlet…je to bratr a jeho rodina si ty. Nechápu tvou otázku a je mi z ní smutno
Přesně…
A možná budu hnusná, ale já mít takovou sestru, tak raději budu bydlet ve stanu u popelnic, než s ní.
Jsme v podobné situaci, já už mám také svou rodinu, ale sestra(13) bydlí s babčou. Protože jim to tak vyhovuje. Ale je naprosto jasné, že kdyby cokoli, u nás je a bude vždycky doma.
Urcite by mohl jít k nejaké sestrenici, nebo tetám, nebo strejdum, ale nebylo by mu nejlépe u tebe nebo sestry? Peníze by sestře dali, kdyby si dite vzali do pestounské péče nebo jak se tomu říká, tak sousedi to meli tak taky. sousedky sestra nechala syna a utekla. osvojily si ho a mela na nej krásné peníze. I kdyz más díte a tak. jednou je to tvuj braska. Tak ho v tom nenechávej. mela jsi stesti, ze jsi starsi. vem si situaci, ze by ted takhle nekdo resil tvou situaci, kdyby tys byla ta nejmladsi a sama.
Hlavne ne detský domov pane boze jsou už přeplnene ![]()
@Lesina píše:
Vlastní sourozenci mají stejné oba rodiče. Nevlastní jen jednoho nebo může být jejich vztah i nepříbuzenský - například děti manželů z předchozích vztahů.
S dovolením se taky přidám, zakladatelce poradím jen to že by bylo nejlepší si vzít bratra k sobě, ale to už holky napsaly. Na druhou stranu zkuste se vcítit do situace, ne teď, ale za pár let. Píšete že by jste se klidně uskromnily, atd., fajn to asi každý kdo má rád svou rodinu, ale jak dlouho by vás to bavilo? Já zase zakladatelku až tak neodsuzuji za tyto myšlenky, třeba nemá k bratrovi žádný vztah, psala v deníčku že byla na intru a se sestrou valný vztah nemají, předpokládám že s bratrem to taky nebude žádná výhra. Nevidíme to toho tak těžko soudit.
Co se týče děcáku, tak jsem tam strávila pár let a dovolím si tedy říct že to není sice žádnej med, ale ani to největší zlo, v případě že by si měl dítě vzít někdo jen kvůli penězům, si myslím že je to dokonce ta lepší varianta.
Petttulis super napsané. Já se fakt divím, jak někdo může něco takového napsat.Pro mě by to byla samozřejmost a když už bych byla takovej typ člověka a bratra nechtěla tak to nebudu ventilovat na veřejné stránky.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat