Kam půjde bratr?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
byron
3.9.12 12:07
@Pudloslava píše:
Hele jsou ohromny rozdily, ver tomu, ze nemohouci muze byt.
Samozrejme nemecky duchodce v 60 zdolavajici ctyrtisicovky je taky muj vzor :-)

Tak to můj taky, nedávno jsme se vrátili z Německa a taky bych chtěla být fit až mi bude přes 60, 71, 80 :mrgreen:

• Upravit
645
3.9.12 12:16
@Angua píše:
@Pudloslava asi máš pravdu, že nic není černobílé. Každý vychází z nějakého vlastního nastavení, toho, jak to má doma on. Já jsem asi z řad těch naivních, ale já si neumím představit, že bych nechala jít blízkou rodinu do děcáku (ale to jako zas zakladatelka ani nechce, psala to hnedka).Když nad tím přemýšlím, tak se to strhlo fakt úplně blbým směrem - zakl. chtěla vědět, ke komu by mohl ještě jít - ale to my zas nevíme, jestli má ještě nějakou tetu nebo rodinného přítele nebo co. Protože v zásadě by mohl jít i k někomu cizímu, když by ho vzal do pěstounské péče, ne? Mně tam hodně chybí informace, co by chtěl on - protože tady se nebavíme o dvouletém děcku, ale velkém klukovi, který má určitě nějaké vlastní pocity a názor.

hura taky dost že tady někdo čte celé příspěvky a než něco napíše tak se nad tím zamyslí né jako 90% příspěvků tady

• načítám...
byron
3.9.12 12:22

@Lorr taky zakladatelka ale vůbec nenapsala, jestli mají příbuzné a jaké???
Jestli by eventuelně měl někdo zájem si ho k sobě vzít :nevim:. Bude to potřebovat od sester aktivní přístup- kontaktovat je, dohodnout se atd.

Ještě reakce k dětským domovům- v jednom takovém jsme vykonávala dvakrát dlouhodobou a krátkodobou praxi, v rozmezí 10ti let. Je to jeden z těch výborných troufám si tvrdit. Ono hrozně záleží, kdy se tam dítě dostane a z jakého porstředí, ale ideální to není, bohužel. Rodina je rodina a je jedno jestli je biologická nebo ne.
Také k té finanční gramotnosti- děti z DD se účastní tolika projektů, chodí sami nakupovat, záleží na DD. Jenže to je na jinou a samostatnou diskuzi…

• Upravit
10657
3.9.12 12:27

Nečetla jsem příspěvky ostatních, ale já mít takhle malého bratra, vzala bych si ho k sobě a vůbec bych nad ničím neuvažovala. Pro mě by to bylo automatický. I kdybych měla pět dětí. Vždyť je to tvůj bratr, tak nad čím přemýšlíš? To nechápu.

• načítám...
50725
3.9.12 12:30

@Lorr šak já jsem taky první psala Jurovi, že spadl z jahody a že já bych si bráchu vzala. Ale když se nad tím zamyslím, tak samozřejmě mluvím o vztahu mě a mého bratra (který je teda dospělý, takže je to úplně mimo) a do jiné situace se neumím moc vžít (nevlastní bratr, špatné vztahy…). A uvědomila jsem si, že se na zakladatelku všichni sesypali, jak chce dát bráchu do děcáku, když psala, že nechce.

Mám akorát dva bratrance v podobném věku a ty vím, že bych si vzala, ale „zájemců“ by měli teoreticky hodně, oba z jejich rodičů mají dva sourozence, mají i kmotry a vím, že by mě v první řadě zajímal jejich názor - i proto, že bydlí daleko od nás, kde mají školu, kamarády… Ale kdyby už nad nima děcák visel, tak je beru a nehledím na nic (i když bych si pak možná natloukla tu hubu, s dvěma puberťákama :mrgreen: )

• načítám...
14335
3.9.12 12:33

No ale nezklamalo to, co většinou bývá.. Zakladatelka se ptala, jestli má někdo na něho nárok - možná myslela, jeslti by mohl jít ještě k někomu jinému, nenapsala, že by mu nepomohla a už plovina.. Hrrrr dětský domov.. Ono je to možná logickéo, kdyby nikde jít nemohl, ale zakladatelka spíš potřebovala vědět, jaké jsou i jiné možnosti, nikde nenapasala, že ho chce šoupnout do dětského domova…
Jedna začala a všechny se připojily :roll: takže se nedivím, že se zakladatelka nehlásí, pokud to řešit chce, zatím neví co a jak, neni samotná je tam i sestra, možná chtěla i radu třeba - střídavá péče mě napadla se sestrou, ale je lepší už vidět to nejhorší

• načítám...
645
3.9.12 13:47

@Angua o to mi celou dobu šlo, že zakladatelka psala že ho nechce dát do děcáku že tady prostě hledala nové možnosti, a místo toho se dočkala jen kritiky jak je špatná sestra protože bráchu chce dát do děcáku, kdyby ho tam chtěla dát tak to asi neřeší tady a šoupne ho tam bez rozmyslu ne? Chce to jen si pořádně přečíst příspěvek a taky se nad tím trošku zamyslet než něco napíšu

• načítám...
7323
3.9.12 16:00

Nejvíc mě baví diskuze, kde se horlivě diskutuje, navíc se tady strhla výměna názorů a zakladatelka se už ani neozve… :roll:

• načítám...
2458
3.9.12 16:11
@sophinka píše:
@papavlinka33 za mě? vzala bych si i cizí dítě v nouzi…

Vezmeš si teda zakladatelčina bráchu?

• načítám...
21848
3.9.12 16:26

Nečetla jsem celou diskuzi, ale můžu říct, že NECHÁPU, jak se o člověku může psát jako o kusu hadru ne-li hůř… „Kdo má na něj ještě nárok“? Zakladatelko, děláš si srandu? Je to snad putovní hrneček a všichni ho už měli, tak šup s ním do koše?

V životě bych nedovolila, aby můj brácha (shodou okolností taky 14) šel do domova jen pro moje pohodlí! NIKDY! Do zrcadla bych se na sebe nemohla podívat :poblion: A to ať se na mě nikdo nezlobí, tak tohle mi přijde jako absolutní vrchol.. A pak že rodina základ státu…

Možná to je jen můj názor, ale zakladatelka mi připadne jako jedna velká provokace a už jen kvůli tomu pubošovi doufám, že to tak i je… :zed:

• načítám...
18305
3.9.12 16:29

@Seizdra Zkus si vygooglit články o soudním procesu s pěstounskou rodinou Rosnerových ze Slavkova u Brna a pak možná změníš názor. (Já Rosnerovy znám osobně…)
No nechtěl jsem to ze začátku takhle veřejně psát, ale když už se to tu probírá tímhle tónem… :think: :nevim:

• načítám...
21848
3.9.12 16:34

@Jura007 Myslím, že tohle už je ale zas trochu jiná kapitola, ne? Pěstoun je dle mýho názoru úplně cizí člověk, ne „vlastní krev“… Oprav mě, pokud se pletu.. :nevim:

• načítám...
43028
3.9.12 20:24
@Honzuovka píše:
Nečetla jsem příspěvky ostatních, ale já mít takhle malého bratra, vzala bych si ho k sobě a vůbec bych nad ničím neuvažovala. Pro mě by to bylo automatický. I kdybych měla pět dětí. Vždyť je to tvůj bratr, tak nad čím přemýšlíš? To nechápu.

no tak to bys asi prave mela

• načítám...
8566
3.9.12 20:27
@Lorr píše:
@Angua o to mi celou dobu šlo, že zakladatelka psala že ho nechce dát do děcáku že tady prostě hledala nové možnosti, a místo toho se dočkala jen kritiky jak je špatná sestra protože bráchu chce dát do děcáku, kdyby ho tam chtěla dát tak to asi neřeší tady a šoupne ho tam bez rozmyslu ne? Chce to jen si pořádně přečíst příspěvek a taky se nad tím trošku zamyslet než něco napíšu

Já teda nepsala nic o tom, že ho chce šoupnout do domova - psala jsem, že si nejsem jistá, že by se měl v rodině, kde ho nechtějí dobře - což z příspěvku jasně vyplývá. Zakladatelka píše, že k ní ne, takže si nemyslím, že je dobré jí to (tento názor) nutit - určitě by brácha vycítil, že není „vítán“ a přemáhat by se zakladatelka taky nemohla věčně, že.. Na děcák jsem reagovala až na otázku Jury, cože je vlastně na děcáku špatného :). Přesto si dovolím reagovat na to, proč se diskuze ztrhla tímto směrem - myslím, že většinu lidí pobouřil ten „tón“ jakým to zakladatelka napsala, jakoby byl brácha věc..Já třeba nechápu doteď to slovo nárok - zakladatelka už nedovysvětlila. Kdo má na člověka nárok?? :nevim: Jestli to myslela tak, kdo z její rodiny by si ho mohl osvojit, adoptovat nebo nevím co, tak to zas nemůžeme vědět my - páč její rodinu neznáme, že.. tož tak no :nevim:

• načítám...
43028
3.9.12 20:36

Ja se uz reverberovat nebudu, kazdou chvili se tady objevi dalsi sokovana duse, ze si zakladatelka automaticky nebere brachu domu…

samozrejme vsichni vime, co by bylo pro brachu idealni, jak by se nejlepe se zachovat, co by udělal Timur nebo Mirek Dušín. Jenze nektere z nas jsou stale v zajeti literatury pro mladez opojeni hrdinskymi skutky, jini se jiz setkali s realitou zivota.
Ve své práci jsem se setkala s bezpočtem žen, které trpěly výčitkami, že opravdu nevědí, jak to udělat, aby si mohli vzít nemohoucí maminku domů. Že nemohou nechat práci, kterou živí rodinu a brát jen příspěvek na péči, menší, než je jejich nájem. Že by asi nezvládli na předem neučitý počet let nastěhovat si ve svém 2+1 50m2 své děti k sobě do ložnice, aby babi měla kde ležet…
No a o tom to je. Ať si ti, kteří myslí, že by to určitě nějak udělali, zkusí představit si přesně do detailů, co tohle všechno obnáší. Nebo ať se ať se denodenně modlí za to, aby se prozřetelnost nerozhodla jejich silácké řeči prověřit v praxi.

mimochodem já jsem v současné době také přesvědčena, že bych si opuštěné děti svých sourozenců a švagrových určitě vzala. Rozhodně se na základě toho necítím oprávněna kohokoli nabádat k jakémukoli činu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný