Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já si myslim že to zakladatelka zde bez otálení napsala takle na plnou pusu, proto že co si od ní pamatuju deníčky tak mám pocit že má snížený práh citu nebo jak to napsat. Prostě podle mě není uplně citově založená když své tragédie nesla tak jak nesla. Třeba je to jen slupka, přetvářka, ale myslim že spíš to bude tak jak si myslim.
@blorchi píše:
Myslim si, ze zrovna v tomto pripade by role penez byla stranou, vzdyt je sirotci duchod, pestounska pece atd.Od nekoho kdo vlastni deti nema, nikdy nemel mi prijde tohle tvoje moralizovani bezpredmetne.
@Jura007 píše:
Tlak 190/110 mívám v zaměstnání běžně. A k tomu teplotu okolního vzduchu 55-60°C. Zrovna se tam chystám na noční směnu. Jestli chceš, můžeš vyrazit se mnou.
No tak holky neblázněte nemůžete ji přece odsuzovat, nevíte jaké poměry panují v rodině a jak napsala @papavlinka33 pokud k sourozenci nemá kdo ví jaký vztah, tak teďka by to možná přenesla přes srdce ho mít u sebe ale za pár let by ho taky mohla začít nenávidět že kvůli němu nemůže to atd, neříkám v žádném případě dávat ho do děcáku, ale spíše by jste mohli zakladatelce pomoci hledat jiné alternativy než tady jen hloupě moralizovat a urážet jiné za jejich názor jenž Vám zrovna není po chuti.
@Lorr píše:
No tak holky neblázněte nemůžete ji přece odsuzovat, nevíte jaké poměry panují v rodině a jak napsala @papavlinka33 pokud k sourozenci nemá kdo ví jaký vztah, tak teďka by to možná přenesla přes srdce ho mít u sebe ale za pár let by ho taky mohla začít nenávidět že kvůli němu nemůže to atd, neříkám v žádném případě dávat ho do děcáku, ale spíše by jste mohli zakladatelce pomoci hledat jiné alternativy než tady jen hloupě moralizovat a urážet jiné za jejich názor jenž Vám zrovna není po chuti.
za jakych par let? za par let bude ten kluk dospely - nikdo snad nepise a neceka ze u ni bude do duchodu.. myslim ze s tim co prozil, se umi se zivotem poprat ale porad je to dite.. rodina..
predstav si, ze by se tak k sobe chovaly tve deti…
@beruska2× píše:
za jakych par let? za par let bude ten kluk dospely - nikdo snad nepise a neceka ze u ni bude do duchodu.. myslim ze s tim co prozil, se umi se zivotem poprat ale porad je to dite.. rodina..predstav si, ze by se tak k sobe chovaly tve deti…
ale je to její bratr né dítě, a taky psala že ho právě do děcáku dát nechce, prostě chtěla poradit jaké jsou ještě jiné možnosti a vy jste se tady na ni sesypaly jak vosy že je špatná a kdo ví co ještě. Je mu 12 myslíš že se v 18 sebere a odejde od ségry nebo co? To spíše ne.
@Kamča.dalmatinka Já nevím, co když zakladatelka prostě jen o těch citlivých věcech nepíše podle konvenčních představ zbytku diskutujících? Já myslím že když někdo neprojevuje city, tak to nemusí hned znamenat že je vůbec nemá. Ale nevím jestli to můžu objektivně posoudit, protože jsem taky tak trochu necita, pubertu jsem strávila v děcáku a možná je to tím. Těžko říct to posuzují jiní.
@papavlinka33 píše:
@Kamča.dalmatinka Já nevím, co když zakladatelka prostě jen o těch citlivých věcech nepíše podle konvenčních představ zbytku diskutujících? Já myslím že když někdo neprojevuje city, tak to nemusí hned znamenat že je vůbec nemá. Ale nevím jestli to můžu objektivně posoudit, protože jsem taky tak trochu necita, pubertu jsem strávila v děcáku a možná je to tím. Těžko říct to posuzují jiní.
nemyslím si že lidé co žili v děcáku by byli necitliví, mám kamarádku taky je z děcáku a naopak tak otevřeného člověka jsem snad nikdy nezažila…
Ja bych sestru ci bratra nedala. Vzdy by mel dvere otevrene, radeji bych jedla stary kurky od chleba nez, abych ho/ji hodila do tlamy lvove.
Zakladatelko zkus to nejak jeste vymyslet, pokud je moznost.
@Lorr Souhlasím, představte si situaci že bratra téměř neznáte, protože jste spolu nevyrůstali, navíc Vám celý život třeba někdo dával sežrat že nepatříte do rodiny, upřednostňoval sourozence pře Vámi. Neříkám že to tak bylo, ale z toho co píše zakladatelka hádám nějak podobně. Co dělat v takové situaci? Zakladatelka evidentně k bratrovi nemá žádný vztah, možná ho nemá ráda za věci za které on nemůže, ale ona vlastně taky ne. Není dobře že zvažuje různá řešení než udělat chybu v případné výchově a pokazit to ještě víc.
@papavlinka33 píše:
@Lorr Souhlasím, představte si situaci že bratra téměř neznáte, protože jste spolu nevyrůstali, navíc Vám celý život třeba někdo dával sežrat že nepatříte do rodiny, upřednostňoval sourozence pře Vámi. Neříkám že to tak bylo, ale z toho co píše zakladatelka hádám nějak podobně. Co dělat v takové situaci? Zakladatelka evidentně k bratrovi nemá žádný vztah, možná ho nemá ráda za věci za které on nemůže, ale ona vlastně taky ne. Není dobře že zvažuje různá řešení než udělat chybu v případné výchově a pokazit to ještě víc.
přesně tak, lépe bych to asi nenapsala ![]()
@papavlinka33 Ja bych k sobe vzala i nevlastniho sourozence
.
A snazila bych se k nemu tu cestu najit.
Ale ja jsem ja a zakl. je zakl.
. Kazdy to mame jinak a ja to chapu, jen si nedokazu predstavit v tehle situaci sourozence odmitnout ![]()
@Weru píše:
Ja bych sestru ci bratra nedala. Vzdy by mel dvere otevrene, radeji bych jedla stary kurky od chleba nez, abych ho/ji hodila do tlamy lvove.
Zakladatelko zkus to nejak jeste vymyslet, pokud je moznost.
To je normální přístup i reakce, ale udělala by jsi to samé i v případě že s bratrem bys neměla žádný vztah, nebo spíš špatný. Téměř by jsi ho neznala. Co když je bratr problémový, nejde o peníze, ale o výchovu. Měla bys malý byt, problémy v manželství. Vzala by jsi si ho i přesto všechno, bylo by i tak tvé rozhodnutí tak jednoznačné? Opravdu by jsi ani na chvíli nezapochybovala zda si jej vzít či ne?
(To neměla být rýpavá reakce, či něco podobného, pouze polemika k zamyšlení
)
@papavlinka33 no nevim. Popisovat smrt svého dítěte takovim stylem sem ještě nezažila, ale jak říkám třeba je to skořápka, ale už sem od zakladatelky četla spoustu věcí kdy neprojevovala cit tak sem si udělala takovej obrázek, ale je to jen muj pocit, třeba se pletu, jen sem reagovala na příspěvek jak někdo tohle vubec dokáže tedy napsat veřejně..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat