Kam půjde bratr?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
43035
3.9.12 21:32

Koncim, dneska jsem se dozvedela jednu fakt tragickou zpravu, neni mi hej. Svetice opajejte se dal iluzi sve vlastni dokonalosti.
ja si myslim, ze kdyz bych se zeptala zakladatelky, jestli nekdy driv v minulosti melapodobne nazory (jako jeji soucasne poucovatelky), nejspis by taky napsala, ze ano.

• načítám...
3476
3.9.12 21:32

@densis Neschvaluji tvoje jednání, já bych se zachovala jinak.
Ale hold jsme každý jiný a podle toho také jednáme.

• načítám...
43035
3.9.12 21:33
@beruska2× píše:
bez obav ja se o sebe postarat umim dobre :mrgreen: ;)

no spis az se odmitnes postarat o nekoho jineho - ale ty si to mozna nejak racionalne oduvodnis.

• načítám...
2377
3.9.12 21:35
@Pudloslava píše:
no spis az se odmitnes postarat o nekoho jineho - ale ty si to mozna nejak racionalne oduvodnis.

to nevim proc bych delala… v tom mam jasno.. ;)

• načítám...
1553
3.9.12 21:39
@beruska2× píše:
to snad zkusi v detstvi kazde dite ne? ty ne? ja ano… a jo, je to pravda - kdo neni idealni tak ho soupnete do ustavu, at se tam douci co ted jeste nezna :potlesk: :potlesk: :potlesk:
hlavne at zije rodinna podpora a doufej ze se k tobe tve okoli, tva rodina jednou az budes nemocna/stara nezachova uplne stejne…vic k tomu fakt neni co rict…

Opět musím souhlasit.
Je problémový? Jak?? Fetuje? Nebo chlastá či má na krku 5 dětí? Je mu 12. Četla jsem správně? 12 a v tomto věku se dítě stále vychovává. Pevnou rukou lze lecos potlačit. A že zkoušel něco ukrást? Já už bych musela být 100× v děcáku s mou divokou pubertou.

• načítám...
31744
3.9.12 21:43

@Pudloslava

Naprosto s tebou souhlasím a přesně vím, o čem jsi psala

• načítám...
1032
3.9.12 21:51
@Pudloslava píše:
Ja se uz reverberovat nebudu, kazdou chvili se tady objevi dalsi sokovana duse, ze si zakladatelka automaticky nebere brachu domu…

samozrejme vsichni vime, co by bylo pro brachu idealni, jak by se nejlepe se zachovat, co by udělal Timur nebo Mirek Dušín. Jenze nektere z nas jsou stale v zajeti literatury pro mladez opojeni hrdinskymi skutky, jini se jiz setkali s realitou zivota.
Ve své práci jsem se setkala s bezpočtem žen, které trpěly výčitkami, že opravdu nevědí, jak to udělat, aby si mohli vzít nemohoucí maminku domů. Že nemohou nechat práci, kterou živí rodinu a brát jen příspěvek na péči, menší, než je jejich nájem. Že by asi nezvládli na předem neučitý počet let nastěhovat si ve svém 2+1 50m2 své děti k sobě do ložnice, aby babi měla kde ležet…
No a o tom to je. Ať si ti, kteří myslí, že by to určitě nějak udělali, zkusí představit si přesně do detailů, co tohle všechno obnáší. Nebo ať se ať se denodenně modlí za to, aby se prozřetelnost nerozhodla jejich silácké řeči prověřit v praxi.

mimochodem já jsem v současné době také přesvědčena, že bych si opuštěné děti svých sourozenců a švagrových určitě vzala. Rozhodně se na základě toho necítím oprávněna kohokoli nabádat k jakémukoli činu.

ned mi to a musím reagovat. Pořád píšeš, něco v tom smyslu, že si to tu spousta lidí idealizuje, ale kdyby došlo na lámání chleba, tak by lidi couvli. Už jsem tu psala svůj příspěvek, že jsem v podobné situaci, moje máma má rakovina, nevíme kolik jí ještě zbývá a dřív nebo později si bráchu(14 let) budem muset vzít. Bydlíme v 1+1 s manželem a 2 letou dcerkou. A máš pravdu, neumím si to teď představit, bude to šokující situace pro všechny. Nesouhlasím s tebou, protože ono se to opravdu nějak bude muset udělat. Jako kam jinam by brácha měl jít? Proto mě zakladatelky názor tak pobuřuje, páč se mě to za chvíli taky týkat bude. A fakt si neumim představit nechat bráchu napospas někomu, koho nezná. Bych se mu v životě nemohla podívat do očí ani se sebou žít.

• načítám...
6980
3.9.12 23:08

@densis škoda,že jsi to nenapsala hned - mohla být diskuze trochu smysluplnější. A ještě se tě zeptám - vy už jste rozhodnutý, že si ho nevezmete nebo se stále ještě rozmýšlíte?

• načítám...
Hodaka
3.9.12 23:32

Teda to je mazec tady :roll: dočetla jsem celou diskuzi, mimo deníčku, na ten půjdu za chvilku ;)

Zakladatelko já vím čeho se bojíš, ztráty soukromí, zodpovědnosti atd. máš pochyby nevíš co tě čeká, je to kluk v blbém věku, puberta a ještě je problémový ALE je to dítě, které asi ten život nemělo „normální“ tudíž dělá kraviny.
A zrovna minulý týden jsem musela řešit něco podobného, část rodiny se dostala do problémů(zdravotních) a nebudou si moct dovolit platit nájem. Tak jsem jim nabídla bydlení, přišli by 4 lidi, nás je 5.A během chvilky jsem měla plán jak to udělat aby se tu dalo důstojně žít a každý měl jakž takž soukromí. Nakonec se to řeší jinak, rodičům se dá dokupy domeček 1+1 co vlastní a děti(dospělé) půjdou k nám, a hned mi v hlavě naskočilo jak to udělat. Když se chce tak to jde.
Ničeho se neboj, ono to půjde, pokud tedy tvůj muž není uplně proti :think: to bych chápala tvé pochybnosti, nechceš se s ním hádat atd.

Co se týče DD, tak je to opravdu finančně dobře zajištěné, děti létají k moři na tři týdny, jezdí na tábory, mají mobily, PC atd.Ale není to rodina, je to prostě ústav, není tam nikdo blízký, nikdo kdo tam je pro něj a pohladí ho když bude potřebovat, kdo ho polituje při bolesti, při smutku atd.

Juro :think: tebe si na diskuzích všímám, a začínám z tebe mít pocit zaseklé desky :think: to že jsi měl problém s matkou, řešíš pořád, jako kdyby jsi byl jediný na světě komu se rodiče nepovedli, komu rodiče nasekali dluhy. Myslím že jsou daleko horší věci, a taky se s tím musíme naučit žít a ne se pořád litovat a nimrat se v tom. A ty se v tom nimráš, skoro v každé diskuzi. Dále sociální situace, myslím že jsi na tom nebyl a nejsi až tak špatně jako třeba jiní lidé, jen to pořád dáváš na odiv.
Nebo jak můžeš komentovat něco co se týče dětí, sám žádné nemáš a myslím že ani mít nebudeš. Nevíš o nich nic. A jak tu někdo položil otázku jestli víš co je láska, to by mě taky zajímalo :think: pořád řešíš sebe a nikdy jsi nepsal třeba o žádné přítelkyni atd. možná se pletu, nejsem tu tak dlouho.

• Upravit
43035
4.9.12 06:22

@Cherilin žr vy to zvládnete (tedy doufejme), ještě neznamená, že to zvládne každej.

@beruska2× píše:
to nevim proc bych delala… v tom mam jasno.. ;)

No prave, proto ti hrozi, ze krome nestesti blizke osoby budes zazivat jeste depku ze zklamani sebe sama. (Proto ten priklad s tema babickama - ty jejich dcery (vetsinou kupodivu zeny), si taky predtim byli jiste, ze si maminku vezmou, ze se to nejak udela).

Myslim si, ze mit trosku lidsky pristup k situaci jinych, nam pomuze pozdeji zvladnou nase vlastni selhani. Protoze vsichni jsme jenom lidi. To samozrejme neznamena, ze mame slevit ze svych cilu a idealu a snahy o to, stat se lepsimi lidmi. Pracovat ovsem mame na sobe, ne na druhych.

• načítám...
1032
4.9.12 08:40

@Pudloslava ale tak to je jasný, že někdo to třeba nedá. Ale alespoň to zkusit by bylo normální.

• načítám...
46867
4.9.12 11:32
@Hodaka píše:
Teda to je mazec tady :roll: dočetla jsem celou diskuzi, mimo deníčku, na ten půjdu za chvilku ;)

Zakladatelko já vím čeho se bojíš, ztráty soukromí, zodpovědnosti atd. máš pochyby nevíš co tě čeká, je to kluk v blbém věku, puberta a ještě je problémový ALE je to dítě, které asi ten život nemělo „normální“ tudíž dělá kraviny.
A zrovna minulý týden jsem musela řešit něco podobného, část rodiny se dostala do problémů(zdravotních) a nebudou si moct dovolit platit nájem. Tak jsem jim nabídla bydlení, přišli by 4 lidi, nás je 5.A během chvilky jsem měla plán jak to udělat aby se tu dalo důstojně žít a každý měl jakž takž soukromí. Nakonec se to řeší jinak, rodičům se dá dokupy domeček 1+1 co vlastní a děti(dospělé) půjdou k nám, a hned mi v hlavě naskočilo jak to udělat. Když se chce tak to jde.
Ničeho se neboj, ono to půjde, pokud tedy tvůj muž není uplně proti :think: to bych chápala tvé pochybnosti, nechceš se s ním hádat atd.

Co se týče DD, tak je to opravdu finančně dobře zajištěné, děti létají k moři na tři týdny, jezdí na tábory, mají mobily, PC atd.Ale není to rodina, je to prostě ústav, není tam nikdo blízký, nikdo kdo tam je pro něj a pohladí ho když bude potřebovat, kdo ho polituje při bolesti, při smutku atd.

Juro :think: tebe si na diskuzích všímám, a začínám z tebe mít pocit zaseklé desky :think: to že jsi měl problém s matkou, řešíš pořád, jako kdyby jsi byl jediný na světě komu se rodiče nepovedli, komu rodiče nasekali dluhy. Myslím že jsou daleko horší věci, a taky se s tím musíme naučit žít a ne se pořád litovat a nimrat se v tom. A ty se v tom nimráš, skoro v každé diskuzi. Dále sociální situace, myslím že jsi na tom nebyl a nejsi až tak špatně jako třeba jiní lidé, jen to pořád dáváš na odiv.
Nebo jak můžeš komentovat něco co se týče dětí, sám žádné nemáš a myslím že ani mít nebudeš. Nevíš o nich nic. A jak tu někdo položil otázku jestli víš co je láska, to by mě taky zajímalo :think: pořád řešíš sebe a nikdy jsi nepsal třeba o žádné přítelkyni atd. možná se pletu, nejsem tu tak dlouho.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
18305
4.9.12 12:37

Tak řekl bych, že zakladatelka má asi obavy z něčeho takového, jako se píše v téhle emiminí diskusi. (A příběhy okolo mě jsou tomu podobné.)

https://www.emimino.cz/…-pece-42533/

Všem tady hlasitě povykujícím doporučuju k přečtení.

• načítám...
1032
4.9.12 12:58

@Jura007 nemám čas to číst celé. Obavy z čeho, z úřadů, ze sociálky, z toho aby z kluka nevyrostl spratek, z toho že budou problémy? Tak to je snad jasný, že to není jednoduché, taky z toho budu ty obavy mít. Ale přes to všechno mi za to brácha stojí.

• načítám...
sophinka
4.9.12 13:18
@Cherilin píše:
@Jura007 nemám čas to číst celé. Obavy z čeho, z úřadů, ze sociálky, z toho aby z kluka nevyrostl spratek, z toho že budou problémy? Tak to je snad jasný, že to není jednoduché, taky z toho budu ty obavy mít. Ale přes to všechno mi za to brácha stojí.

tak tak, to snad máme i obavy u vlastních dětí, že se může něco zvrtnout a budou s nimi větší či měnší potíže :nevim:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný